Vineri,
01.07.2022
Ploi Scurte
Acum
22°C

Calvarul șoferilor este doar la jumătate. Cât mai durează lucrările pe Valea Oltului

Calvarul șoferilor este doar la jumătate. Cât mai durează lucrările pe Valea Oltului

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, care are în administrare și partea din județul Vâlcea a Văii Oltului, a publicat joi imagini la zi cu lucrările de pe DN 7, în zona Valea Poștei.

Din cauza semaforului, aici se formează zilnic coloane de mașini, uneori acestea ajungând să aibă câțiva kilometri.

”La podul de pe DN 7, km 198+136, Valea Poștei, se lucrează în ritm susținut pentru finalizarea lucrărilor în timp cât mai scurt. Au loc lucrări de: montare parapete, vopsitorii mână curată, execuție dispozitive de acoperire rosturi, lucrări specifice la infrastructura podului. După finalizarea lucrărilor pe sensul Sibiu-Vâlcea, vor demara lucrările pe sensul Vâlcea-Sibiu. Circulația rutieră se desfășoară pe un sens de mers dirijată cu semafoare electrice”, au transmis oficialii DRDP Craiova.

lucrari valea oltului

Conform CNAIR, lucrările la viaductul Valea Poștei ar trebui să se încheie, cel târziu, până pe data de 15 iunie 2022.

Potrivit unui anunț CNAIR transmis la începutul lucrărilor, podul nu prezintă defecte structurale, dar degradările accentuate ale părții carosabile au impus demararea urgentă a unor lucrări de întreținere periodică. Acestea constau în reimpermeabilizarea căii de rulare, a trotuarelor și a tuturor suprafețelor expuse fenomenului carbonatării.

Astfel, în ansamblu se realizează o nouă hidroizolație, se refac straturile asfaltice, se înlocuiesc dispozitivele de acoperire rosturi de dilatație, se realizează întreținere cu mortare speciale și la final se aplică un strat de protecție anticorozivă.

La final, aceste lucrări de întreținere vor prelungi considerabil durata de exploatare a podului, spun reprezentanții CNAIR.

trafic valea oltului

lucrari drumuri

Sursa foto: DRDP Craiova

Citește și:

Lucian Mîndruță despre lucrările de pe Valea Oltului: Pentru confortul unei echipe de 20 de oameni, mii așteaptă cu orele

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Valea Prahovei e mai frumoasa si onesta decat Valea Oltului unde la Căciulata se fura căciulile din vremea lui Mircea cel Bătrân.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus