Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
30°C

Un cuplu de români a fost amendat în Germania pentru că și-au luat copilul în călătorie în timpul școlii

Un cuplu de români a fost amendat în Germania pentru că și-au luat copilul în călătorie în timpul școlii

Doi soți români au fost amendați de autoritățile germane pentru că și-au luat copilul minor în călătorie deși acesta trebuia să fie la școală, scrie digi24.ro

La debarcarea din avion, pe un aeroport din sudul țării, poliția a întrebat cuplul cu privire la scopul călătoriei și motivul pentru care au luat copilul cu ei, mai ales că acesta ar fi trebuit să fie la școală. Autoritățile au considerat că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului

Poliția germană a anunțat autoritatea școlară responsabilă din București, iar unitatea va sesiza la rândul ei Primăria, care va stabili cuantumul amenzii.

O lege similară există și în România, însă este aplicată destul de rar. Părinții ai căror copii absentează nemotivat de la școală riscă amenzi de până la 5.000 lei, mai scrie sursa citată.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus