Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Muzicianul Gotz Teutsch va primi titlul de cetățean de onoare al Sibiului

Muzicianul Gotz Teutsch va primi titlul de cetățean de onoare al Sibiului

Muzician Gotz Teutsch va fi desemnat cetățean de onoare al orașului Sibiu. Un proiect de hotărâre al consiliului local arată că, unul dintre cei mai importanți violoncești ai lumii, Gotz Teutsch, urmează să fie numit cetățean de onoare al orașului în care s-a născut.

Sibianul Gots Teutsch și-a început cariera ca prim-violoncel al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti. În 1970 devine parte din orchestra Filarmonicii din Berlin, după ce susţine o audiţie în faţa renumitului dirijor Herbert von Karajan. După doar 6 ani de activitate, devine prim-violoncel al Filarmonicii din Berlin, post pe care îl va ocupa până în stagiunea 2006-2007, interpretând sub bagheta marilor dirijori ai lumii: Herbert von Karajan,Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Carlos Kleiber, Zubin Mehta, Herbert Blomstedt, Bernard Haitink, Kurt Masur si multi altii. Rămâne legat de Transilvania, colaborând cu flautistul şi dirijorul Erich Bergel, iar în 1972 fondează şi devine lider al cunoscutului ansamblu Die 12 Cellisten al Filarmonicii din Berlin.

Din anul 2000 se ocupă de seria de concerte de muzică de cameră de la Filarmonica din Berlin, denumită Philharmonischen Salon unde, alături de muzicieni din Filarmonică, a oferit publicului mai bine de 45 de programe, toate cercetate şi create chiar de el.

În 2006 se pensionează şi se retrage atât din poziţia de prim-violoncel al Berliner Philharmoniker, cât şi din Ansamblul Die 12 Cellisten al Filarmonicii din Berlin, concentrându-se pe pasiunea sa pentru muzica de cameră. Stabilit la Salzburg, Gotz Teutsch continuă să creeze programe inedite şi să predea muzica. Spre exemplu, în luna august a acestui an va fi prezent la Sibiu în cadrul Festivalului Musica Ricercata.

Pe lângă primirea titlului de cetățean de onoare, Gotz Teutsch  va primi o stea pe Aleea Celebrităților în acest an, în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1058

Comentarii

2 comentarii

Xcxch

Acum 1 an

toate nulitatile de care nu a auzit Sibiul (poate doar o mana de oameni) primesc stele pe alea fantoma cand avem oameni de valoare in Sibiu care nu sunt nici macar laudati pentru munca pe care o depun pentru ajutarea si sustinerea comunitatii in care traiesc nu a nulitatilor care au fugit din tara si acum primesc laude si stele desi nu au facut nimic deosebit pentru acest oras... Ne meritam soarta din pacate...
Raspunde

Tov.Escu

Acum 1 an

cei cu creier au plecat, au ramas cocolarii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus