Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Introducerea în traficul din Brașov a 60 de autobuze electrice a redus poluarea cu 4.400 tone de dioxid de carbon

Introducerea în traficul din Brașov a 60 de autobuze electrice a redus poluarea cu 4.400 tone de dioxid de carbon

Introducerea în trafic a celor 60 de autobuze electrice fabricate în Cehia a însemnat, pentru municipiul Braşov, o reducere de aproximativ 4.400 de tone de dioxid de carbon, dar şi de importante cantităţi de oxizi de azot, monoxid de carbon şi hidrocarburi, contribuind la reducerea poluării, se arată într-un comunicat remis, luni, de Primăria Braşov.

Conform sursei citate, pe lângă dioxidul de carbon, s-au înregistrat reduceri de 98 de tone de oxizi de azot (NOx), 41 de tone de monoxid de carbon, 13 tone de hidrocarburi şi 2 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.).

"Astăzi, transportul electric în municipiul nostru marchează o nouă bornă: 3 milioane de kilometri făcuţi de cele 60 de autobuze electrice SOR, achiziţionate din fonduri nerambursabile, 3 milioane de kilometri în transportul public braşovean care în termeni de calitate a aerului se transpun în 4.400 de tone de dioxid de carbon reduse, două tone de pulberi în suspensie - praful care ne creează atâtea probleme şi cu infringementul - şi 98 de tone de oxizi de azot. Săptămâna trecută am depus o solicitare de finanţare prin PNRR pentru achiziţia altor 23 de autobuze electrice. Totodată, de luna viitoare sperăm să ajungă la Braşov şi primele autobuze electrice de 18 metri, (...) achiziţionate de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu Municipalitatea. Braşovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public", a precizat primarul Allen Coliban, conform sursei citate.

În prezent, pe liniile din municipiul Braşov sunt în circulaţie 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia - 52 vehicule de 12 metri, 8 vehicule de 10 metri. Acestea au fost achiziţionate cu fonduri europene în ultimii trei ani. Pe liniile de transport public din municipiile circulă şi mai multe zeci de troleibuze, iar Braşovul este primul mare oraş din România care şi-a propus să aibă numai transport public 100% electric, nepoluant. 

foto Primăria Brașov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1254

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

cel mai mare beneficiu...curentul electric nu-l pot fura soferii...motorina da
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Fain Brasovul! Cladirea din dreapta imaginii e rectoratul Univ. Transilvania. Strada care se vede este str. Muresenilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus