Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Primăria Sibiu va sprijini financiar șase proiecte a trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean

Primăria Sibiu va sprijini financiar șase proiecte a trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean

Primăria Sibiu sprijină financiar în acest an, pentru prima dată, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean. Este vorba despre trei spitale din Sibiu care vor primi bani pe Agenda Sănătății 2022 pentru șase proiecte. 

Programul Agenda Sănătății a fost înființat la propunerea lui Adrian Bibu, administratorul public al Consiliului Județean Sibiu. Programul a fost gândit pentru sprijinul unităților medicale, fiind asemănător cu cel prin care sunt susținute proiectele culturale sau sportive. Practic, spitalele aflate în subordinea autorităților publice au putut depune proiecte concrete de finanțare conform unui Regulament.

Citește și „Liberalii vor ca și Primăria Sibiu să contribuie la cheltuielile de sănătate ale județului”

Anul acesta este prima dată când aceste proiecte depuse vor fi finațate de Primăria Sibiu în cadrul programului Agenda Sănătății 2022. Este vorba despre trei spitale din Sibiu:  Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul de Psihiatrie. Dintre acestea, Spitalul Județean a câștigat cu patru proiecte. Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a câștigat finanțare cu proiectul „Creșterea calității actului medical și asigurarea siguranței pacienților în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu”, proiect care a obținut 88.4.

Agenda sanatatiiSpitalul Clinic Județean de Urgență a obținut finanțare pentru proiectele „Lucrări de reparații -finisaje interioare Secția Dermatovenerice”, cu 86 de puncte, „Lucrări de reparații-instalații electrice pentru Unitatea de Supraveghere și tratament al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC)”, cu un punctaj de 63.6, „Lucrări de modernizare - Bloc Operator (săli de Operație-Chirurgie)”, proiect care a obținut 82.8 puncte și „Lucrări de reparații -alimentare fluide medicale în vederea înființării Unității de Supaveghere și Tratament al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), proiect care a obținut un punctaj de 86,8.

În cele din urmă, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”, Sibiu a obținut finanțare din partea Primăriei Sibiu pentru proiectul „Investiții în infrastructura spitalului în vederea creșterii gradului de siguranță, a condițiilor spitalicești și a capacității de diagnosticare”, proiect care a obținut 88,6 puncte.

Cirește și: „Liberalii vor ca și Primăria Sibiu să contribuie la cheltuielile de sănătate ale județului”

Potrivit regulamentului de finanțare au putut depune proiecte doar unități sanitare publice de interes loca. Fondurile vor fi alocate de la bugetul local, pe destinațiile prevăzute în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Sprijinul financiar de la bugetul local al municipiului Sibiu se poate acorda pentru: finanțarea unor cheltuieli de achiziție pentru aparatură medicală și echipamente medicale, cheltuieli pentru lucrări de modernizare și reparații capitale la clădirile existente ale unități sanitare publice de interes local, ce funcționează pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Sibiu, din subordinea Consiliului Județean Sibiu sau din subordinea ministerelor. Finanțarea se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetul local, pentru anul în curs. Nu pot face obiectul sprijinului financiar de la bugetul local arieratele unităților medicale.

Până acum nu au fost făcute publice sumele care vor fi alocate acestor proiecte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus