Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Primul proces pentru crimă de război în Ucraina: Un militar rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Primul proces pentru crimă de război în Ucraina: Un militar rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă

O instanţă ucraineană l-a condamnat luni pe comandantul de tanc rus Vadim Şişmarin la închisoare pe viaţă, în urma primului proces pentru crimă de război după invazia rusă în Ucraina, începută în 24 februarie, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Şişmarin, în vârstă de 21 de ani, şi-a recunoscut vina de a-l fi împuşcat mortal, la ordinul unui superior, pe un bărbat de 62 de ani, civil, la data de 28 februarie, în satul Ciupahivka.

La 28 februarie, potrivit anchetei procuraturii, Şişimarin a ucis un bărbat neînarmat care mergea pe bicicletă pe marginea unui drum în localitatea Ciupohovka.

După un atac al armatei ucrainene, coloana din care făcea parte Şişimarin a fost distrusă, iar inculpatul, în compania altor patru militari, a fugit într-un vehicul civil sechestrat cu forţa.

La sosirea acestora la Ciupahovka, în regiunea Sumî, ei au văzut pe drum un bărbat (62 de ani), care vorbea la telefon.

Şişimarin i-a tras în cap cu un pistol-automat Kalaşnikov pentru a-l împiedica să comunice forţelor ucrainene despre prezenţa lor.

Bărbatul a murit pe loc la doar câteva zeci de metri de casa lui, a indicat procurorul general ucrainean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rob

Acum 6 luni

Nu mai are rost să se dea mari occidentali și mari europeni. Sunt făcuți din aceeași genă ca și cei care îi invadează. Unui criminal ucrainian nu îi dădea niciodată închisoare pe viață, poți vedea exemplul batalionului Azov, niște bravi eroi, cu spectaculoase lacune de cruzime, care cu greu pot fi numiți oameni. Cu părere de rău pentru situația în care se află (sincer) dar vor ajunge clovnii Europei dacă merg în direcția aia.
Raspunde

Tourette

Acum 6 luni

Dar despre criminalii ucrainieni care au impiscat prizonierii de razboi rusi, nimic ? Ucraina e o tara de criminali..... ca amintiti cazul Gorbunov, din Brasov, de acum cativa ani ? Si crimele comise de criminali ucrainiei prin Romania. executii de familii, etc, ce au aparut pe la stiri. Sa nu mai comentam de traficul de la granita. Ucraina e o tara primitiva.... si se vede azi, doar sa fii prost si orbit de propaganda globalistilor, carora le fac jocul, sa nu vezi asta. Dar dupa ce se va termina toata prostia asta, daca scapam fara razboi nuclear, globalistii si vestul vor fi la pamant..... poate e timpul sa ne reorientam si noi, ca tara. Dar ca de obicei nu avem cu cine.... Bucurestiul e plin de oameni slabi si corupti.
Raspunde

S-au activat mujicii analfabeti pe aici

Acum 6 luni

rusii sunt un popor barbar care bombardeaza scoli si spitale si omoara civili, violeaza femei si copii si fura tot ce prinde. in secolul 21 NAZIST E SINONIM CU RUS ! hitler ar fi invidios pe rusi pentru teoriile de purificare etnica si rasa superioara scoase de mujici acum. pentru a putea fura resurse si teritoriu, desi nu sunt in stare sa le gestioneze pe cele pe care le-au furat pana acum, promoveaza genocidulunui popor pe care pana mai ieri il numeau cu ipocrizie frate iar azi afirma ca nu are dreptul sa existe ! trebuie izolati pana cand vor ajunge forta de munca pentru chinezi care au vreo 20 milioane de conationali in rusia care vor trebui denazificati ! ucrainienii au destule pacate si ei insa acum sunt victime, atacati la ei acasa. asa ca toti cei cu judecata si constiinta ii vor ajuta pe cat posibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus