Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

„Arhaic” se lansează la Teatrul „Gong” și aduce ruralul românesc mai aproape de oraș

„Arhaic” se lansează la Teatrul „Gong” și aduce ruralul românesc mai aproape de oraș

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă lansarea de carte și vernisajul expoziției „Arhaic”. În „Arhaic”, actorul – fotograf Jenő Major surprinde natura în toate formele ei, iar ca un inedit fotografiile acestuia vor fi dublate de lucrări în acuarelă semnate de pictorul Gilber Platinca. Evenimentul va avea loc vineri, 27 mai, de la ora 18:00, în foaierul teatrului, iar intrarea publicului este gratuită în limita locurilor disponibile. Expoziția este disponibilă pentru tururi organizate, în prezența autorului, pentru elevi și liceeni, până în data de 23 iunie a.c.

Actorul Jenő Major coboară de pe scenă și ne invită să redescoperim ruralul românesc, într-o călătorie fascinantă prin intermediul imaginilor, ca o mărturie personală a propriului său interior, deopotrivă sensibil și sălbatic. Selecția de imagini îi invită pe participanți să viseze și să se reîntoarcă la rădăcini, într-un gest ce omagiază frumusețea simplității din jurul nostru. De mai bine de 25 de ani, actorul Jenő Major dă viață păpușilor, incitând imaginația copiilor de pretutindeni. Fotografia, o pasiune pe care a descoperit-o în urmă cu câțiva ani, îi este la fel de dragă inimii precum actoria. De cele mai multe ori preferă să fie însoțit doar de echipamentul lui pentru a putea surprinde natura în toată splendoarea ei. Artistul sibian are peste 150 de premii la saloanele internaționale din toată lumea, de la mențiuni până la medalii de aur, precum și șase fotografii publicate de National Geographic în Daily Dozen. În 2018, Jenő Major a obținut medalia de argint la Salonul Internațional al României. „Arhaic” marchează și primul său album de autor, iar publicația lansată de The Juice Bar cuprinde 120 de fotografii.

Tururile ghidate se organizează cu titlu gratuit, exclusiv pentru instituțiile de învățământ, pe baza unei rezervări în avans, în limita disponibilității, prin e-mail la organizare(@)teatrulgong.ro.

Lansarea de carte și vernisajul expoziției vor fi urmate imediat de proiecția filmului „Trei etaje/ Tre piani” (regia Nanni Moretti, 202, Italia, Franța, 117 min., comedie – dramă), în sala de la parterul teatrului. Proiecția are loc în cadrul ESTE FILM FESTIVAL, iar pentru mai multe detalii și bilete puteți accesa https://www.estefilm.ro/film/trei-etaje-tre-piani/.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus