Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Percheziții acasă la doi sibieni - polițiștii au confiscat peste 50 metri cubi de lemne furate

Percheziții acasă la doi sibieni - polițiștii au confiscat peste 50 metri cubi de lemne furate

Doi sibieni sunt cercetați penal după ce ar fi tăiat ilegal peste 50 de metri cubi de lemne din fondul forestier aflat pe raza comunei Racovița.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig și Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat ieri două percheziții la domiciliile a doi bărbați din localitatea Racovița, în vârstă de 18, respectiv 44 de ani, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, respectiv furt de material lemnos.

Ca urmare a activităților desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu - Biroul Delicte Silvice, cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov și ai Ocolului Silvic Avrig, precum și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Sibiu, la domiciliile celor doi a fost identificată și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 53,22 mc de material lemnos susceptibilă a proveni din tăieri ilegale de arbori din fondul forestier existent pe raza comunei Racovița. Este vorba despre lemn din speciile molid, pin, stejar, fag, anin, valoarea estimată a prejudiciului creat fiind de aproximativ 32.000 de lei.

În cauză va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 4 săptămâni

De Schweighofer nimeni nu vorbeste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus