Impresionați de familiile destrămate și copiii care suferă pe urma violenței de acasă, câțiva polițiști din Sibiu au gândit un clip video emoționant pe care l-au publicat în speranța că vor reuși să ajute măcar o persoană.
Ideea îi aparține polițistului Viorel Teacă, ajutat de agentul de poliție Andreea Cozîltea și agentul șef Dorin Mehedințu, cu toții angajați în cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Municipiului Sibiu.
”De când a apărut legea referitoare la violența domestică și s-a dat putere Poliției să intervină la astfel de cazuri, și mai ales de când se poate emite ordin de protecție și restricție, am întâlnit foarte multe cazuri în Sibiu. Mergând la fel și fel de familii acolo vezi, de fapt, cine are de suferit cu adevărat. Am citit și studii psihologice pe această temă, m-am informat cât am putut. M-am inspirat și din cărți, dar mai ales din realitate și așa mi-a venit ideea acestui clip. Am observat că, de regulă, unei femei – pentru că de obicei femeia este victima violenței domestice – îi trebuie între 7 și 10 episoade de violență ca să se decidă să ceară ajutorul abilitat sau să meargă la Poliție. Foarte rar o victimă cere ajutorul Poliției după prima bătaie sau a doua. Este nevoie de informație reală și de sprijin. Așa ne-am gândit să facem acest film de conștientizare, să atragem atenția asupra situației și să informăm cât mai mulți oameni. Credem că dacă și o singură persoană vede acest film și se decide să ceară ajutorul statului, atunci ne-am atins scopul”, a explicat pentru Turnul Sfatului polițistul Viorel Teacă.
Videoclip realizat de CBO Films. Scenariu și regia Viorel Teacă.
În primăvara acestui an, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a elaborat un proiect dedicat prevenirii violenței domestice și a agresiunilor sexuale. La baza proiectului se află un raport cu date din anul 2021, conform căruia numai în primele nouă luni ale anului au fost comise 629 de fapte de violență domestică – 443 agresiuni acasă, 186 în spațiul public.
Cele mai multe dintre infracțiunile sesizate au fost la oraș, arată același raport – 392 – în timp ce 237 au fost raportate în mediul rural.
Citește și:
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1777
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Kukuruku
Acum 9 ore
Kukuruku
Acum 9 ore
Carcotasul de serviciu
Acum 9 ore
Sibian
Acum 9 ore
Gigi