Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Scandal în Australia după ce inflația galopantă a forțat KFC să amestece varza cu salata. „E o criză națională”

Scandal în Australia după ce inflația galopantă a forțat KFC să amestece varza cu salata.  „E o criză națională”

Premierul australian a reacţionat joi la "scandalul verzei" care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia "nebună" a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o "criză naţională".

În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.

În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.

"Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect", a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. "Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)", a adăugat premierul australian. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 2 luni

Astia amesteca lucrurile de mult, ce va mai mirati?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus