Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

O sibiancă acuză tratamentul primit pe Secția Urgențe a Spitalului Județean: „Și-au bătut joc de mine în cel mai degradant mod”

O sibiancă acuză tratamentul primit pe Secția Urgențe a Spitalului Județean: „Și-au bătut joc de mine în cel mai degradant mod”

O sesizare cu privire la modul în care sunt tratați pacienții în secția Primiri Urgențe (Neurologie) a ajuns la reporterii Turnul Sfatului. O sibiancă acuză că a fost umilită și că și-au bătut joc de ea după ce a ajuns la urgențe cu dureri atroce de spate. Aceasta reproșează modul în care cadrele medicale s-au purtat cu ea, dar și cu alți pacienți spunând că, în cele din urmă, a fost trimisă acasă în ciuda durerilor pe care le avea. A ajuns apoi la un spital privat și a fost operată, de urgență, de hernie de disc.

O hernie despre care femeia spune că deja îi perforase măduva spinării. În replică, medicii de la urgență spun că, deși Computerul Tomograf nu funcționa, din punct de vedere medical s-a întreprins tot ceea ce era necesar. Conducerea spitalului însă, susține că regretă astfel de incidente, deși este de părere că sunt greu de probat și le transmite pacienților să se adreseze și echipei de management în astfel de situații pentru a se efectua cercetări corespunzătoare.

M.T. povestește pentru Turnul Sfatului că s-a trezit în dimineața zilei de 7 mai cu dureri de spate groaznice care au paralizat-o. O chinuiau de ceva timp, dar în acea dimineață a fost altceva. Pentru că durerile erau atroce a chemat repede ambulanța. Echipajul a găsit-o în agonie, în pat și i-a pus repede o perfuzie. Au ajutat-o apoi să ajungă la ambulanță și au dus-o la spital. Acolo, însă, M.T. spune că a rămas profund dezamăgită de ceea ce a văzut, auzit și de felul în care au tratat-o cei de la urgențe. „Sunt încă în stare de șoc. Nu-i posibil așa ceva. Și-au bătut joc de mine în cel mai degradant mod. Nu am crezut că pot păți așa ceva”, spune sibianca.

A ajuns la urgență având asupra sa o radiografie deja făcută în urmă cu câteva zile.

„Am ajuns în urgență, având o radiografie deja făcută, o investigație de câteva zile. Au decis acolo să mă pună în urgența de neurochirurgie (așa mi s-a spus din ambulanță). Am înțeles că s-au separat urgențele simple de neurochirurgie. Am ajuns acolo, mi-au pus o perfuzie și așteptam să vină medicul. Mi-au spus că nu putem face CT, pentru că nu merge CT-ul, iar eu nu aveam voie să fac RMN pentru că am metal în corp. Între timp au venit trei tineri de la un accident din Mediaș și toată lumea se agita în jurul lor. Mi s-a părut normal. Eu stăteam cuminte cu perfuzia în pat”, povestește femeia.

La un moment dat a avut nevoie să meargă la toaletă și spune că, din acel moment, pentru ea s-a dezlănțuit iadul.   

„I-am rugat să mă ajute să ajung la toaletă pentru că nu mă mai puteam susține singură. Piciorul stând nu-l mai simțeam deloc și nu mă puteam ajuta de el. O domnișoară cu bucle în vânt, cu părul desfăcut a trecut pe lângă mine și a strigat la un brancardier să vină cineva să o ducă la baie. A venit un domn înalt, nu l-am văzut bine pentru că eram în niște dureri groaznice și m-a ridicat. I-am atras atenția că nu pot merge, dar mi-a spus că nu am ce face pentru că nu au toalete acolo. L-am privit uimită și mi-a explicat că secția este în reorganizare și că trebuie să mă ducă la toaletele ecologice din curte. N-am avut ce face și am ajuns acolo. M-am ținut în mâini, am făcut cum am putut, iar când am ieșit am căzut. Atunci a strigat la mine să nu mă las jos că nu mă mai poate ridica. I-am spus că nu pot merge, că nu-mi mai simt oasele, bazinul, nimic. A venit cu un scaun cu rotile și l-am rugat să nu mă pună pe scaun că sigur am ceva la coloană și-mi va face mai mult rău. A insistat să mă așez spunându-mi că mă va duce pe două roți. Când m-a ridicat și m-a pus pe scaun am simțit cum ceva îmi taie mijlocul și tot bazinul cu o sabie. Am spus că e gata, am paralizat. M-a dus pe două roți, aplecată pe spate, ca și cum ar fi o targă, fugind. Am țipat efectiv la el pentru că aveam dureri groaznice. Am ajuns și m-a pus pe pat. Transpirasem toată de la atâta durere”, povestește M.T..

Angajat al spitalului: „Dacă n-ai murit în accident, mori de mâna mea dacă nu taci”

Sibianca povestește că a fost martora unor scene de necrezut în timpul în care a așteptat în Urgența de la Spitalul Județean. Râsete și chicoteli, flirturi și poveși în timp ce trei băieți răniți într-un accident rutier așteptau să li se acorde ajutor. Mai mult, unul dintre angajații spitalului, deranjat de sunetele scoase de unul dintre băiații răniți în accident, i-ar fi spus că dacă nu a murit în accident va muri de mâna lui. 

„În cealaltă încăpere era o gașcă de tineri, nu știu, medici rezidenți, asistente, râdeau, spuneau glume, flirtau între ei, nu aveau nicio treabă. Au venit tinerii aceia din accident cu fractură de craniu deschisă, fractură de tibie deschisă. Unul dintre ei era undeva între somn și realitate, probabil i se dăduseră calmante și mai mormăia câte ceva, iar unul dintre tinerii de la spital îi spune: auzi mă, dacă n-ai murit în accident, mori de mâna mea dacă nu taci că mi-ai stricat creierii. Nu-mi venea să cred ce aud. Când s-a întors domnișoara blondă care chemase brancardierul am rugat-o să-mi pună înapoi perfuzia să se termine și mi-a răspuns: n-am timp de tine acum. Am tăcut”, mai povestește M.T.

Până la urmă spune că a venit un băiat căruia i s-a făcut milă și i-a pus perfuzia, dar experiența ei continuă și spune că a îndurat și mai multă indiferență și agresiune verbală din partea personalului.  

„În cele din urmă a venit o doctoriță, mai în vârstă, din păcate nu știu cum o cheamă, avea un pulover gri pe ea și spune să mă scol și să plec acasă că pe radiografie nu se vede nimic semnificativ. Asta este, dragă, suportă durerea, mi-a spus. Am rugat-o din tot sufletul să-mi dea o trimitere la CT, dar mi-a spus să chem o dată pe cineva să vină după mine. Tocmai mă sunase o prietenă și am rugat-o pe ea să vină. Nu au lăsat-o să intre unde eram, chiar dacă nu puteam să merg. Până la urmă m-a dus un brancardier tot așa, aproape căzută. Îi țineam pe brancardier și pe prietena mea de gât și mergeam cu picioarele târâte. Așa am ajuns până la mașină. În această fază, de când am ieșit și până la mașină, doamna de pe salvare care m-a adus, cea care mi-a pus perfuzia și a văzut în ce stare eram s-a mirat că plec din spital și ne-a sugerat să mergem la Spitalul Militar pentru că starea mea era gravă. Eu nu am vrut să merg pentru că aveam dureri îngrozitoare și mi-am spus că nu vreau decât să mor”, spune sibianca.

A ajuns acasă și a stat patru zile pe injecții, dar pentru că starea sa se degrada de la o zi la alta a ajuns cu o ambulanță privată la Spitalul Polisano. Acolo a fost băgată, de urgență, în operație după ce i s-a pus diagnosticul de „Hernie de disc L5-S1 Stânga” (compresiunea rădăcinilor și plexurilor nervoase în leziunile discurilor intevertebrale).

scrisoare medicala

„Asta se întâmpla miercuri, 11 mai, iar după ce mi-au făcut un CT, joi, 12 mai m-a operat de urgență medicul Matei. Aveam o hernie foarte mare care îmi apăsa pe nervul sciatic și care deja îmi secționase măduva spinării. Acum merg și sunt mai bine, dar nu-mi vine să cred ce am trăit. Sunt încă în stare de șoc. Nu este posibil așa ceva. Și-au bătut joc de mine în cel mai degradant mod. Nu am crezut că pot păți așa ceva”, încheie sibianca.

„Problema comunicării cu pacientul este o prioritate pentru actuala echipă de management”

Reporterul Turnul Sfatului a trimis o solicitare către reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru a vedea și punctul lor de vedere. Astfel, în urma celor comunicate, în data de 7 mai 2022, pe cabinetul de chirurgie UPU a fost de serviciu medicul Nicoleta Gabriela Tătar, iar consultația în specialitatea neurologie a fost făcută de către medicul rezident neurologie, Bogdan-Nicolae Țeposu. De asemenea, reprezentanții spitalului confirmă faptul că CT-ul Secției de Urgențe Neurologie nu funcționa, dar și că pacienții trebuiau, în acel moment, să folosească toaletele ecologice din curtea unității.

„În momentul de față Unitatea de Primiri Urgențe se află într-un complex proces de extindere și modernizare pentru care spitalul trebuie să asigure permanent fronturile de lucru. Din aceste considerente, la momentul respectiv, zona în care sunt primite și investigate urgențele chirurgicale era deservită de toalete ecologice, situate în curtea spitalului, în proximitatea UPU”, scriu reprezentanții spitalului. În ceea ce privește transportarea femeii în scaunul rulat, cei de spital spun că transportul pacienților care nu se pot deplasa singuri este facilitat de personalul UPU, scaunele fiind utilizate pentru bolnavii cu dizabilități.

Una dintre întrebările adresate conducerii spitalului a fost legată de felul în care s-a comportat personalul atât cu M.T. cât și cu băieții răniți în accidentul rutier.

„Din păcate, o astfel de afirmație este greu de verificat și dovedit, în condițiile în care, ținând cont de mărimea și numărul de salariați ai unității, într-o tură de lucru sunt prezenți simultan foarte mulți angajați. Bineînțeles, deși nu avem certitudinea faptelor, regretăm o astfel de situație care nu trebuie sub nicio formă să aibă loc într-o unitate sanitară. Plecăm de la premisa că pacienta este de bună credință și am transmis responsabililor din UPU să veridice permanent modul în care are loc relaționarea cu pacienții și aparținătorii și să comunice sistematic personalului că trebuie să manifeste o atitudine politicoasă, calmă și respectuoasă în orice situație. Subliniem că problema comunicării cu pacientul este o prioritate pentru actuala echipă de management”, a fost răspunsul primit.

„Din punct de vedere medical s-a întreprins tot ceea ce era necesar”

Medicii care s-au ocupat de M.T. spun că a fost făcut tot ce se putea face în cazul ei. Spun că pacienta a plecat acasă cu recomandări medicale.

„Conform medicului în specialitatea urgență pacienta, care prezenta durere coloană vertebrală, cu iradiere în membrul inferior stâng a fost examinată și i s-a administrat tratament perfuzabil specific afecțiunii acesteia. Pacienta avea radiografie de coloană vertebrală lombară și s-a recomandat efectuarea unei examinări CT. De asemenea, s-a solicitat control neurologic. Conform medicului din urgență, din punct de vedere medical s-a întreprins tot ceea ce era necesar în acel moment pentru pacientă. Totodată, conform medicului specialitatea neurologie care a fost solicitat să consulte pacienta, aceasta acuza dureri lombare cu iradiere pe membrul inferior stâng, cu debut de aproximativ 3 săptămâni. După efectuarea consultației neurologie a fost recomandat „tratament conservator în urgență” și tratament pentru domiciliu, la acel moment, „pacienta fiind cu acuzele algice ameliorate”.  Ulterior, pacienta a plecat cu recomandări medicale”, transmit medicii. De asemenea, în răspuns se precizează că decizia privind investigațiile, tratamentul, internarea sau externarea unui pacient este una medicală.  „Conform medicilor, în acel moment, s-a întreprins tot ceea ce a fost necesar, cu excepția examinării CT, care nu a fost posibilă din motivul menționat anterior. Din păcate, de multe ori, evoluția afecțiunilor poate fi imprevizibilă și starea de sănătate a unei persoane poate să se deterioreze  de la o zi la alta, sau în decurs de câteva zile, fapt ce nu poate fi anticipat”, se arată în răspunsul primit de la spital. 

Mai bine la conducere decât în presă

În cele din urmă, conducerea spitalului transmite că regretă astfel de situații, dar subliniază faptul că atunci când pacienții trec prin astfel de situații ar fi bine să le semnaleze și conducerii unității pentru o cercetare corespunzătoare a faptelor.  

„Bineînțeles, regretăm astfel de situații și ne dorim să nu mai existe nemulțumiri cu privire la serviciile medicale și la atitudinea personalului. Este evident că, ținând cont de dimensiunea spitalului și fluxul de pacienți, este imposibil ca toată lumea să fie permanent mulțumită. Dar suntem un serviciu public și trebuie să facem tot ceea ce putem ca astfel de situații să rămână izolate. Transmitem acest lucru permanent tuturor angajaților și vom continua să implementăm măsuri pentru a combate apariția unor experiențe neplăcute ale pacienților. Din păcate, în ultima vreme există practica reclamațiilor direct către mass- media, înainte ca situațiile să fie aduse la cunoștința factorilor de răspundere din spital. Sigur, cetățenii au libertate absolută și dreptul de a alege iar spitalul, ca de fiecare dată, va comunica toate informațiile care fac obiectul interesului public, pe baza relației corecte și oneste cu presa. Dar subliniem că, dacă astfel de chestiuni ar fi semnalate de la bun început și către managementul unității, ar exista premisele unei cercetări corespunzătoare”, transmite conducerea spitalului județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

34 comentarii

ID

Acum 1 an

Nu stii unde te duce viata... Azi esti vanator, dar maine poti fi vanat... Azi esti medic, asistent medical, rezident... Maine, tu, sau cineva apropiat tie, poate fi pacient... Ti-ar placea ? Nu stiu daca sa cred tot, asa cum a fost prezentat in articol, dar situatia are, evident, un sambure de adevar.
Raspunde

Teodor

Acum 1 an

Credeti-ma ca exact asa a fost.Imi asum totul!
Raspunde

Norm

Acum 1 an

Cetățenii acestei comunități plătesc din buzunarul lor reabilitările din UPU, de asemenea plătesc și salariile personalului medical dar și a celor din administrativ. Rolul personalului este să SERVEASCĂ cetățeanul ca și cum i-ar fi șef, să nu uităm asta! Aceste luări de poziție ale purtatorului de cuvânt, scriitorul Decebal nu fac altceva decât să dreagă busuiocul. Realitatea este că tot personalul spitalului cunoaște apucăturile colegilor de pe fiecare secție în parte, de la sfinții și intangibilii medici care nu răspund comisiei de disciplină ci doar comisiei etice formate din (ghici ce) medici, colegi. Consiliul județean este direct responsabil că a scăpat județeanul din mână, nu pot ține în frâu medicii de nici un fel, managementul este PLACEBO
Raspunde

"Apartinator"

Acum 1 an

Am avut de curand in familie o problema si am ajuns la urgente cu cineva. Pot sa confirm ca la UPU Sibiu e de cosmar. Nu doresc nimanui sa ajunga acolo. Personal dubios, conditii sub toata critica, nu am cuvinte...
Raspunde

Chirica

Acum 1 an

Confirm cel putin jegul iar 'profesionalismul' personalului e doar ceva despre care ei au auzit in filme. Povestea din articol descrie realitatea nu statisticile rizibile publicate acum 2 saptamani in care 90% din persoane erau multumite de serviciile spitalului. Alea sunt niste minciuni de nivelul celor raportate in comunism la Biroul Organizatiei de Baza.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Intrati in curtea aia la UPU si vedeti pavilionul ala de primiri urgente intr-o cladire de la 1850...containere langa containere, haos, asfalt spart, primirea la urgente in alt container, pacientii plimbati intre containere, prin curte, usile "originale" din lemn de la 1800, etc. Si o sa intelegeti ....
Raspunde

Șîeu

Acum 1 an

Daca inregistra, ziceau ca e trucata. Daca filma, ziceau ca e editat. Ca relateaza adevarul, zice ca i greu de dovedit. ORICINE a intrat o data in viata la urgente la sibiu, STIE ca cele relatate sunt adevarate sau deloc departe de adevar. Indolenta, nepasarea, incompetenta si jegul sunt pilonii de baza a personalului de la urgenta sibiu. Jeg mai mare nu exista. Personalul se plimba cu papucii prin curtea plina de flegme si jeg, apoi intra inapoi intr o unitate spitaliceasca oricum jegoasa. Apoi ne miram de infectii. Super. La mai multe!
Raspunde

Si fac pe intelectualii

Acum 1 an

Inumani. Nu merita nici titulatura de animale
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

mai este o surpriza pentru cineva? asta e JEGUL din spitalul judetean Sibiu!!!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Pitipoance de club si baieti de oras cu glezna goala la urgente acolo, habar n-au sa puna o branula apai altceva.... Medicina nu se mai face ca mai demult si asta ii foarte grav, orice pitipoanca devine doctor sau asistenta acum si noi ajungem pe mana lor.
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Unii medici se cred dumnezei. Pacat ca uneori nu avem alternative si avem de-a face cu ei.
Raspunde

Doamne ferește

Acum 1 an

Marea majoritate fac medicina fie pentru bani fie ca să dezbrace femeile și sa le pună în poziții umilitoare neavând nici o urma de empatie și înțelegere pentru suferință umana .Nepăsarea guvernează întreg sistemul medical la toate nivelurile știind ca nu le face nimeni nimic
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Mā, e greu ! E greu sā fii bolnav, nu e usor nici sā fii cadru medical. Intr-un cuvânt , nasol. Desigur, nu e nici profesional nici omeneste sā tratezi un om, mai ales suferind in mod abject. Nu e nici total avuabil sā vii la urgentā ( publicā ) si sā astepti sā fii primit cā la sala de nunti, cu lāutari si sampanie roz. E ca naiba, nu stii ce sā zici. Oamenii când suferā vād totul in negru, eu fac la fel. Când mā dor dintii si aud vecinii râzând, imi vine sā le crāp capul.... Pācat de biata femeie cā a suferit trupeste si emotional.

Raspunde

Un cetatean

Acum 1 an

Angajari PCR (pile,cunostinte,relatii). La fel ezte si in spitalul de pediatrie, psihiatrie, pneumologie. Concursuri aranjate, pile care mai de care. Daca se construieste spitalul nou o sa fie si mai marr mafia. In frunte cu managerul si consiliul judetean PNLEEEE TRAGE SFORILE.
Raspunde

Ioana

Acum 1 an

7 ore am stat si eu in UPU. Asistentele se uitau la Netflix la un serial, doctorul invartea niste hartii si a zis de 4 ori sa mi se puna perfuzie. In final am strigat eu dupa perfuzie ca saracu nu avea cu cine vorbi. O doamna cardiolog a venit dupa 6 ore sa ma consulte desi mai fusese acolo o data dar nici nu s-a uitat la mine. A consultat un alt pacient si vorbea cu niste aere de zici ca ea era cel putin Primul Ministru. Iar cand in sfarsit, dupa 6 ore, a venit si la mine, m-a tratat ca pe ultimul om! Mi-a vorbit cu rautate si nesimtire de parca prezenta mea acolo i-ar fi stricat somnul de noapte. Nu pot sa cred nici eu ca in secolul in care suntem mai exista asa ceva! Mori acolo si tot te trimit acasa cu recomandari! Jalnic!
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 1 an

Dragi oameni, pacat ca nu se inregistreaza si Raportul de garda de pe fiecare sectie. Pe anumite sectii se fac glume pe seama pacientilor ( zicea un distins coleg, cu referire la o pacienta internata prin urgenta, acum vreo doi ani "Ce dracu' mai cauti la spital la 80 de ani, mori naibii acasa! Sa ii sunati pe apartinatori sa vina sa si-o duca, eu nu ma ocup de morti..." asta in rasetele complice ale celorlalti medici, ai asistentei sefe si al unor medici mai tineri, inclusiv rezidenti, care au preluat mesajul din mers. Ce sa vezi, dupa doua-trei saptamani striga asistenta sefa la telefon ( cel din sectie, nu stiu cu cine vorbea) " voi sunteti prosti sa aduceti bolnavi de peste 80 de ani? La (...) [si aici a exprimat un judet vecin Sibiului, de unde venise doamna], daca ai peste 75 de ani nici ambulanta nu vine sa te ia decat dupa doua ore, ca poate mori intre timp. Si nu te interneaza nici al dracu' , fir-ai sa fii de mortaciune" Oameni buni, atata timp cat sistemul nu pune in centru pacientul, cat nu exista trasabilitatea banilor in/din sanatate, va fi din rau in mai rau! Daca va uitati pe decontul primit la externarea din spital, veti vedea niste sume de parca ati fost cazati la Hilton, iar pentru investigatii, hrana si medicamente veti vedea maruntis... Spitalele umfla in mod intentionat deconturile, sa va uitati cu cate diagnostice va externeaza. Am vazut, la o ruda, pe biletul de externare doua diagnostice contradictorii : Hipertiroidie si Hipotiroidie. Ori e una, ori e alta. Din punct de vedere al analizelor era Eutiroidie, ca erau perfecte, avea doar o alergie de la o intepatura de albina. Plus "Sfaturi dietetice" la aproape toata lumea. Daca esti slab, sa te ingrasi, daca esti gras, sa slabesti. Si " Alte sfaturi" la unele sectii. Ce fel de sfaturi ? In alegerea jobului, in casnicie? Incercati sa va faceti programare online la Ambulatoriu ( de exemplu la Endocrinologie, Neurologie). Cu cateva rarisime exceptii, veti vedea ca totul e" ocupat " cu albastru ( adica exceptii- ce or fi insemnand?) sau liber prin septembrie. Intra medicii in concedii, pacientii nu isi permit... In spital/policlinica fie ca ai pacienti, fie ca nu ai , leafa merge. Macar in policlinica ar trebui sa ii conditioneze de numarul de pacienti consultati "pe bune" . Nu ai consultat, primesti salariul minim, fara sporuri. Ala de medic simplu sau de universitar, dar fara partea de ambulatoriu. Te pui pe treaba, primesti mai mult. Esti lenes sau dezinteresat, stai pe mai putin... Poate daca ar fi mai multe case de asigurari de sanatate , nu ar fi aceste complicitati institutionale, in care statul ia banii din salarii si ii indreapta catre cei care stau ca angajati in spitale. Si, referitor la angajari (fie medici, fie asistente, infirmiere etc), atata timp cat se fac pe bani+pile ( nu mai ajunge doar sa ai bani), asta va fi situatia. Daca dai spaga la angajare, postul tau e unul cumparat. E ca un lucru, ti se cuvine, faci ce vrei cu el. Daca trebuie sa si lucrezi, ti se pare ca esti insultat. Ce parere aveti?
Raspunde

A

Acum 1 an

Conducerea recomanda pacientului sa nu mearga in presa si sa vina direct la birouri sa depuna plangerea. Pai de ce sa o depuna la birouri cand oricum, cu tot cu presa, Conducerea zice ca "sunt greu de dovedit faptele descrise"???? Probabil daca plangerea era depusa direct la Conducere s-ar fi pierdut intr-un maldar de foi, hartii si hartiute...
Raspunde

Marcela

Acum 1 an

As vrea sa imi dea si mie conducerea un exemplu de pacient caruia i s-a facut dreptate! Sa vad ce masuri adopta conducerea asupra doamnei doctor Nicoleta Gabriela Tatar care mi-a spus sa plec si sa suport durerea ca ma plang degeaba sau asupra asitentei blonde cu pletele in vant care flirta cu colegii si mi-a raspuns ca ''nu are timp de mine'' cand o rugasem sa imi conecteze din nou perfuzia in branula? Sau Domnul Dr. Rezident Bogdan Nicolae Teposu, care m-a trimis acasa sa ma tratez cu Diclac Gel? Mai bine va lasati de aceasta meserie Dl. Rezident!! ca distrugeti vieti! Norocul meu a fost ca stiam ca Dr. Claudiu Matei ma poate salva si am apelat la el, dar din pacate nu avem un Claudiu Matei pe toate sectiile din Spital Judetean din Sibiu!!
Raspunde

A @ Marcela

Acum 1 an

Felicitari ca nu va abtineti sa ii numiti pe cei care v-au tratat in asemenea hal! Conducerea nu o sa va poata raspunde niciodata, saaaau, daca o va face va spune ceva asemanator cu "s-a dispus cercetarea disciplinara/i se va lua x % din salariu timp de y luni", masura care nu vor incalzi pe nimeni iar cel pedepsit isi va continua meseria (nu ii pot spune profesie) acelasi comportament cu toti ceilalti pacienti, eventual cu si mai mult dezinteres/complex de superioritate. M-a socat numarul de declaratii din comentarii si gravitatea problemei, eu inca sper sa se ia ceva masuri adevarate/cu impact. Va doresc sanatate multa, doamna Marcela, si va felicit pentru ca ati luat atitudine!
Raspunde

Cristina N

Acum 1 an

Ieri, pe 14.06 am ajuns la UPU Sibiu cu o colica renala iar testul rapid facut in triaj a iesit pozitiv asa ca am fost trimisa in zona rosie. Desi cunosteam simptomele pentru ca am mai avut aceasta problema in trecut, erau doar asistenti care insistau ca poate sunt “gravida”. Desi masca era purtata de foarte putine persoane din zona rosie, nici macar de personalul medical, nu m-a putut consulta un specialist…pentru ca eram in zona rosie. Un asistent a cerut prin telefon sfaturi legate de tratament pentru “o tinerica, cu dureri abdominale care zice ca nu e gravida”. Dupa 8 ore intr-o rezerva de 2mp, la care domnul asistent trantea usa la fiecare intrare…am plecat acasa cu o lista de medicamente scrisa pe spatele fisei de consultatii, fara parafa. Am primit lista cu medicamente dupa ce a ajuns intr-un final un medic specialist si mi-a pus cateva intrebari, la usa containerului amenajat pentru pacientii covid, inainte sa plec spre casa.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

De ce nu se fac urgente la privat, cu medici straini? Macar cei cu bani sa scape de sistem.
Raspunde

R.

Acum 1 an

Laudati toti spitalele private, is fix aceeasi doctori si acolo. Cum de e totusi aceasta discrepanta? Pai hai sa vedem ce fel de angajati sunt la privat, unii care daca fac ceva gresit raman fara loc de munca instant. Pe de alta parte la judetean, au postul asigurat, nu ii da nimeni afara, ce sa te mai abtii de la comportamentul de maimuta.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Din păcate cam asta e atmosfera atât în UPU, cât și în restul spitalului. Nu le pasa acestor cadre medicale de suferință bolnavilor și văd ziua/ noaptea de munca că un program de liberă voie; fac ce au chef și când au chef. După stagnarea din pandemie s-au abrutizat mai mult, atât medicii, cât și restul personalului. Și au niste salarii până la cer. Facultatea din Sibiu scoate niste panarame de medici, iar școlile postliceale sanitare niste asistente total incompetente.
Raspunde

Da

Acum 1 an

”Daca te duci la un doctor flamand, iti spune ca e sfarsitul lumii daca nu te operezi” - a zis un DOCTOR despre hernia de disc. Inainte sa va duceti la particular, cereti si a 22a parere, ca e foame maaare
Raspunde

Adina

Acum 1 an

" Psihopatia este o trăsătură de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și empatie, alături de lipsa de control a comportamentului. Persoanele cu tendințe psihopatice sunt puternic axate pe propriile lor dorințe și nu manifestă empatie pentru alții. Acești oameni nu țin cont de norme și reguli și au o inclinație mai mare spre a comite infracțiuni. Sunt oameni care au trăsături narcisiste și egoiste, cu o părere foarte bună despre sine și cu o încredere exagerată în propriile abilități. Persoanele cu trăsături machiavelice sunt cinice, distante emoțional și neafectate de morală. " Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Psihopatie
Raspunde

Io de la tara

Acum 1 an

am avut parte de acelasi tratament execrabil la UPU in 2019 si apoi tot la Polisano am mers sa ma operez, tot hernie de disc...am stat de la 15:30 la 23:00 fara sa se intample nimic la UPU, au ras de mine cand le-am zis ca nu mai pot de durere....taximetristul care m-a dus acasa a fost de 1000 de ori mai empatic decat cucoanele de la UPU...
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Si medicii sunt tot suflet mizer de romani. Devin porci in halat daca nu-i cunosti, ori nu te simti cu bani. Rareori gasesti exceptii dar nu rezista mult.
Raspunde

Eddy Merckx

Acum 1 an

Mă întreb ce fel de specialiști ies de la această facultate din Sibiu. Și ce fel de oameni. Iar conducerea spitalului ce părere are de comentariile de pe această pagină ? Are de gând să ia măsuri serioase sau va da în continuare comunicate în omniprezenta limbă de lemn ? În alte țări, nici medicii voluntari nu se comportă în asemenea hal.
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

Astia sunt eroii in alb. Nu le ajung banii ? Azi au iesit iar in strada. Sa le fie rusine. Spagari care au intrat pe pile, ma refer la asistentii angajati in ultimii ani.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

actualul "mare manager" al spitaului si-a numit nevasta ca sefa a centrului de vaccinere...EL era mare sef la DSP...uitam prea repede cu cine avem de-a face!!!
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 1 an

Doamna Budusan, sunteti sigura ca ati publicat toate comentariile pe acest subiect?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetateanul intelept

Acum 1 an

Vad ca toti cei care au lasat comentarii mai sus sunt nemultumiti si probabil locuiesc in marginimea Sibiului si au 50+ de ani. Domnilor si doamnelor, ce nu intelegeti voi e ca nu ai cum sa fii un doctor excelent si sa oferi servicii bune daca conditiile din spital sunt ca in statul African Congo. Angajati nu ai destui, conditiile din spital sunt la pamant, voi ce asteptari aveti, sa fiti tratati ca in Norvegia?? Cat platesti pentru spital, atat primesti si inapoi. Si doamna din articol daca tot era asa de bolnava si avea nevoie de ingrijiri, de ce nu s-a dus direct la privat? A vrut sa se trateze si sa o scoata si mai ieftin, ca asa e romanul, mai afacerist de fel. Cand era pe patul de moarte a scos banul, dar inainte de asta s-a zgarcit si a primit vizite la toalete ecologice si tot ea s-a plans dupa. Pe langa asta, ce rusine ca a venit direct in presa sa vorbeasca, poate sa fie acuzata si de defaimare impotriva spitalului si doctorilor caror nume au fost prezentate in articol. Ca sa inchei, vreau sa le transmit tuturor comentacilor de aici ca la spital primesti exact ce meriti pentru ce ai votat in toti anii astia si cati bani ai dat tu pentru spitale. Imigrati ba daca nu va convine!
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Asa prostii ca cele scrise in comentariul asta mai rar..... In primul rand: femeia suferinda a mers la spitalul de stat pentru ca (SURPRIZA) responsabilitatea unui spital de stat e sa trateze pacientii care vin, nu sa ii trimita la privat cu argumentul ca "ar fi afaceristi". A mers la spitalul de stat fiindca daca platim cu totii CAS lunar din salariu, doctorii trebuie sa isi faca datoria, nu sa ne invite sa emigram. In al doilea rand: va invit sa rezervati un zbor spre Congo ca sa vedeti ce inseamna medicina adevarata, facuta cu resurse putine dar MINIM DE BUNAVOINTA. Acolo veti gasi doctori adevarati, oameni care dupa ce au studiat medicina, reusesc cu un bisturiu sterilizat, niste vata si niste pansamente sa salveze vieti FARA A-I FACE REPROSURI PACIENTULUI CA A INDRAZNIT SA MEARGA LA SPITAL DE STAT. Poate ca spitalele noastre nu au aparatura din Germania sau Marea Britanie dar asta nu justifica nesimtirea doctorilor. In al treilea rand: Nu inteleg intrebarea dumneavoastra. Vreti sa spuneti ca daca cineva e intr-adevar bolnav, trebuie sa mearga direct la o clinica privata? Dar de ce nu spuneti adevarul intreg? Ca vreti ca nimeni sa nu mai vina vreodata in spitalul judetean, sa mergem toti la privat sa poata sta doctorii linistiti la cafea, la o tigara, dand scroll pe facebook si sa nu ii mai tot deranjeze bolnavii aia care pretind ca ar fi in dureri. In al patrulea rand: Nu am peste 50 de ani si nu locuiesc in marginimea Sibiului, am 33 de ani, sunt inginer sistem software si locuiesc in Sibiu. Asta asa ca sa va ajute sa va mai destupati neuronul. Acum se vede cinismul... cu salarii astronomice, case, masini, duium de bani in conturi si cu pretentia sa fie lasati in pace si pacientii sa mearga la privat sa nu ii mai deranjeze pe ei, ca ei nu au conditii, draga.... Chiar daca nu au conditii, macar educatia si bunele maniere sa existe... dar vorba aia "lipsesc cu desavarsire".
Raspunde

Alo Gara

Acum 1 an

E fain sa lucrezi la urgente si sa spargi seminte pe bani publici? In primul rand, platesti si la stat. Taxele pe care le platim, sunt investite si in spital si in salariul tau de medic nepasator si incompetent. Ce sa scoata mai ieftin mai exact? Este serviciu public de urgenta. Are tot dreptul sa mearga acolo. Stai linistit ca in marginime suntem de zece ori mai umani decat ce aveti voi la urgenta. Conditii de congo pentru ca nu va mai saturati de cersit si de furat. Nici minimul pe care il aveti nu sunteti in stare sa il ingrijiti! Zicea cineva mai sus ca va plimbati prin curte si toalete cu aceasi slapi cu care intrati si pe sectie. Tot de la voi si infectiile! Nu va mai satura pamantu de obraznici ce sunteti! Meritati sa fiti huliti de oameni! Mai aveti si tupeul sa va plangeti ca vai defaimare! Bine a facut ca a mers la ziar! Sa mearga toti la ziar, poate asa va mai treziti si voi la realitate! Da nici cibinul nu va mai spala de murdari ce sunteti! Medici haha poate macelari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus