Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă întoarceți acasă după un concediu sau o perioadă petrecută în străinătate și primul gând când intrați în țară să fie: Ce poftă mi-e de-o ciorbă bună? Sau să mergeți de sărbători în vizită la părinți cu dorința în suflet de a mânca iar din ciorba aceea delicioasă a mamei? Cam așa m-am simțit eu după ce am gustat săptămâna trecută câteva preparate de la Zupp'art.
Sibiul nu duce lipsă de restaurante specializate în ciorbe, de la celebrul Kon Tiki cu ciorba de burtă, până la Rabbit Soup, care face niște zemuri de stă iepurele în coadă. Relativ recent, pe Șoseaua Alba Iulia s-a deschis Zupp'art, adică o ciorbărie în toată regula. Se laudă cu faptul că fac ciorbe de sezon, în funcție de ingredientele locale pe care le au la îndemână și se adaptează de la o săptămână la alta. Meniul se schimbă zilnic și eu am prins o zi de joi în care cap de afiș era ciorba de ciuperci cu parmezan și nuci.
Sunt un mare fan al mâncărurilor din ciuperci, supa cremă fiind regina din punctul meu de vedere. Ciorbele de la Zupp'art vin livrate în recipiente din hârtie cartonată, prin urmare vă recomand să le goliți într-o farfurie decentă, ori un castron înainte de a gusta. Acestea fiind zise, combinația de ciuperci cu parmezan, aroma pământie combinată cu izul lactat și sărat al parmezanului, pare făcută în rai. Adaugă la asta din când în când câțiva sâmburi de nucă și o să simți cum se schimbă semnificativ intensitatea aromelor. Plus că, dacă o mănânci cât e aburindă, îți conferă o senzație care diferă față de atunci când pierde din gradele Celsius. Una peste alta, ciorba de ciuperci de la Zupp'art este o delicatesă care merită tratată ca atare. Dac-ar fi să-i găsesc nod în papură, aș spune că se simte că e făcută din ciupercile la caserolă care se găsesc supermarket și nu au aceeași intensitate a gustului precum cele de pădure, dar astea-s deja fițe.
Ca să mă conving că nu a fost un caz izolat, am zis să gust și o mâncare tradițională, o ciorbă din popor, să văd cum iese la Zupp'art. Teama era că poate-i dau o interpretare modernă și întinează memoria. Nici gând. Am degustat un gulaș de vită care ar face invidioși bucătarii de la majoritatea restaurantelor din centrul istoric al Sibiului. Foarte bogat în ingrediente, cu carne care se rupea singură în lingură și legume al dente, zeamă ușor picantă, numai cât să accentueze intensitatea aromelor. Gulașul de la Zupp'art a fost sățios și delicios.
Am vrut să încerc și-un desert, dar dacă nu apuci să plasezi comanda în primele ore ale zilei, nu mai prinzi nimic după-masa. Da, la Zupp'art faci comandă și îți livrează ei pentru 8 lei sau chemi curierul prin orice aplicație dorești. Poți merge și să ridici personal mâncarea, dacă nu vrei să plătești transport.
Prețurile sunt modice, în ton cu inflația. Adică 14-15 lei, în medie, pentru o supă cremă sau o ciorbă. Gulașul a fost 18 lei.
Merită reîncercată experiența? Absolut. Le-am dat follow la pagină să văd zilnic ce au în meniu și în funcție de ce văd acolo decid dacă în ziua respectivă merită o comandă de la ei sau nu. Îi recomand fără regrete. La fel cum recomand și laud ciorba făcută de mama.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 4957
Ultimele comentarii
Acum 56 minute
Alte natiuni erau demult reunite - noi lucru slab
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
Q
Acum 1 oră
Q
Acum 1 oră
Q - erau limacși