Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

IPJ Sibiu: cum ne dăm seama dacă un copil consumă droguri

IPJ Sibiu: cum ne dăm seama dacă un copil consumă droguri

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a desfășurat săptămâna aceasta o serie de acțiuni legate de prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Potrivit polițiștilor, există mai multe indicii pe care adulții le pot urmări la copiii lor si care pot sugera consumul de droguri. Acestea sunt schimbarea bruscă a comportamentului, treceri fără motiv de la veselie la tristețe, uneori chiar agresivitate neobișnuită, iar de la agresiune la liniște și delăsare, pierderea apetitului alimentar și nevoia de a consuma apă în mod nejustificat, pierderea graduală a interesului pentru școală, hobby-uri, prieteni etc,  stări de somnolență și apatie inexplicabile, oboseală excesivă  fără o cauză aparentă,  cheltuieli excesive, dispariția banilor sau a unor obiecte de valoare din casă și pete neobișnuite, mirosuri ciudate pe piele sau îmbrăcăminte.

„În cazul în care observați indicii ale consumului de droguri, purtați o discuție sinceră și deschisă cu copilul dumneavoastră, oferiți-i sprijin, încredere și, împreună cu specialiști în consiliere, psihologi, grupuri de suport, ajutați-l și ajutați-vă în depășirea acestei situații”, recomandă autoritățile.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii sibieni din cadrul Biroului Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din I.P.J. Sibiu, împreună cu polițiștii din cadrul S.C.C.O. Sibiu și reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog au continuat acțiunile informativ – preventive pe linia prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor.

Obiectivul principal al acțiunilor este conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele consumului de droguri, de la deteriorarea sănătății sau chiar pierderea vieții până la consecințele operațiunilor ilicite cu astfel de substanțe.

Acțiunile s-au derulat atât în incinta Aeroportului Internațional Sibiu, cât și în unitățile de învățământ liceal care nu au intrat în vacanță.        

Astfel, adolescenții și nu numai au primit informații despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

???

Acum 1 an

Părinții nu au timp sa se uite la copiii lor. Sunt ocupați să câștige bani că sa le cumpere ultimul tip de i-phone.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus