Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Câine abandonat în magazinul Lidl de pe Mihai Viteazu. Poliția Animalelor spune că stăpânul riscă până la 12.000 de lei amendă

Câine abandonat în magazinul Lidl de pe Mihai Viteazu. Poliția Animalelor spune că stăpânul riscă până la 12.000 de lei amendă

Poliția Animalelor din Sibiu s-a autosesizat în două cazuri în care mai mulți câini au fost abandonați în ultimele două zile. Un câine a fost abandonat de șoferul unei camionete în parcarea Lidl de pe strada Mihai Viteazu, iar patru câini au fost abandonați în Tocile, comuna Sadu, chiar pe strada principală. În ambele cazuri au fost demarate cercetări. Dacă se dovedește abandonul, amenzile pot ajunge și la 12.000 de lei.

Citește și „VIDEO Câini abandonați în mijlocul satului. Primăria Sadu caută vinovatul”

În două cazuri mai mulți câini au fost abandonați în două locații, una în Sibiu și alta în comuna Sadu, de bărbați care i-au adus cu mașina, iar cei de la Poliția Animalelor s-au autosesizat și au demarat cercetări.

În unul dintre cazuri un bărbat aflat într-o camionetă a abandonat un câine negru, cu zgardă roșie în parcarea unui supermarket de pe strada Mihai Viteazu. Polițiștii au văzut postarea pe facebook și au început verificările. În celălalt caz, un alt bărbat a oprit mașina pe strada Sadului din Tocile și a abandonat patru câini. Fapta a fost surprinsă de camerele montate în zonă, iar primarul comunei Sadu le-a făcut publice.   

„Ne-am autosesizat la ambele cazuri. Pentru situația de la Sadu ne-am autosesizat din presă, iar în situația de la Lidl, de pe facebook. Acum îi am pe colegi la Sadu pentru a vizualiza imaginile surprinse și pentru a verifica numărul de la mașină. În cel de-al doilea caz, o dată trebuie să identificăm câinii să vedem dacă sunt microcipați și să vedem cine este proprietarul și apoi să vorbim cu cel care i-a abandonat și să vedem exact ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Turnul Sfatului comisarul șef Daniel Cernucan.

Sibienii sunt îndemnați să sesizese poliția 

Comisarul șef Daniel Cernucan le transmite sibienilor să apeleze la poliție cu toată încrederea ori de câte ori sunt martorii unor situații în care animalele sunt puse în pericol.

„Vreau să le mai transmit sibienilor să apeleze cu încredere la noi dacă sunt martorii oricărei situații în care animalele sunt puse în pericol. Dacă suntem sesizați din timp șansele de a identifica făptașii cresc. Noi ne autosesizăm dacă vedem postări, dar pierdem timp. De exemplu, în cazul câinelui abandonat în parcarea supermarketului a trecut o zi până am văzut cazul”, mai spune comisarul șef.

Când cercetările în cele două cazuri se vor finaliza, polițiștii vor comunica măsurile luate.

Abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție conform art. 6 alin. 2 lit. e din Legea nr. 205/2004 republicată și este sancționată de art. 26 alin 2 din aceeași lege, cu amendă cuprinsă între 3.000 si 12.000 lei.

Citește și „Șeful Poliției Animalelor Sibiu, Comisarul șef Daniel Cernucan: Îi încurajăm pe sibieni să ne semnaleze orice caz de abuz asupra animalelor”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Paul

Acum 1 an

Primăria să faciliteze accesul către adăpostul de câini (adică să asfalteze un drum de pământ ) și poate astfel de situații vor înceta. Bineînțeles acest lucru nu îl scuza pe cetățeanul care a abandonat cățelul.
Raspunde

Khann

Acum 1 an

Domnul Paul, asta înseamnă că ne ducem câini pe care nu-i mai dorim la adăpostul de câini? Și noi să plătim întreținerea acelor inconștienți și needucați cetățeni care își cumpără câini sau nu își sterilizează animalele deși sunt campanii gratuite de sterilizare. Mă îndoiesc sincer de educația și modul de gândire. Prin comentariul postat ai spus tot despre tine. Daca ai un câine și îl duci la adăpost trebuie sa plătești întreținerea lui, teoretic. Adăpostul este pentru câini abandonați de persoane care gândesc ca tine. Din fericire poliția mai prind și persoane care sunt prinse că abandonează animale și amenda aplicată poate sa întrețină mai multe animale abandonate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus