Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Au gătit în cuptor solar: trei elevi au câștigat 1.000 de euro în cadrul unei competiții unice în România

Au gătit în cuptor solar: trei elevi au câștigat 1.000 de euro în cadrul unei competiții unice în România

Trei elevi de la Liceul Stephan Ludwig Roth au câștigat marele premiu în valoare de 1.000 de euro din cadrul concursului „Gătit în cuptorul solar” organizat la Mediaș, miercuri, 22 iunie. Concursul face parte dintr-un proiect organizat de Asociația Energia Inteligentă. Proiectul și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă.

Citește și „Viitorul adus la Mediaș. Miercuri are loc prima ediție a evenimentului „Gătit în cuptorul solar”

Un eveniment despre care organizatorii spun că este unic în România a avut loc miercuri, 22 iunie, la Mediaș. Este vorba despre proiectul „Gătit în cuptorul solar”, lansat de Asociația Energia Inteligentă. Proiectul și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă. Elevi de liceu s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care au fost testate.

Participanti la cuptorul de gatit solar

O echipă formată din trei elevi de la Liceul Stephan Ludwig Roth care a construit un cuptor solar din oglinzi, a câștigat marele premiu de 1.000 euro al evenimentului „Gătit în cuptorul solar”. Echipa formată din Andrei Alexandru Paul, Jeworrek Oliver și Lorinczi Albert, conduși de prof. Marius Gosa a ales să gătească pui înăbușit cu capere și rosii cherry.

Patru echipe din două licee

Au participat la concurs patru echipe din cadrul Liceului Teoretic ,,Stephan Ludwig Roth" și două echipe din cadrul Colegiului ,,Școala Națională de Gaz" din Mediaș. Cel mai original preparat realizat în cuptorul solar a fost premiat de un juriu din care a făcut parte un bucătar profesionist. Elevii au avut parte și de o sesiune de consiliere pe alimentație sănătoasă, susținută de Anamaria Teglas, Consilier Stil de Viață Sănătos.

Elevi gatesc in cuptorul solar

„Schimbarea începe cu oameni și prin oameni. Prin acest proiect ne dorim ca în special tinerii să conștientizeze importanța folosirii energiei din surse regenerabile. Vrem să îi încurajăm să gândească diferit, să se implice în găsirea de soluții mai puțin poluante pentru activitățile uzuale din viața de zi cu zi și să caute continuu alternative sustenabile la resursele energetice ”clasice” cu care au fost obișnuiți până acum. Poate că este un mod de a comunica puțin dus la extreme, sunt puțini cei care vor folosi cuptoare solare în rutina zilnică de pregătire a hranei, însă sperăm că tocmai datorită acestui lucru mesajul nostru va ajunge la cât mai mulți oameni” a declarat Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă.

Dumitru Chisăliță

Dumitru Chisăliță

Cea de-a doua etapă a proiectului „Gătit în cuptorul solar” va avea loc la începutul lunii septembrie în Eforie Nord. Cinci echipe formate din reprezentanți ai companiilor din sectorul energetic și nu numai, alături de reprezentanți mass media se vor întrece în pregătirea celui mai reușit preparat realizat folosind cuptorul solar, după reguli stricte pregătite de Chef Cezar Munteanu care s-a alăturat proiectului nostru în calitate de jurat.

Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș și a fost susținut de OMV Petrom și Mercure Mediaș Binderbubi Hotel and Spa.

cuptor de gatit solarCuptor de gatit solarCuptor de gatit solarCuptor de gatit solar

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Adina

Acum 5 zile

Foarte interesant! Bravo lor! Copii cu imaginatie si ambitie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus