Trei elevi de la Liceul Stephan Ludwig Roth au câștigat marele premiu în valoare de 1.000 de euro din cadrul concursului „Gătit în cuptorul solar” organizat la Mediaș, miercuri, 22 iunie. Concursul face parte dintr-un proiect organizat de Asociația Energia Inteligentă. Proiectul și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă.
Citește și „Viitorul adus la Mediaș. Miercuri are loc prima ediție a evenimentului „Gătit în cuptorul solar”
Un eveniment despre care organizatorii spun că este unic în România a avut loc miercuri, 22 iunie, la Mediaș. Este vorba despre proiectul „Gătit în cuptorul solar”, lansat de Asociația Energia Inteligentă. Proiectul și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice și al nevoii de a ne îndrepta atenția din ce în ce mai mult aspra surselor de energie regenerabilă. Elevi de liceu s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care au fost testate.
O echipă formată din trei elevi de la Liceul Stephan Ludwig Roth care a construit un cuptor solar din oglinzi, a câștigat marele premiu de 1.000 euro al evenimentului „Gătit în cuptorul solar”. Echipa formată din Andrei Alexandru Paul, Jeworrek Oliver și Lorinczi Albert, conduși de prof. Marius Gosa a ales să gătească pui înăbușit cu capere și rosii cherry.
Patru echipe din două licee
Au participat la concurs patru echipe din cadrul Liceului Teoretic ,,Stephan Ludwig Roth" și două echipe din cadrul Colegiului ,,Școala Națională de Gaz" din Mediaș. Cel mai original preparat realizat în cuptorul solar a fost premiat de un juriu din care a făcut parte un bucătar profesionist. Elevii au avut parte și de o sesiune de consiliere pe alimentație sănătoasă, susținută de Anamaria Teglas, Consilier Stil de Viață Sănătos.
„Schimbarea începe cu oameni și prin oameni. Prin acest proiect ne dorim ca în special tinerii să conștientizeze importanța folosirii energiei din surse regenerabile. Vrem să îi încurajăm să gândească diferit, să se implice în găsirea de soluții mai puțin poluante pentru activitățile uzuale din viața de zi cu zi și să caute continuu alternative sustenabile la resursele energetice ”clasice” cu care au fost obișnuiți până acum. Poate că este un mod de a comunica puțin dus la extreme, sunt puțini cei care vor folosi cuptoare solare în rutina zilnică de pregătire a hranei, însă sperăm că tocmai datorită acestui lucru mesajul nostru va ajunge la cât mai mulți oameni” a declarat Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă.
Dumitru Chisăliță
Cea de-a doua etapă a proiectului „Gătit în cuptorul solar” va avea loc la începutul lunii septembrie în Eforie Nord. Cinci echipe formate din reprezentanți ai companiilor din sectorul energetic și nu numai, alături de reprezentanți mass media se vor întrece în pregătirea celui mai reușit preparat realizat folosind cuptorul solar, după reguli stricte pregătite de Chef Cezar Munteanu care s-a alăturat proiectului nostru în calitate de jurat.
Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș și a fost susținut de OMV Petrom și Mercure Mediaș Binderbubi Hotel and Spa.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: elevi medias , cuptor de gatit solar , asociatia energia inteligenta , Mediaș , Dumitru Chisăliță , concurs de gatit
Vizualizari: 2731
Ultimele comentarii
Acum 13 minute
Mariana Deacu
Acum 16 minute
BittDanman
Acum 18 minute
Gheo Poplaceanul
Acum 22 minute
Gheo Poplaceanul
Acum 27 minute
Gabi