Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Jumătate din contestațiile depuse la Evaluarea Națională în Sibiu au fost la română

Jumătate din contestațiile depuse la Evaluarea Națională în Sibiu au fost la română

404 contestații au fost depuse, în total, de elevii care au susținut Evaluarea Națională la Sibiu, săptămâna aceasta. Majoritatea, în număr de 218, au fost depuse pentru rezultatele obținute la limba și literatura română.

Etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2022 de către absolvenții clasei a VIII-a, la nivelul celor 89 de centre de examen din județul Sibiu, s-a finalizat astăzi, la ora 12.

Potrivit Inspectoratului Școlar, la limba și literature română, din 2.952 de candidați, 218 au contestat nota primită. La matematică au fost 156 contestații din 2.934 de note, la limba și literatura germane maternă au fost depuse 30 din 378 de rezultate. La limba și literatura maternă nu s-a depus nicio contestație.

Cele mai multe contestații au fost depuse la centrele de examen Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (30), Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (27), Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu (25), Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu (24), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (23) și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (21).

În conformitate cu OMEC 5.149 din 30.08.2021, art. 10, alin. 4: ”Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.”.

Rezultatele finale se vor afișa joi, 30.06.2022.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus