Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Rusia a lovit centre de antrenament militar în trei regiuni ucrainene

Rusia a lovit centre de antrenament militar în trei regiuni ucrainene

Ministerul Apărării rus a anunţat că a folosit arme de înaltă precizie pentru a lovi centre de antrenament ale armatei ucrainene în trei regiuni din Ucraina - Cernihiv, Jîtomîr şi Lviv, au informat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters şi France Presse, conform Agerpres.

Ministerul a precizat că a lovit trei centre de antrenament militar în nordul şi vestul Ucrainei, inclusiv unul situat în apropiere de graniţa cu Polonia, cu câteva zile înaintea unui summit al NATO din care face parte Varşovia. Ucraina a anunţat de dimineață că rachete ruseşti au lovit capitala ucraineană Kiev.

„Forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat o lovitură masivă asupra teritoriului centrelor de antrenament ale forţelor terestre, trupelor de asalt aerian din cadrul forţelor armate ale Ucrainei cu arme de înaltă precizie şi rachete (de croazieră) Kalibr", a declarat duminică jurnaliştilor reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general-locotenent Igor Konaşenkov, citat de agenţia oficială de presă TASS.

Printre ţintele vizate se numără un centru de pregătire militară al forţelor ucrainene în districtul Starîci din regiunea Lviv, la aproximativ treizeci de kilometri de graniţa poloneză. Celelalte două centre de antrenament ucrainene vizate se află în regiunea Jîtomîr (centru-vest) şi în regiunea Cernihiv (nord).

După lovituri, mai multe brigăzi ucrainene "şi-au pierdut complet capacităţile de luptă" şi "planurile de a le desfăşura în zonele de luptă au fost dejucate", a spus Konaşenkov. Odată cu aceste bombardamente, Rusia reaminteşte încă o dată că este capabilă să lovească în orice punct al teritoriului ucrainean, chiar dacă majoritatea operaţiunilor au loc acum în estul şi sudul acestei ţări, notează AFP.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus