Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Program FITS 2022, marți: expoziții, proiecții stradale și labirint de lumini în Piața Mare

Program FITS 2022, marți: expoziții, proiecții stradale și labirint de lumini în Piața Mare

Ziua a cincea a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vine cu mai multe evenimente la care suntem invitați să participăm. Conferințele speciale, expozițiile, dar și spectacolele vor umple programul zilei de marți. Mai jos vă prezentăm câteva dintre evenimentele la care puteți lua parte, dar și întregul program pentru azi, 28 iunie.

De la ora 10, teatrul Gong vă invită la expoziția „Cuvinte întrupate 2.1. Scene la cutie. Extrase din universul dramaturgic al lui Matei Vişniec”.

La ora 12:20, pe Nicolae Bălcescu, suntem invitați la spectacolul „O fantezie muzicală al Grande Cantagiro Barattoli”. Ca scenă a spectacolelor lor, gândite în principal pentru spații deschise, Grande Cantagiro Barattoli au ales străzile și piețele din Europa. Compania este mereu pe drumuri, în spiritul vechii tradiții a muzicienilor și a păpușarilor itineranți aflați într-o perpetuă căutare de noi colțuri de stradă pe care să le anime. Prin cântecele lor, transmit povești despre mahmureală, iubire, emigrație, pe aranjamente muzicale susținute de artiștii companiei și acompaniate de ritmuri de dans.

La ora 21: 30, Piața Mare se transformă într-un labirint al luminilor. 3.500 de lumânări. 300 de valize vechi. Turnuri de valize, fântâni de valize, valize de oaspeți – fiecare pornește pe cont propriu în Marea Călătorie prin Labirint. Labirintul este deschis pentru spectatori pentru un interval de 2 ore și 30 minute. Durata unei vizite este de 90 de minute, timp în care vizitatorii își pot alege liberi parcursul, fiecare în ritmul lui.

De la ora 22, suntem invitați la „Minunata lume a umbrelor” ,un spectacol outdoor în care trei păpușari proiectează umbre imense în spații publice, făcându-le să joace pe fațadele clădirilor, acompaniate de o linie melodică. Spectacolul va avea loc la  Podul Minicunilor.

În Piața Habermann, la ora 23, suntem invitați la „Baba Karam”, un spectacol outdoor participativ de 45 de minute, care ia forma unei petreceri de dans euforice și este bazat pe cunoscutul dans iranian Baba Karam, incorporând și elemente de „drag” – spectacol de exprimare a masculinității, a feminității și/sau alte forme de exprimare a genului.

Programul FITS, 28 iunie:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3242

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus