Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

VIDEO-Cum arată o stradă din Sibiu la patru ani de când primăria le-a promis în scris locatarilor că o va moderniza

VIDEO-Cum arată o stradă din Sibiu la patru ani de când primăria le-a promis în scris locatarilor că o va moderniza

Astăzi se împlinesc exact patru ani de când locuitorii străzii Trifoiului din Sibiu au sesizat în scris administrația publică și au primit drept răspuns din partea reprezentanților primăriei asigurări că zona lor urmează să fie modernizată.

Sătui să aștepte ca promisiunile primăriei să devină realitate, oamenii spun că strâng bani periodic pentru a astupa gropile.

Iată cum arăta astăzi strada:

Iată ce răspundea municipalitatea la sesizarea locatarilor, solicitare datată 28 iunie 2018:

”Primăria Municipiului Sibiu continuă proiectul pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane, respectiv reabilitarea și modernizarea străzilor de pământ / parțial de pământ, proiect demarat în anul 2016 și finanțat din fonduri nerambursabile de la BERD și bugetul local.

Strada Trifoiului va fi reabilitată în cadrul acestui proiect fiind cuprinsă în lista de investiții pentru anul 2018, în acest an urmând a se realiza etapa de proiectare. În vederea semnării și demarării contractului de execuție lucrări, imediat după finalizarea documentației de proiectare urmează să promovăm procedura de achiziție publică”.

Nu este prima oară când locuitorii acestei străzi își exprimă public nemulțumirea. În 2018 aceștia au pus la cale o mică revoltă.

Și în 2018 locatarii erau supărați pe administrația orașului

Reporterul Turnul Sfatului a stat astăzi de vorbă cu numeroși locatari ai străzii în cauză. Unii dintre ei sunt convinși că oficialii municipalității îi mint pentru că cei mai mulți dintre ei sunt de etnie. ”Asta este discriminare pură, se oprește asfaltul fix la strada noastră. Din păcate au de suferit și ceilalți locuitori, de pe partea cealaltă”, spune un bărbat.

Altul ne-a arătat că periodic se strâng bani pe stradă pentru a se aduce câte o mașină cu pietriș, ori materiale de construcții, cu care se umplu gropile. Nu în ultimul rând, un alt bărbat spune că ar fi de acord să asfalteze el strada, din banii lui, dacă primăria i-ar da voie, pentru că ”nu e legal nici s-o asfaltăm noi, dar nici nu vin ei să o asfalteze”.

Reporterul Turnul Sfatului a cerut primăriei un punct de vedere pe această temă zilele trecute. Purtătorul de cuvânt al municipalității sibiene spune că strada este inclusă pe lista de investiții și că urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor.

”Pe strada Trifoiului se aşterne periodic balast și se efectuează scarificări pentru întreținerea acesteia. De altfel, săptămâna viitoare este planificată o astfel de intervenție.

Strada urmează să fie modernizată, fiind inclusă pe lista de investiții a acestui an. Până in prezent a fost realizat proiectul tehnic și urmează să fie contractată execuția lucrărilor prin procedură de achiziție publică”, au comunicat oficialii municipalității.

Citește și:

FOTO-Nemulțumiri pe strada Trifoiului: Cineva acolo, care ia salariu degeaba, a vrut să facă un bine locuitorilor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

No Name

Acum 1 lună

2 ani au fost ocupati sa vaccineze oameni! Deci jumate din cei 4 ani se pot scoate de la socoteala!
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 lună

Prea lată strada, nu se incadreaza in viziunea de "dezvoltare durabilă" si necesita prea mult asfalt. 4-5 metri, asta e acum tendinta in urbanismul modern de Sibiu urmand ca in viitorul apropiat sa ajungem undeva pe la latimea unui camion de pompieri iar in viitorul mai indepartat sa atingem sublima latime a unei ambulante sau a unui dric. Desigur ca ideal ar fi sa inventeze cineva teleportarea si atunci visul perfectiunii urbanistice sibiene ar fi atins: fara strazi! Va dati seama ce economie de bani ar fi la buget?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Toti suntem "de etnie". Romana, roma, maghiara, ucraineana etc. De etnie roma, vreti sa spuneti.
Raspunde

Adrian

Acum 1 săptămână

Le modernizeaza si apoi vin aia de la apa canal si le sparg si le petecesc cum sunt toate strazile din Sibiu petecite si pline de praf...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus