Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Renovarea şcolii gimnaziale şi amenajarea de locuri de joacă pentru copii, proiectele verii în comuna Axente Sever

Renovarea şcolii gimnaziale şi amenajarea de locuri de joacă pentru copii, proiectele verii în comuna Axente Sever

Odată cu sosirea verii şi a vacanţei de vară pentru elevi, administraţia publică locală din comuna Axente Sever pregăteşte o serie de proiecte care se adresează elevilor şcolii gimnaziale din localitatea Axente Sever, respectiv tuturor copiilor din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu.

Recent, primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, a negociat cu reprezentanţii Consistoriului Districtual Evanghelic C.A. Mediaş achiziţionarea clădirii şi terenului aferent imobilului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala gimnazială din localitatea Axente Sever. Astfel, clădirea respectivă va trece în domeniul privat al comunei şi vor putea fi efectuate lucrări de renovare exterioară. Lucrările de renovare sunt necesare, deoarece nu au mai fost efectuate intervenţii asupra clădirii de zeci de ani. Acestea vor cuprinde înlocuirea acoperişului, reparaţii capitale la zidurile exterioare, precum şi alte lucrări necesare pentru modernizarea clădirii şcolii.

Şcoala gimnazială Axente Sever, cu structurile sale din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu este o instituţie cu personalitate juridică, aflată în subordinea Primăriei comunei Axente Sever. Clădirea şcolii din localitatea Axente Sever se afla în proprietatea Consistoriului Districtual Evanghelic C.A. Mediaş, acesta fiind motivul pentru care nu au putut fi efectuate intervenţii majore la clădire, ceea ce a dus la degradarea imobilului de-a lungul timpului, în special în ceea ce priveşte zidurile exterioare.

De asemenea, tot în această perioadă se finalizează amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, în localităţile Axente Sever şi Agârbiciu. Locurile de joacă le vor oferi copiilor din cele două localităţi posibilitatea să îşi petreacă timpul liber în locuri special amenajate, dotate cu mobilier modern. Tot în localitatea Axente Sever va fi amenajat şi un teren de sport. Amenajarea celor două locuri de joacă este realizată cu sume obţinute din sponsorizări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus