Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Comuna Rășinari, cea mai bună destinație turistică din mediul rural. „Mulțumim tuturor”

Comuna Rășinari, cea mai bună destinație turistică din mediul rural. „Mulțumim tuturor”

Comuna Rășinari a câștigat concursul Best Tourism Villages. În finală s-a mai calificat comuna Biertan, din județul nostru, clasată pe locul al doilea. În urma evaluării derulate la nivel național, Rășinari a obținut 141,33 puncte din totalul de 150.

Cele trei sate din România care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției Best Tourism Villages, lansată de Organizația Mondială a Turismului, sunt Rășinari și Biertan din județul Sibiu și Ciocănești din județul Suceava.

„Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale. MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Clasamentul final, obținut în urma evaluărilor desfășurate de comisia de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, a plasat comuna Rășinari pe primul loc și Biertan pe locul al doilea. Pe aceeași listă s-a aflat și Râu Sadului, clasată pe locul al șaselea.

„Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în acest demers și au sprijinit în mod activ această inițiativă precum: asociații, proprietarii de pensiuni, producători, club de tineret, Consiliul Județean Sibiu și mulți alții”, a transmis primarul din Rășinari, Bucur Bogdan.

Cele nouă criterii de selecție furnizate de organizator, pe baza cărora s-au întocmit punctajele finale, fac referire la resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, durabilitatea socială, dezvoltarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitatea, sănătatea, siguranța și securitatea. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.

Rășinari, Biertan și Ciocănești vor fi, astfel, propunerile României pentru etapa mondială a concursului, așa cum prevede regulamentul. Cele trei sate au șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Locul blestemat de Cioran...
Raspunde

Popa

Acum 3 luni

Asta cand nu se bat si omoara intre ei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus