Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Program FITS 2022, duminică: spectacol cu drone și lasere în Piața Teatrului, circ în Piața Habermann și carnaval pe Nicolae Bălcescu

Program FITS 2022, duminică: spectacol cu drone și lasere în Piața Teatrului, circ în Piața Habermann și carnaval pe Nicolae Bălcescu

Festivalul internațional de Teatru de la Sibiu se încheie astăzi. Ultima zi a marelui festival vine cu zeci de spectacole și expoziții. Încheierea sa va fi marcată printr-un show cu spectacole de drone și lasere, care va avea loc la ora 23:15 în Piața Teatrului. Vă prezentăm câteva recomandări de spectacole, dar și programul întreg al ultimei zi de FITS.

De la ora 12, statuile vivante revin pe pietonala Nicolae Bălcescu. Așezate în spațiu ca într-un adevărat muzeu al statuilor de ceară, personajele shakespearene se dezlănțuie îndată ce primul gong sparge nemișcarea. Romeo și Julieta decid că nu există nimic mai important în lume în afară de a fi împreună, un trup, o minte, o inimă și pleacă fără regret, mână în mână către moarte.

De la ora 18:30, în Piața Habermann are loc spectacolul „N-o lăsa să cadă!” Trei indivizi se reunesc într-un mic spațiu imaginar, poate în casa lor ori într-o încăpere comună. Aici, se află obiecte, o masă, două scaune și multe bile de jonglat. Prin relația dintre ele și contactul cu obiectele de mai sus, personajele evadează din rutina zilnică, confruntându-se cu întrebările și fricile proprii. Totul devine un canal de comunicare senzorial pentru cei trei artiști și un muzician în căutarea unui limbaj susținut de mișcare.

Tot de la ora 18:30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu se desfășoară spectacolul „Pregătiți de carnaval”. Batucada de Murcia este una dintre cele mai importante și mai talentate trupe de acest gen din lume; au participat la unele dintre cele mai cunoscute evenimente de pe glob, cum ar fi cursa de Formula 1 din Bahrain. Vor fi însoțiți de un grup colorat și plin de energie format din dansatoare din Alicante, care poartă superbe costume creație proprie cu elemente din pene, paiete, sclipici și dantelă.

De la ora 20:30, în Piața Habermann, Varidance aduce pe scenă spectacole dinamice și bogate în imaginație și umor, în care prezintă dansul popular maghiar într-o manieră revigorantă și ușor de îndrăgit.

De la ora 23:15, în Piața Teatrului are loc spectacolul de încheiere FITS. Este vorba despre un show de 12 minute în care vor fi folosite peste 200 de drone pentru a anima o poveste spectaculoasă despre FITS. Show-ul cu drone este integrat cu un spectacol de lasere și creează un eveniment vizual și auditiv de proporții epice, conceptul muzical fiind semnat de compozitorul Vasile Șirli. Coloana sonoră de excepție care îmbogățește acest spectacol - două monumente ale muzicii universale sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache - contribuie la o experiență artistică unică: „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu (înregistrarea istorică din 1978) și „Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven.

Alte recomandări:

EXPO A Totem to Frumiria – Aparatus 22 & UniCredit Bank, Piața Mare, 24h
(Detalii)
EXPO Goya și Dali, Blestemul Războiului. Muzeul Brukenthal, între 9 și 17
(Detalii)
EXPO Wild instinct - Casandra Vidrighin. Calea Dumbrăvii 142, între 9.30 și 19.30
(Detalii)
CONFERINȚĂ SPECIALĂ George Banu în dialog cu Alessandro Serra și Botond Nagy. Filarmonica de Stat, ora 11
(Detalii)
THERME FORUM Valorificarea puterii artelor – Marina Gorbis. Online, ora 13
(Detalii)
CARTE Octavian Saiu: „Arta de a fi spectator” și „Phèdre”. Filarmonica de Stat Sibiu, ora 13
(Detalii)
FITS TALKS Marius Chivu în dialog cu Ofelia Popii. Online, pagina de Facebook FITS, ora 13
(Detalii)
MUZICĂ Mozart de Madame Pompadour. Cu: Götz Teutsch, Cordelia Höfer, Nicu Șulț, Marius Turdeanu. Filarmonica de Stat, ora 17
(Detalii)
DANS Mai sus! - Jesus Carmona Dance Company. Centrul Cultural „Ion Besoiu”, ora 18
(Detalii)
TEATRU Musca, paie și bătaie, de Lia Bugnar – UNATC & Metropolis. Teatrul GONG, ora 19
(Detalii)
TEATRU O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești) – Teatrul Masca. Piața Mică, ora 20
(Detalii)
SHOW Spectacol cu drone și lasere - EVSKY & KLS Lasers, Piața Teatrului, ora 23.15
(Detalii)

Programul FITS astăzi, 3 iulie:

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3557

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus