Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cosmin Costea, organizatorul Turului Ciclist al Sibiului: „Această ediție a fost de un succes indiscutabil”

Cosmin Costea, organizatorul Turului Ciclist al Sibiului: „Această ediție a fost de un succes indiscutabil”

Pentru organizatorii Turului Ciclist al Sibiului, aceasta a fost cea mai tare ediție de până acum. Încheiat cu victoria, pentru prima dată în istorie, a unui ciclist care a mai câștigat o dată competiția, evenimentul a fost considerat un „succes indiscutabil”.

Cosmin Costea, organizatorul competiției sportive, spune că a fost cea mai bună ediție pe care a realizat-o până acum și își dorește ca și următoarele să fie cel puțin la fel de bune. „A fost cea mai tare ediție pe care am organizat-o până acum. A fost obositor, un efort foarte mare din partea tuturor, de la organizatori la participanți, dar a fost un succes indiscutabil. Iar concurenții care au fost pentru prima dată au fost surprinși de calitatea organizării, de drumuri, de competiție”, spune acesta.

Sibianul mărturisește că nivelul competiției a fost ridicat de șase echipe de rang internațional care au participat și au impulsionat restul concurenților să tragă cât mai tare și să își depășească limitele.„Am fost onorați cu prezența a șase echipe de world tour. Aceste șase echipe n-au făcut nimic altceva decât să crească nivelul competiției. În etapa de Bâlea, spre exemplu, media orară a cicliștilor după prima oră era de 49,8 km/h”, arată Cosmin Costea.

Pentru prima dată în istorie, un ciclist câștigă de două ori Turul Ciclist al Sibiului

Etapa finală a Turului Ciclist al Sibiului 2022 s-a încheiat cu o victorie surpriză a italianului Stefano Gandin (Team Corratec) care a câștigat din evadare, sprintând pe pavatele din centrul vechi al orașului.

Giovanni Aleotti a devenit primul ciclist care și-a apărat tricoul galben de lider în clasamentul general câștigat anul trecut. La această ediție, ciclistul de la echipa de world tour BORA - hansgrohe a câștigat tricoul galben cu două victorii fără drept de apel pe cățărările iconice ale Turului Sibiului: Transfăgărășan și Păltiniș.

Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) a terminat pe locul al doilea, iar coechipierul lui Aleotti, Cian Uijtdebroeks, a completat podiumul în cea de-a XII-a ediție a Turului Sibiului.

Ediția 2022 a Turului Ciclist al Sibiului a început sâmbătă, 2 iulie, cu un prolog prin Complexul Muzeal Național ASTRA din Sibiu, câștigat de Tim van Dijke (Jumbo - Visma). În prima etapă, desfășurată duminică pe un traseu în premieră, cu plecare din Brezoi și cu o incursiune scurtă pe Transalpina, Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizanè) a preluat tricoul galben de lider cu o victorie la un sprint redus la linia de finiș de pe Calea Dumbrăvii (Sibiu). A purtat însă tricoul doar o zi: când cursa s-a îndreptat spre munți, luni, 4 iulie, câștigătorul de anul trecut, Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe), s-a impus cu o victorie răsunătoare pe urcarea de la Bâlea Lac. Și-a consolidat avantajul marți, 5 iulie, cu o victorie la proba de contratimp individual în cățărare la Păltiniș și și-a apărat avansul în ultima cursă a ediție, desfășurată tot ieri, pe un traseu rapid de aproximativ 100 de km. Pe podiumul final de la Piața Mare, Aleotti nu a sărbătorit doar tricoul galben, de lider în clasamentul general, ci și pe cel albastru, de lider în clasamentul pe puncte. 

„Sunt foarte fericit că am câștigat din nou Turul Sibiului, după un început de sezon deloc ușor”, a spus el la final. "Întotdeauna a fost o cursă frumoasă pentru echipă, că am câștigat de trei ori la rând acum. Suntem foarte fericiți de succesul nostru în Turul Sibiului. Îmi place foarte mult această cursă, orașul, urcușurile", a adăugat italianul.

Coechipierul său, Cian Uijtdebroeks, a câștigat clasamentul U23, iar Israel - Premier Tech a fost pe primul loc în clasamentul pe echipe. Emil Dima (Giotti Victoria - Savini Due) a câștigat tricoul roșu pentru cel mai bun finisher român al cursei și, cu atacul din ultima zi, Lukas Meiler (Team Vorarlberg) și-a asigurat nu doar tricoul alb de lider în clasamentul cățărătorilor, cât și tricoul verde de lider în clasamentul sprinterilor și pe cel portocaliu, pentru cel mai combativ ciclist din cursă.

Podiumul Semi-etapei 3B Swoboda Technologies

1.Stefano Gandin (Team Corratec)
2.Michael Kukrle (Elkov - Kasper)
3.Lukas Meiler (Team Vorarlberg)

Podiumul final al Turului Ciclist al Sibiului:

1.Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
2.Harm Vanhoucke (Lotto Soudal)
3.Cian Uijtdebroeks (BORA - hansgrohe)

Tricouri distinctive și tricouri trofeu:

Tricoul galben COMPA, de lider Clasamentul General: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
Tricoul albastru MARQUARTD, de lider în Clasamentul pe Puncte: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)

Tricoul alb JOYSON pentru cel mai bun cățărător: Lukas Meiler (Team Vorarlberg)
Tricoul alb cu buline ODU pentru cel mai bun tânăr: Cian Uijtdebroeks (BORA - hansgrohe)
Tricoul verde BOROMIR, pentru cel mai bun sprinter: Lukas Meiler (Team Vorarlberg)
Tircoul roșu KENDRION pentru cel mau bun român în Semi-etapa 3B – Cristian Răileanu (National Team Romania)

Tricoul roșu SOMA de lider în clasamentul celui mai bun român: Emil Dima (Giotti Victoria - Savini Due)
Tricoul portocaliu CONTINENTAL pentru cel mai combativ ciclist: Lukas Meiler (Team Vorarlberg)
Tricoul gri CORIDENT pentru cea mai bună echipă: Israel - Premier Tech

Câștigătorii de-a lungul anilor

2011      Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012      Victor de la Parte (SP Tableware)
2013      Davide Rebellin (CCC Polsat - Polkowice)
2014      Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015      Mauro Finetto (Southeast)
2016      Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017      Egan Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)
2018      Ivan Sosa (Androni Giocattoli - Sidermec)
2019      Kevin Rivera (Androni Giocattoli - Sidermec)
2020      Gregor Mühlberger (BORA - hansgrohe)
2021      Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Laurentiu

Acum 1 an

Felicitari Cosmin, pentru implicare, ce ai realizat la Sibiu cu organizarea turului e fabtastic , atât pentru miscarea ciclista dib Sibiu, cat si pentru comunitatea locala. Astazi pe toate site-urile de ciclism din lume, pe langa discutile despre Turul Franței se discuta si despre cel al Sibiului, ceea ce e incredibil pt Sibiu. Inca o data FELICITĂRI!!! Tie cât si echipei de organizare si tuturor voluntarilor angrenati in eveniment. Spor la munca pt ca banuiesc ca de săptămâna viitoare incepe munca pentru Turul Sibiului 2023
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus