Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Fanfara „Neppendorfer Blaskapelle" va susţine concerte la cupola din Parcul Sub Arini

Fanfara „Neppendorfer Blaskapelle

Fanfara „Neppendorfer Blaskapelle” va susţine concerte estivale în Parcul „Sub Arini”, la cupolă. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a fanfarei. Concertele vor avea loc în fiecare vineri, de la ora 18.00. Acestea vor fi susținute cu regularitate până în 26 august, inclusiv.

Fanfara din Turnişor – Sibiu, intitulată „Neppendorfer Blaskapelle”, duce mai departe tradiţia muzicii şi muzicienilor de fanfară din comunitatea săsească regăsită în cartierul Turnişor din Sibiu. Fanfara din zilele noastre reprezintă o garanţie a păstrării şi o perpetuare a moştenirii muzicale a saşilor de odinioară.

Fanfara ,,Neppendorfer Blaskapelle” (sau Fanfara din Turnișor) este o formatie cu o traditie de peste 140 de ani. In zilele noastre traditia este dusa mai departe datorita entuziasmului si bunei relatii dintre sasi si români. Dupa exodul sasilor in Germania din anii 90, traditia si existenta formatiei este dusă de români. Astfel s-a ajuns ca în formatie sa mai activeze un singur sas, restul fiind români. Repertoriul abordat de formatie este unul destul de variat care cuprinde atat mars, polca, vals, english specifice etniei germane dar si melodii romanesti si din repertoriul international pe ritmuri latino, blouses chiar si rock.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Sibieni

Acum 2 luni

Ne faceti o mare bucurie!!!

Raspunde

Hamnibal

Acum 2 luni

Am o întrebare către Dvs. : De ce in curtea scolii generale 6 de pe N Iorga, s-a construit aproape 3 ani și de trei saptamâni au dărâmat totul? Multumesc. Hamnibal

Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

fake news-ul prezentat ca întrebare nu e mai puțin fake

Raspunde

Hannibal cu 2n

Acum 2 luni

Se aude pe Mihai Viteazu de 2 sapt, se si vede, daca esti curios, dar postacul zice ca e fake news.
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 2 luni

În avanpremiera anunțatutlui concert, vă invit să vizionați pe Youtube pe canalul meu minirecitalul ” Fanfara din Turnișor, Sibiu în recital[mai 2022]//Maiblassen in Neppendorf 2022 ” .

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus