Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

Ce facem în ultima lună de vară la Sibiu? Evenimentele lunii august

Ce facem în ultima lună de vară la Sibiu? Evenimentele lunii august

Ultima lună de vară aduce la Sibiu mai multe evenimente pe care nu ar trebui să le ratăm. Putem alege să mergem la Focus in The Park, să participăm la Sărbătoarea Tuberozelor, să simțim atmosfera anilor 90 la un retro party sau să mergem la primul festival rock organizat de Muzeul Astra.

Am pregătit o listă cu principalele evenimente la care putem participa la Sibiu în ultima lună de vară.

Între 2 și 8 august, 600 de artişti din lumea întreagă, nume de prestigiu ale scenei populare româneşti vă încântă cu parada portului popular, ateliere de dans și evenimente tradiţionale cu specific culinar, la Festivalul Internaţional de Folclor „CÂNTECELE MUNŢILOR”. Toate informațiile despre eveniment le găsiți aici.

cantecele muntilor sibiu

Cea de-a cincea ediţie a Street Music Festival se va desfăşura în perioada 4 - 7 august şi va aduce în atenția publicului o paralelă între muzica baroc și sound-ul puternic al muzicii rock din ultima jumătate de secol. Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit.

street music festival

Din 4 și până pe 14 august, Filarmonica de Stat Sibiu vă invită la un eveniment inedit, ce va transforma din nou Strada Cetății în cel mai frumos loc din Sibiu pentru a petrece serile lungi de vară. Concertele vor avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, ce oferă o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului, când vor avea loc evenimentele. Programul muzical este unul divers, reunind artiști români cunoscuți, care aduc la Sibiu cu această ocazie lucrări și concerte clasice și contemporane. Programul complet al evenimentului îl găsiți aici.

concerte acoperiș filarmonica sibiu

Continuăm luna august cu un retro party care promite să ne ducă în atmosfera anilor '90 - '00.  Armonia Disco & Retro Party revine de această dată într-o nouă locație, la Backyard. Evenimentul are loc în data de 6 august, iar rezervări se pot face la numărul de telefon 0722 388 895. Mai multe informații despre puteți găsi aici.

armonia retro party sibiu

În 6 și 7 august, suntem invitați la Hoghilag, la Sărbătoarea Tuberozelor. Vom avea parte de tururi ghidate în grădinile cu tuberoze, evenimente culturale, serate muzicale și lansări de carte.

sarbatoarea tuberozelor hoghilag

Caravana Metropolis ajunge la Sibiu între 9 și 14 august. Șase dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase vor rula cu acces gratuit, în Piața Huet.

caravana metropolis sibiu

Transylvania Classic Sibiu ne invită să participăm la un raliu unic cu mașini clasice, young-timer și electrice. Evenimentul are loc în perioada 11-13 august.

transylvania clasics sibiu

Arena Platoș Păltiniș organizează în 12 august Full Moon Retro Party. Cele mai interesante trei costume retro vor primi premii consistente din partea noastră, un skipass de sezon în valoare de 1500 de lei, Curs VIP pentru o persoană oferit de Scoala de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș în valoare de 450 de lei și curs pentru o persoană oferit de Școala de schi și snowboard Păltiniș în valoare de 500 de lei. De muzică se ocupă DJ Dosta și DJ Funkydrop.

fool moon retro party arena platoș

Între 12 și 14 august se desfășoară prima ediție a ASTRA Rock Festival 2022. Guano Apes sunt headlinerii primei ediții a festivalului ASTRA Rock, cel mai nou și promițător festival din România care se adresează în egală măsură iubitorilor de muzică bună și celor care vor să petreacă timp de calitate în atmosfera unui eveniment live de talie internațională, dar și să se bucure de natură și activități conexe împreună cu familia.

astra rock festival

Spre final de lună, între 24 și 28 august, Focus in The Park revine la Sibiu. Invitații evenimentului sunt Subcarpați, Șuie Paparude, Omul cu șobolani, JazzyBIT și onenightstand.

focus in the park

Între 25 și 29 august, suntem invitați la un târg de antichități și handmade care se va desfășura în Piața Huet. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc lucruri unicat cu ajutorul cărora să își personalizeze locuința sau biroul.

targ de antichitati si handmade

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus