Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Sunt cinci centre de evaluare pentru bolnavii de COVID-19 în județul Sibiu. DSP anunță programul lor

Sunt cinci centre de evaluare pentru bolnavii de COVID-19 în județul Sibiu. DSP anunță programul lor

Cinci centre de evaluare a bolnavilor de COVID-19 sunt în momentul de față în județul Sibiu, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții DSP Sibiu. Majoritatea au program până după amiaza, programul cel mai lung fiind la centrul de la Spitalul Clinic Județean Sibiu care funcționează până la ora 15. La aceste centre se pot prezenta cei care au fost testați pozitiv pentru virusul SARS CoV-2, în termen de 5 zile de la testare, fără trimitere de la medicul de familie și fără programare. Trebuie să aibă supra lor cardul de sănătate.

Citește și: Nu aglomerați Urgența pentru testare și nu uitați de centrele de evaluare. Acestea sunt mesajele transmise sibienilor de șefii Spitalului Județean și DSP 

Județul Sibiu are, în momentul de față, cinci centre de evaluare pentru bolnavii de COVID-19: la Spitalul Județean, Spitalul de Pediatrie, Spitalul TBC, Spitalul Minicipal din Mediaș și cel Orășenesc din Agnita. La aceste centre de testare se pot prezenta persoanele care au fost testate pozitiv, în primele cinci zile de la înregistrarea rezultatului. Este important de știut că la aceste centre de evaluare și tratament pot fi evaluați doar pacienții care au deja un test COVID-19 pozitiv efectuat de un centru autorizat: medic de familie, centre de testare, farmacii sau laboratoare de analize medicale, astfel încât să fie înregistrate ca persoane COVID-19 pozitive, în platforma Corona FORMS.

Aceștia trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate. Nu sunt necesare bilete de trimitere sau programări.

La centrele de evaluare sunt tratați pacienții care au forme ușoare sau medii. Unele spitale, cum este cazul Spitalului TBC din Sibiu, informează pacienții că trebuie să se prezinte până la o anumită oră, chiar dacă programul este mai lung, pentru ca timpul necesar investigațiilor să fie suficient.

„Având în vedere că investigațiile în centrul de evaluare COVID-19 sunt realizate în regim spitalizare de zi și presupun recoltarea de analize medicale și efectuarea de radiografii pulmonare, pacienții se vor prezenta la centrul de evaluare deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie până, cel târziu, la ora 12, astfel încât până la ora 14 să poată fi eliberate rezultatele”, informează reprezentanții Spitalului TBC.

Mai jos găsiți programul actual al centrelor de avaluare, cu meniunea că, în timp, pot apărea modificări.

Județ

Localitate

Unitate sanitară

Adresă

Telefon

Program de funcționare

SIBIU

 

 

 

 

SIBIU

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU)

Sibiu,

Bd. C. Coposu,

nr. 2-4

 

0269 215 050

Int. 250

 

Luni – Duminică:

08:00 – 15:00

SIBIU

 

 

 

 

SIBIU

 

Spitalul Clinic de Pediatrie

Sibiu,

str. Transilvaniei,      nr. 2-4

 

0269 212 372

 

 

Luni – Vineri:

08:00 – 14:00

SIBIU

 

 

 

 

SIBIU

 

Spitalul de Pneumoftiziologie

Sibiu,

Aleea Filozofilor, nr. 3-5, Pavilion I

 

0728 118 577

 

Luni – Vineri:

08:00 – 14:00

SIBIU

 

 

 

 

MEDIAȘ

 

Spitalul Municipal

Mediaș,

str. Cloșca,

nr. 2

 

0762 950 354

Luni – Vineri:

08:00 – 14:00

Sâmbătă – Duminică:

08:00 – 12:00

SIBIU

 

 

 

 

AGNITA

 

Spitalul Orășenesc

Agnita,

str. Spitalului,

nr. 10

 

0269 510 400

 

 

Luni – Vineri:

07:00 – 13:00

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Dormi și câștigi

Acum 2 luni

Născuți surmenati, oamenii știu sa se respecte , când ajung acasă au curtea cosita și frigiderul plin , ca la cata treaba au ei și 6 ore pe zi este extenuat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus