Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO Experiențele repetate ale unui sibian pe trotuarele din centru: ”Sunt nevoit să merg pe carosabil”

VIDEO Experiențele repetate ale unui sibian pe trotuarele din centru: ”Sunt nevoit să merg pe carosabil”

Un cititor al Turnul Sfatului a documentat fotografic, pe parcursul mai multor zile, faptul că multe din trotuarele aflate în Orașul de Jos nu pot fi utilizate, fiind călărite de mașini. Repetatele sesizări făcute în atenția administrație locale nu au dat niciun rezultat.

”De câteva zile ies la plimbare cu copilul în cărucior pe străzile din centrul orașului și nu pot să nu mă enervez în momentele în care sunt nevoit să merg pe partea carosabilă din cauza mașinilor parcate pe trotuare”, este sesizarea transmisă de cititorul Turnul Sfatului.

Situațiile au fost, mai întâi, semnalate Primăriei Sibiu prin intermediul aplicației Sibiu City App. De aici, sesizările au ajuns la Poliția locală. ”Bună ziua! Vă informăm că în funcție de situația operativă și de efectivele de care dispunem, în zonă va fi direcționat un echipaj al Poliției locale”, sunt răspunsurile primite la sesizările repetate. Efectul acestora este nul: aproximativ aceleași mașini blochează zi de zi trotuarele de pe strada Plopilor, de exemplu, arată sibianul în discuție.

”Sunt la a treia sesizare pe aplicația Sibiu City App, dar încep să cred că se răspunde automat doar de dragul de a răspunde. Spun asta deoarece pe strada Plopilor sunt aproape aceleași mașini care blochează trotuarul. Mă gândesc că dacă Poliția Locală ar circula pe străzi, s-ar împuțina din aceste cazuri”.

Situația se repetă pe majoritatea trotuarelor din Orașul de Jos. ”Trebuie să fac slalom de pe un trotuar pe celălalt când nu merg pe partea carosabilă”, se mai arată în sesizarea transmisă redacției Turnul Sfatului.

Mii de amenzi

Turnul Sfatului a solicitat administrației locale, în cursul zilei de miercuri, câteva declarații pe subiectul trotuarelor blocate de mașini: care este explicația pentru care Poliția locală nu reușește să reducă acest fenomen și dacă Primăria are în plan noi măsuri care să reducă numărul autoturismelor parcate pe trotuare (creștere amenzilor, mărirea numărului de echipaje etc).

Până la publicarea acestui material nu a fost transmis un răspuns, asta în condițiile în care oricum Primăria Sibiu a devenit una din instituțiile publice locale cu cei mai îndelungați timpi de răspuns (cel puțin în relația cu cititorii Turnul Sfatului).

Potrivit celui mai recent raport de activitate dat publicității, în primele șase luni ale acestui an Poliția locală Sibiu a dat 1.011 amenzi pentru parcările neregulamentare pe trotuar. Numărul acestor amenzi este semnificativ, având în vedere, de exemplu, că în prima jumătate a anului 2019 (anul de dinaintea pandemiei) numărul total al amenzilor date pentru încălcarea regulilor rutiere a fost de 1.142.

Câteva din imaginile surprinse în ultimele zile de sibianul care a realizat sesizarea:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

Leonard

Acum 1 an

DA! ACEASTA ZONA A CENTRULUI ISTORIC , MA REFER LA TOT CENTRUL ISTORIC TREBUIE ELIBERATA DE MASINI ! ALTFEL , CUM VA FI ACCEPTAT DOSARUL LA UNESCO ! POT FI CREATE PARCARI IN JURUL CENTRULUI ISTORIC SI AICI MA REFER LA HALELE INDEPENDENTA CELE ABANDONATE NECESITATEA ACESTOR PARCARI ESTE NECESARA. DACA ERAU CONSTRUITE PARCARI ERA CU TOTUL ALTCEVA ! DE ASEMENEA LA GARA SIBIU SE POATE CONSTRUI O PARCARE CU PESTE 1000 DE LOCURI ! TREBUIE ELIBERATE STRAZILE DIN CENTRUL ISTORIC DE ACESTE MASINI CARE POLUEAZA AERUL ! CE.NAIBA NU PRICEPETI ! V-ATI NASCUT IN MASINI ? ATI UITAT MERSUL PE JOS DE LA CASA PANA LA PARCARE ??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Max rasinareanul

Acum 1 an

Iti cumperi casa in Subarini si rezolvi problema. Simplu, nu ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Razvan Oltean

Acum 1 an

Buna ziua! As dori sa-i raspund domnului care se plange de situatia strazilor pe care sa plimba dansul. Eu si familia mea locuim chiar pe strada Plopilor, aparem intr-una din pozele postate de dansul. Si noi avem o fetita mica pe care o plimbam cu caruciorul, tot pe aceleasi strazi pe care se plimba si dansul. Clar nu ne convine situatia, dar putem sa intelegem de ce exista aceasta. Si noi avem o masina si suntem nevoiti sa o parcam pe trotuarul din fata casei. La fel ca multi alti locatari din zona. Vreau sa-l intreb pe domnul care a facut reclamatia urmatoarele: - pe ce strada locuieste? Noi locuim in zona de 8 ani, si asta e prima data cand cineva e deranjat de parcarea masinilor - detine un autoturism? Si daca da, unde il parcheaza? Cat de aproape de casa are masina? Pentru noi, singura alternativa ar fi in capatul strazii, unde sunt doar cateva locuri, sau pe locurile cu plata de pe strazile alaturate. Iar in cazul in care va intrebati de ce nu mergem la primarie sa luam un abonament de rezident, ca sa nu platim parcarea, nu putem pentru ca nu avem adresa pe una din acele strazi. -cand a facut acele plangeri, s-a gandit la comfortul dumnealui? In mod cert nu s-a gandit ca mai sunt si alti parinti in aceeasi situatie, iar faptul de nu a avea masina aproape constituie un discomfort destul de mare, mai ales daca ai un copil mic. - ne-am intalnit de destule ori pe strada, de cateva ori chiar in fata casei noastre - de ce nu ne-a intrebat si pe noi despre situatia aceasta? Noi incercam de foarte multa vreme sa convingem primaria sa permita parcarea masinilor macar pe o parte a strazii, dar ne-am lovit de usi inchise. Il rog pe domnul care a facut plangerea, data viitoare cand ne intalnim, sa stea si cu mine de vorba 5 minute, sa-i explic si eu punctul meu de vedere. Multumesc!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

daca nu aveti adresa acolo mai bine mergeti unde aveti adresa! daca nu, parcati in zona parcarilor cu plata - se poate cumpara un abonament ANUAL (nu e nevoie de nici o adresa...sunt numai povesti si scuze!)
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Cum adica, dupa ce cumpar cal, imi dau seama ca nu am grajd? Vai s-amar!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

In tot ceea ce scrieti vorbiti despre nevoile dumneavoastra, fara sa va intrebati ce nevoi au ceilalti . Criticati persoana care a facut sesizarea dar cu ce sunteti mai bun? Va intereseaza altceva decat confortul personal? In legatura cu situatia: In primul rand este ILEGALsa parchezi pe trotuar. Cine a stabilit acest lucru probabil nu a fost prost, nu-i asa? Cei care locuiesc acolo nu se plang pentru ca fac la fel dar se plang cei care trec pe acolo pentru ca sunt pusi in pericol. V-ati gandit ca poate trece pe acolo un batran sau o persoana in scaun cu rotile care sunt nevoiti sa mearga pe carosabil. Nu au aceiasi viteza de reactie ca o persoana tanara sau fara dizabiliti. Daca sunt raniti cine este vinovat? Doi: o familie nu are o singura masina ca doar nu o sa mearga pe jos, Doamne Fereste, vreun membru al familiei. Trei: nu va convine ca nu aveti loc de parcare, mutati-va in alta parte. Pana la urma pretentiile ,, paraciosului" sunt legale. Are dreptul sa ceara sa se poata plimba, cu sau fara carucior, pe trotuare , fara sa fie nevoit sa se mute de pe un trotuar sau altul. O intrebare: cum ar fi daca pe sosea, din loc in loc, s-ar gasi pietoni care s-ar odihni pe cate o banca, pentru ca pe trotuar nu mai au loc sau ar merge fix pe mijlocul drumului cum ar fi? Ce ati spune in calitate de sofer? Este fix acelasi principiu: nu mai este loc sa mergi pe trotuar! Din pacate sunt din ce in ce mai multe situatii de acest fel dar daca acesta este modul de a gandi nu cred ca ajungem departe. Sunt curios draga domnule daca ai merge in alte orase europene, de exemplu Paris, tot asa ai vedea situatia, adica vinovat este cel care semnealeaza o situatie care este deranjanta pentru toti. Pun pariu ca nu, ai fi orocum prea ocupat sa platesti amenzi uriase pentru parcare ilegala si sa vezi atunci ce repede ai invata sa parchezi legal cu copil mic cu tot

Raspunde

Liviu

Acum 1 an

De ce nu parcați mașina în curte ? Din comoditate mulți proprietari de mașini, care locuiesc la casă, preferă să blocheze trotuarul în loc să parcheze în curtea casei !

Raspunde

Rodica

Acum 1 an

Cu parere de rau dar politia locala, eventual Primaria oare ce fac? Probabil stau la o inghetata, ca deh caldura mare moncher.... Asemenea stradute ar trebui controlate, daca nu zilnic, macar in fiecare a doua zi si actionat consecvent. Daca nu amenzi macar sa fie ridicate masinile alea. Pe de o parte! Pe de alta parte sa se ocupe autoritatile sa amenajeze parcari in jurul orasului vechi.
Raspunde

Mary

Acum 1 an

Pentru liniștea dumneavoastră să știți că poliția locală nu doarme, este foarte ușor de a face rău mai ales cu bună știință
Raspunde

Mary

Acum 1 an

Da doamna dragă, banii pe amenzi să ajungă în buzunarul dumitale că poate atunci ai observa că primăria nu mănâncă înghețată cu cei de la poliția locală
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Avem impresia ca trăim într-un oraș european, dar, cel puțin la capitolul parcări trăim într-un oraș plin de ciobani și asta pentru că Primăria nu are _oaie să aplice legea...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oras de hipsteri

Acum 1 an

Vai, ce tragedie!!! Doamne, cum ne mai rabda pamantul? Slava Ukraini!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioan

Acum 1 an

Locuiesc în Orașul de jos, în zona Piața Armelor...In fiecare curte în care locuiesc mai multe familii sun cel puțin 3,4 mașini... Unde sa le parcheze dacă ei locuiesc acolo? Întâi rezolvați zonele de parcare, apoi faceți reclamație la Politia Locală... Pe semne ca cai care nu au mașină nu înțeleg situația... Îi recomand domnului sa plimbe copii în parc.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Iti recomand sa inveti sa mergi pe jos si sa folositi mai multi membrii ai familiei aceiasi masina. Atunci vor fi mai multe locuri de parcare. Intr-un oras medieval nu poti avea in centru mai multe locuri de parcare si daca romanul are o parcare la o oarecare distanta nu o foloseste ca Doamne Fereste cum sa mearga pe jos. Daca nu se poate da jos din pat si sa urce in masina, nu e bine In plus trotuarele nu sunt locuri de parcare, sunt pentru pietoni. De aia nu vedeti pietoni mergand pe mijlocul soselei, pentru ca merg pe trotuar(asta daca pot). Ce nu este clar in chestia asta? Nici macar nu se poate pune in discutie ca persoana care a sesizat situatia nu are dreptate, pentru ca are si nu o spune el ci legea. Este ilegal sa parchezi pe trotuar.Punct!

Raspunde

Mărie

Acum 1 an

Ioane draga, si pana ajunge domnul in parc ce face? Transforma caruciorul in avion?

Raspunde

Anonim

Acum 1 an

Domnule care va plimbati copilul in carucior,cu greu ca trotuarele sunt ocupate de masini,personal va inteleg,sunt in aceeasi situatie,puteti sa va linistiti,ca si mine,la Primarie se doarme,ca se doarme in papucii statului,deci.....rabdare,rabdare,rabdare!!!
Raspunde

Mary

Acum 1 an

Domnule Anonim, o să vă crească copilul mare și o să aibă nevoie de mașină, aș fi curioasă dacă locuiește în orașul de jos unde parchează dacă nu are loc în curte
Raspunde

Nik

Acum 1 an

AM VAZUT SI PERSOANE CU DIZABILITATI CARE ERAU NEVOITE SA SE DEPLASEZE PE STRADA PENTRU CA TROTUARELE ERAU OCUPATE DE MASINI! PRIMARIA AR TREBUI SA MONTEZE STALPI DE PLASTIC PE MARGINEA TROTUARELOR. CRED CA AR FI O SOLUTIE BUNA!

Raspunde

Cum sa facem

Acum 1 an

Excelent ca TS a preluat sesizarea in articol! Si eu am copil mic si locuiesc in cartier de case, unde trebuie sa driblez cu caruciorul masinile vecinilor comozi si cele ale clientilor de la micile afaceri din zona. As avea intrebari: 1. Exista o cale legala ca sa fortam primaria sa isi faca treaba in situatia asta cu parcatul pe trotuar? 2. Ar merita insistat la telefon Politia Locala sa vina masina de ridicat si asteptat cu caruciorul pana vine? Nu sunt oare obligati sa vina ca sa evitam coborarea pe carosabil? Mi se pare mai grava situatia asta decat, de exemplu, parcatul in fata unei porti. 3. Exista deja sau ar merita infiintata o "asociatie a pietonilor" persoana juridica, ca sa avem putere de influenta mai mare?

Raspunde

ID

Acum 1 an

Nu stau în zona de case, dar parcarile de pe strada Rahovei și Plugarilor sunt sufocate de microbuze și camioane. Poate o sa trimit și eu către TS dovezile pe care le am. Primăria, Politia Locala... :(

Raspunde

Mary

Acum 1 an

Celor care nu mai pot de mașinile parcate pe străzile din orașul de jos și mai ales domnului cu căruciorul care nu are pe unde se plimba decât pe acele trotuare vă doresc sa aveți în buzunar banii pe care i-am plătit pentru amenzi. Poate așa sunteți mulțumiți. Să știți că poliția locală și-a făcut treaba
Raspunde

Mary

Acum 1 an

Mă adresez domnului cu căruciorul, acum pe unde vă mai plimbați pt că pe strada Plopilor nu mai treceți? De ce? Ați umplut buzunarele celor de la poliția locală și gata? Aveți loc de plimbare, trotuarele sunt goale datorită dumneavoastră. Plimbare plăcută...
Raspunde

Rob

Acum 1 an

Maria dragă nu mai fi așa sărată că ți-ai luat amendă. Dacă vrei poți parca în parcarea de la cazarmă fără să ocupi un trotuar. Sau ești cu dizabilități? Alea nu se pun. ;)
Raspunde

Mary

Acum 1 an

Domnule Rob mai ști că nu sunt o persoana cu dizabilități?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus