Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Pro Infrastructura: Sperăm ca în 7-8 ani să circulăm măcar pe unele porțiuni grele din autostrada Sibiu-Pitești

Pro Infrastructura: Sperăm ca în 7-8 ani să circulăm măcar pe unele porțiuni grele din autostrada Sibiu-Pitești

Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea, susține că peste 7-8 ani se va putea circula, pe unele tronsoane din autostrada Sibiu – Pitești.

"Sperăm ca în 7-8 ani din acest moment să circulăm, dacă nu pe toată autostrada, măcar pe unele porțiuni grele din autostrada Sibiu-Pitești" a declarat Ionuț Ciurea pentru wall-street.ro.

Acesta a explicat că cel mai mare grad de dificultate se va regăsi la ultimul segment contractat, mai precis secțiunea 3, cu o lungime de aproximativ 37 de kilometri, ce va traversa creierii munților, de la Tigveni la Cornetu, fiind chiar mai dificilă decât secțiunea 2, de la Boița la Cornetu.

Astfel, a arătat acesta, doar pe secțiunea 3 sunt aproape 100 de bucăți de pasaje, viaducte, ba chiar și un ecoduct foarte mare, care nu va fi realizat însă peste autostradă, ci peste drumul Național, peste Olt și peste calea ferată din zonă, urmând să fie un pod pentru animale.

"În momentul când o să fie gata autostrada, drumul național o să devină foarte permeabil, nu doar pentru urși, ci pentru tot ce înseamnă mamifere mari, în special animale care migrează, călătoresc mulți kilometri prin acești munți", a adăugat Ionuț Ciurea.

Cât despre Astaldi (preluat de WeBuild), constructorul care a contractat secțiunea 3 a autostrăzii Pitești-Sibiu, acesta a specificat că este unul dintre cei patru constructori serioși pe infrastructură mare din România, ceilalți fiind Porr și Strabag, ambii din Austria și UMB.

”Eu sper să nu avansăm cu dezamăgirea legată de Astaldi. La ultima noastră vizită de acum câteva săptămâni am văzut terasamente verzi pe secțiunea 5 (Pitești-Curtea de Argeș). Nepermis. Suntem dezamăgiți în momentul ăsta de ce reușesc să facă, ei practic au 67 de kilometri din 122 cât are toată autostrada Pitești-Sibiu”, susține Ciurea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Rammstein

Acum 1 lună

7,8 ani..păi prin 2030 nu o sa mai fie nimeni prin colonie...
Raspunde

Stanciu

Acum 1 lună

"7-8 ani", "Speram", "Macar"... Ai sa fie, astia sunt nebuni, nici nu se mai prefac. Daca avem nevoie de un deceniu pentru Sibiu-Pitesti, deci sa facem deschidere spre capitala, atunci cat va dura pana vom uni Transilvania cu Moldova? JOS CU CA**TZII DE LA PUTERE!
Raspunde

Justin

Acum 1 lună

Zici ca lucrează badea Gheo singur la autostrada asta .7 ani pt vreo 100 de km ?!?!?! .și poate deci nu sigur .se zice pe porțiuni, deci faci 10 km o iei prin pășune ca altceva pe acolo nu e ,iar mai faci cinci iar prin pășune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus