Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Păreri Pefoc - meșterii sibieni ne învață 6 reguli de bază pentru întreținerea corectă a unui șemineu pe lemne

Păreri Pefoc - meșterii sibieni ne învață 6 reguli de bază pentru întreținerea corectă a unui șemineu pe lemne

Vrei să-ți cumperi sau ai deja un semineu pe lemne premium și abia aștepți să petreci cat mai multe momente perfecte și seri scăldate în căldura focului dogoritor? În cazul acesta, mesterii sibieni de la PEFOC cu peste două decenii de activitate in Romania în domeniul încălzirii alternative, ne învață 6 reguli de bază pentru întreținerea corectă a unui șemineu care să funcționeze mult și bine!

În primul rând, trebuie să știi că pentru un astfel de dispozitiv care funcționează pe lemne, este obligatoriu să respecți o serie de recomandări tehnice cu privire la utilizarea și întreținerea corectă. Odată respectate aceste reguli minime, șemineul te va recompensa pentru o viață, cu momente de răsfăț termic absolut. Așadar, indiferent dacă deții un șemineu pe lemne sau gaz, un termoșemineu sau o sobă pe lemne, este important să te asiguri că va funcționa ireproșabil, apelând doar la personal calificat pentru instalare!

Mai mult decât un dispozitiv sofisticat care se integrează în orice tip de decor și stil arhitectural, șemineele pe lemne oferă un randament termic ridicat, motiv pentru care sunt îndrăgite atât de mult de către clienți. Totuși, pentru a funcționa în condiții optime, acestea au nevoie de un coș fum ceramic, de inox, șamotă sau cărămidă, construit și curățat corespunzător. Iată deci, la ce trebuie să fim atenți, conform meșterilor sibieni:

1. Solicită ajutorul unei echipe de profesioniști pentru inspecția și curățarea șemineului și a coșului de fum. Aceste procedee trebuie efectuate în mod obligatoriu, cel puțin o dată pe an;

2. Evită orice fel de pericol prin instalarea unui sistem de detectare a fumului și gazelor generate de un posibil incendiu. Investește într-un sistem sigur și performant și asigură-te întotdeauna că este perfect funcțional;

3. Dacă deții un șemineu sau o soba pe lemne, montează o protecție metalică în jurul acesteia pentru a proteja copiii sau animalele de companie de căldura puternică degajată;

4. În orice focar de șemineu, după arderea lemnelor, inevitabil va rămâne cenușă. Așadar, nu uita să verifici tava în care se acumulează aceasta și să o cureți bine, pentru a evita blocarea fluxului de aer;

5. Verifică periodic funcționalitatea șemineului. Cea mai simplă modalitate este să aprinzi câteva bucăți de lemn cu o umiditate sub 20% și să urmărești direcția fumului. În cazul în care fumul nu se ridică pe coș și se întoarce în cameră, înseamnă că există depuneri și reziduuri pe pereții coșului de fum ce trebuie îndepărtate;

6. Oferă atenție lemnului folosit pentru alimentarea șemineului. Recomandarea specialiștilor este lemnul de esență tare precum cel de frasin, fag, stejar sau arțar.  Aceste tipuri de lemne nu doar că oferă mai multă căldură, dar ajută și la funcționarea optimă a șemineului.

Dacă vei respecta aceste reguli simple, meșterii ne asigură că șemineul tău va arăta bine și va funcționa perfect. Fie că ai nevoie de servicii de curățare profesională a coșului de fum sau ești interesat de achiziția și montajul unui șemineu premium, echipa PEFOC îți stă oricând la dispoziție cu informații, servicii și soluții termice croite pentru fiecare buzunar.

Intră și comandă-ți modelul preferat, direct de pe site-ul www.pefoc.ro unde vei găsi și o gamă completă de accesorii dedicate încălzirii casnice. În plus, pentru produsele voluminoase, livrarea este gratuiă și în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus