Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

De la 26 de afaceri ”bățoase” au fost confiscate peste 7,2 milioane de lei. În cinci zone din Sibiu

De la 26 de afaceri ”bățoase” au fost confiscate peste 7,2 milioane de lei. În cinci zone din Sibiu

În urma unor controale desfășurate în două cartiere, două zone și mall-ul din Sibiu, reprezentanții administrației locale anunță că au suspendat activitatea a 73 de firme. Iar pentru că proprietarii a 26 din acestea au ignorat amenzile și suspendarea, Poliția locală le-a confiscat veniturile.

în primele șapte luni ale anului Poliția locală a verificat ”legalitatea activităților de comerț” pentru 806 societăți comerciale din Sibiu, anunță reprezentanții administrației locale într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului. Controalele – care au loc constant, spun autoritățile – au avut în vedere avizele și autorizațiile pe care Primăria le emite pentru diferite activități comerciale.

Cele 806 firme controlate sunt din zone clar delimitate: cartierele Vasile Aaron și Ștrand, zona străzilor cuprinse între Calea Dumbrăvii și bulevardul Victoriei, complexul comercial Promenada Mall și Piața Mică.

Mai întâi amenzi... apoi confiscarea veniturilor

Ca urmare a neregulilor descoperite în acte, polițiștii locali au amendat 139 de firme, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de aproximativ 90.000 de lei. ”Pentru 73 de societăți comerciale s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității”, mai arată reprezentanții Primăriei în comunicatul amintit.

Cum proprietarii a 26 din cele 73 de firme au ignorat sancțiunea de suspendare a activității, polițiștii locali au decis să le confiște toate veniturile realizate după emiterea deciziei de suspendare. Suma totală confiscată este de 7.233.100,99 lei, arată Primăria Sibiu. Banii nu au intrat, însă, în bugetul Sibiului, ci – conform normelor legale în vigoare -  s-au ”constituit venit la bugetul de stat”.

Cele mai multe nereguli

Cele mai multe amenzi au fost date pentru ”desfășurarea unui exercițiu comercial fără acord de funcționare emis de autoritățile locale, pentru desfășurarea activității comerciale în perioada suspendării activității și pentru împiedicarea sau obstrucționarea sub orice formă de către administrator sau de oricare altă persoană a organelor autorităților administrației publice în exercitarea  atribuțiilor lor privind controlul comercial”. Totodată, printre neregulile găsite de polițiști este și cea referitoare la desfășurarea activității pe o suprafață mai mare decât cea aprobată prin acordul de funcționare.

”În acest moment, la nivelul municipiului Sibiu există 2.950 de acorduri de funcționare valabile, Primăria Sibiu emițând acorduri de funcționare doar pentru anumite tipuri de activități comerciale, în conformitate cu prevederile HCL 118/2016”, se mai arată în comunicatul remis cititorilor Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alice

Acum 1 an

Sincer nu inteleg cum persoanele acestea fara scoala , fara instruire au dreptul sa faca astfel de controale ? si comert , si in trafic si in conflicte apar acesti cowboy needucati . Uitati-va la atitudinea lor , este dezgustator sa vezi prostii la controale ; ptr ce mai exista organe cu specializari ? de ce or fi trecut aia prin scoala cand se poate se pare si fara ...dezgustator , si mai sunt si mediatizati , vai ce stire grozava , s-au mai dat niste amenzi , extraordinar de bine , de preventie nu se mai vorbeste deloc ? dupa ce ca abia se descurca firmele cu cate obligatii de plata au , rusine dpmd vedere , in nici o tara civilizata asa ceva nu se intampla . Ce autorizatie ? in Bucuresti nu e nevoie de autorizatie , esti inreg la Reg Com si atat , doar ptr alimentatie ai nevoie de aut.Hotarari idioate locale , ca sa umblii pe la usi cu hartii fara numar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus