Vineri,
15.08.2025
Cer Senin
Acum
19°C

La restaurantul lui Hermanns, pe terasă: una caldă, alta rece, depinde de starea vecinului

La restaurantul lui Hermanns, pe terasă: una caldă, alta rece, depinde de starea vecinului

Restaurantul despre care e vorba aparține de relativ noul hotel Hermanns, situat dincolo de podul Gării și amenajat în locului fostului hotel Balanța. 

Roter Ofen este numele restaurantului care are și o terasă, loc în care am decis să mă așez la finele săptămânii. Singur, că așa s-a nimerit, am ales una din cele trei mese care păreau aranjate să primească oaspeți, adică aveau și fețe de masă.

Am primit rapid meniul de la o ospătăriță tare amabilă, care mi-a citit setea din gâtlej astfel încât berea la draft mi-a sosit în față cât ai zice ”Bucur”. Fiind deja amurg, atmosfera pe terasă era răcoroasă, mult mai plăcută decât cea provocată în interior de aerul condiționat. Peste zi, însă, terasa nu cred că mai este atât de atractivă: are doar trei umbrele. Scaunele sunt foarte confortabile.

Terasa este chiar la marginea trotuarului Căii Gușteriței, de care este separat cu ghivece paralelipipedice înalte, în care au fost plantate fire de tuia. Calea Gușteriței este proaspăt asfaltată, cauciucurile traficului șuieră domol, practic se îmbinau cu muzica în surdină. Dacă reușiți să îi ignorați pe teribiliștii care mai circulă cu tobe sparte ori modificate și le și etalează la ieșirea din giratoriul din apropiere, atmosfera de pe terasă nu e tocmai rea (nu circulă chiar atât de mulți ”bombardieri” în zona respectivă).

Însă nu la fel de mult veți reuși, probabil, să ignorați manelele vecinului. Un repertoriu vast, aruncat peste gard din boxe generoase, că doar omul e ”în curtea lui”. Manele fără număr, care i-au determinat la un moment dat pe cei de la restaurant să oprească boxele lăsate în surdină: vecinul era cel care dădea tonul.

Meniul e împărțit în trei: băuturi, pizza și restul. Sincer, la cel cu pizza nu am petrecut prea mult timp, deși am văzut în trecere că au și pizza vegetariană, dar și cu mozzarella burrata sau cu Nutella (aceasta din urmă, ca desert).

Celălalt meniu cu mâncare este unul de bun gust, deloc amplu, dar cu oferte care mai de care: de la un tartar de vită black angus ori trei feluri de brânzeturi ca aperitiv, la vinete gratinate ori lasagna, trei salate, două feluri de burgeri (unul vegetarian), patru feluri de paste, o supă cremă de cartofi cu trufe și una cremă de ciuperci, patru deserturi și alte câteva garnituri.

Felurile principale, șapte la număr, includ preparate precum cotlet de porc gătit lent cu sos de bere neagră, un biban de mare poșat cu ratatouille și sos de lămâie, pui, vită ori coaste de porc la grătar. Carne, cum ar veni. 

Prețurile, de zonă centrală, cu turiști: o pizza costă între 32 și 47 de lei, o lasagna – 49 de lei, un burger – 46 de lei, iar supa cremă de cartofi cu trufe – 23 de lei.

Eu am ales un piept de rață și un desert. După vreo 30 de minute, la masă mi-au fost aduse multe scuze pentru întârziere (deși am arătat că n-am fost deloc grăbit), dar și ambele preparate comandate.

Piept de rață cu piure de țelină și vanilie și sos de fructe de pădure, la Roter Ofen

Pieptul de rață a venit în două bucăți mari, gătite suficient de bine încât să aibă o textură cât se poate de plăcută la mestecat și un gust pe măsură. Cu un piure de țelină și ceva vanilie, plus un gem mai întins (în meniu îi spune sos) de fructe de pădure, preparatul chiar mi-a făcut plăcere să îl consum.

Atâta plăcere încât am mai cerut o bere, pregătindu-mă și pentru un răsfăț la desert. Pe ritm de manele, însă, aveam să descopăr un desert care nu prea avea legătură cu crème brûlée-ul pe care îl știu eu. Din cele cinci ingrediente de bază ale acestui preparat care ar trebui să se îmbine într-un mod fericit, desertul adus mie nu avea crustă, ci doar așa, un strat mai închegat. Sub care, în locul acelei creme fine, era un amestec de bulgărași ca de griș. 

Crème brûlée, la Roter Ofen

Am rămas la savurat berea, lăsând de o parte preparatul a cărui singură legătură cu deserturile era că a fost dulce.

113 lei m-a costat experiența de unul singur la Roter Ofen: 65 de lei a costat pieptul de rață, 22 de lei cele două pahare de 400 de ml de bere și 26 de lei – desertul.

Of, viața meaaaa!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

8 comentarii

Papa di Gio

Acum 2 ani

Am avut o experiență nu prea fericită când am fost pe acolo astă primăvară pe la ora 12 ,cu familia, să servim mult lăudata pizza dar ni sa spus că mai durează vreo oră până se arde cuptorul cu lemne!!? Eram singurii clienți,nu sa încercat măcar convingerea noastră de a mai rămâne sau a servi un aperitv,băutură etc.așa că am plecat val vârtej la mallul din zonă unde am mâncat ceva...
Raspunde

Semper Talaus

Acum 2 ani

Roter Ofen (cuptorul rosu, in traducere)... Sasisme de ne-sas. Am ajuns de la furculisionul coanei Chirița la "Ofenul" zilelor noastre... Azi-maine proprietarul hotelului nu le va spune copiilor proprii ca e tatal lor, ci ca este Mutterf...erul mamei lor.... Aoleu, rau ajungem!!!!
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

contra vim stultitiam non est medicamen in hortis
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

dragă conlocuitorule, poate că pe meleagurile tale natale "La Măgarul Tăvălit" era luxul urbei, da pe la noi merg astea cu Ofen mai mult.
Raspunde

Cenzura ts

Acum 2 ani

Ce vă place să cenzurați mesajele... Beri voi bere la "DRAFT", cronicari gastro ce sunteți. Vor apărea stelele TS similare cu. Michelin.
Raspunde

Gastronomul

Acum 2 ani

Cam scump. Ce pretenții la sos de fructe de pădure! Și gemul e tot un sos, că doar au mestecat destul in oala. Și desertul e foarte scump și nu știu sa- l prepare. La Creme brule trebuie să pui tot timpul apa in vasul de bain-marie pt ca apa din vas să nu înceapă să fiarbă pt. că atunci crema face pori și nu mai este netedă și cu ținuta.
Raspunde

Gospodina

Acum 2 ani

O groaza de bani pe te miri ce și-n fond nimic! Cu banii aia mâncați sănătos 2 adulți și un copil 2 zile.
Raspunde

Dorel

Acum 2 ani

De 2 zile semnalam faptul ca TS face publicitate pe față unui restaurant din Sibiu descriind meniurile și condițiile oferite. Nu mă așteptam ca TS să cenzureze mesajul, acesta fiind scris în termeni eleganți și neagresiv!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus