Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

PSD propune majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei

PSD propune majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei

Partidul Social Democrat (PSD) va propune coaliţiei de guvernare majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei brut, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, PSD îşi doreşte ca 2.800 de lei din salariul minim pe economie să fie impozitaţi, iar 200 de lei să fie scutiţi de plata contribuţiilor la bugetul de stat.

"Noi, PSD, vom propune în coaliţia politică o majorare a salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea unui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Asta înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxaţi, efortul bugetar este pentru acei 250 de lei, iar 200 de lei rămân în continuare netaxaţi", a afirmat Budăi, potrivit Agerpres.

El a subliniat că "fişa postului unui guvern este să aibă grijă de cetăţenii lui", mizând astfel pe un susţinerea PNL pentru adoptarea acestei măsuri. 

Citește și PSD propune majorarea pensiilor și a salariilor. Ciucă: Trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Tanar cu valori europene si americane

Acum 1 an

Aceste cadouri facute de PSD asistatilor sociali si celor care traiesc din salariu trebuie sa inceteze, altfel, noi care dorim progresul tarii, plecam de aici! USR e singura noastra sansa impotriva saracilor!
Raspunde

Tudor

Acum 1 an

Prin această acțiune își cresc singuri salariile și a tuturor din administrație a căror salariu se raportează la cel minim. Și e o creștere semnificativă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus