Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Cel mai cunoscut festival de mâncare stradală, Foodie, revine pe Cetății - Zeci de food truck-uri vă dau întâlnire pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Cel mai cunoscut festival de mâncare stradală, Foodie, revine pe Cetății - Zeci de food truck-uri vă dau întâlnire pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Ce mâncăm azi? Cine gătește? El sau ea? El are poftă de ceva mexican. Parcă ar mânca ceva nou și ar vrea și o aromă picantă, în același timp. Ea, în schimb, ba vrea curcan, ba scoici, ba calamari așezonați cu un sos bun și multă brânză. Grea decizie!

Parcă par cele mai cunoscute întrebări, nu? Ni se întâmplă la fel, așa că nu are sens să ne dăm cu rândul la gătit sau să așteptăm un loc bun la restaurantele preferate. Anul acesta, le găsim pe toate astea pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Da, sunt toate preparatele, toate aromele și gusturile laolaltă, chiar și pentru cei mai pretențioși.

Foodie – street food cuisine începe joi, 8 septembrie, o zi numai bună să te pregătești deja de weekend. A cincea ediție ne găsește, din nou, în zona Cetății.

A cincea ediție Foodie – street food cuisine, la start

Dacă pe stradă te ademenesc deodată mai multe arome, să știi că vin de la cele 15 food-truck-uri prezente, iar dacă de după zidurile cetății auzi râsete și țipete de copii, să știi că acela e locul lor de joacă, pe care l-am pregătit special.

Nu te umfla în pene dacă ea nu are chef să mănânce preparatele tale mexicane, lasă Curcanul Înfoiat să-și facă de cap și să ajungă în farfuria ei. Ambii o să fiți la fel de mulțumiți, îți garantăm. Iar dacă soacra îți spune că se mulțumește cu ceva mizilicuri, crede-o pe cuvânt. Nu încearcă să evite vreo ceartă cu tine – dimpotrivă! A testat deja faimoasele wrap-uri cu vită și brânză de la Mizilicuri Food Truck și nu mai așteaptă decât un desert.

Noi îi recomandăm cea mai bună înghețată de la Thaice Cream.  Dacă va încerca ”Like a lady”, cu siguranță se va simți ”Better”, după cum zic sortimentele inspirate din măiestria thailandezilor.

Și, dacă de la început am lămurit-o că avem mâncare mexicană, află că e de la Tom Cooks, iar fructele de mare, de la Cherhanaua Urbană. Orice ai alege, la Foodie – street food cuisine, diversitatea e pe strada Cetății. Așa că, o vizită la festival nu poate fi completă decât după ce ai descoperit și aromele indoneziene. The Folk Wagon vă ademenesc cu cei mai buni noodles, pui cu satay sauce și orez prăjit. Instant o să ai senzația că ai călătorit în Indonezia!

Ok, poți să clipești acum  A fost doar un vis... deocamdată. Până să ajungi de-a dreptul acolo, îți recomandăm să (re)descoperi și gusturi ceva mai familiare. Ce zici de Bavarezul XXL? Ori de Plescavița Van și SchässBurger Food Truck? Da, știm, cea mai bună legumă e tot carnea, ar zice gurmanzii, nu?

Nu uităm de Big John Food Truck, WurstAholics Food Truck, Cryspiteria și Atelier de Paste, care ne răsfață papilele gustative mai ceva ca la mama acasă.

Experiențele culinare sunt complete numai atunci când sunt satisfăcute cele mai rafinate gusturi, iar Mimi’s Delices au rețeta perfectă. Garantat, anul acesta, au cele mai bune dulciuri!

Muzică, nu zgomot

Dacă vreo clipă vei avea impresia că nu mai ai aceeași energie ca a celor mici sau meniul culinar ți se va părea prea diversificat, află că ne vom reîncărca bateriile pe ritmurile lui Sebastian Drișcu și John Trend, în prima zi. Pe aceeași scenă va urca Vladimir, în a doua zi de festival,  iar Sasha Lopez și Arias, în a treia și, respectiv ultima zi de Foodie – street food cuisine.

Activități inedite pentru familiile cu copii

”Arta gastronomică stradală a avut cea mai bună rețetă pe strada Cetății, prima oară în 2019, așa că, anul acesta revenim ”acasă”. Am pregătit multe noutăți și experiențe inedite, atât culinare, cât și muzicale și educaționale. Am încurajat activitățile creative pentru copii și invităm familiile să descopere atât meniul culinar, cât și cel distracție”, spun organizatorii festivalului.

Cu alte cuvinte, să lăsăm imaginația copiilor să zburde! E invitația deschisă a celor de la Epic Education, care, timp de 4 zile, promit cele mai ingenioase și antrenante ateliere.

Iată programul complet pentru cei mici:

JOI, 8 Septembrie

12.00 - 13.30 - atelier artistic creativ/ + 6 ani: “ Tu dai suflet pietrelor”,

14.00 - 15.30 - atelier creativ/ + 7 ani: “ Accesoriul tău de festival”,

16.00 - 17.00 - atelier de pantomimă și teatru/ + 4 ani: “Floarea sentimentelor”,

17.30 - 19.00 - Traseu tehnico-aplicativ/ + 5 ani: “Competiția Survivor”.

VINERI, 9 Septembrie

12.00 - 13.30 - atelier de dans/ + 6 ani: “ Dansul Marinarilor”,

14.00 - 15.30 - atelier creativ/ + 4 ani: “Hârtia prinde aripi”,

16.00 - 17.00 - atelier dicție/ + 5 ani: “ Supereroii vorbirii - Boul breaz”,

17.30 - 19.00 - Traseu tehnico-aplicativ/ + 5 ani: “Competiția Survivor”.

SÂMBĂTĂ, 10 Septembrie

12.30 - 14.30 - atelier artistic creativ/ + 5 ani: “ Magia poveștilor”,

15.30 - 16.30 - atelier dicție/ + 5 ani: “ Supereroii vorbirii - Cosașul Sașa”,

17.00 - 18.30 - atelier creativ/ + 7 ani: “ Accesoriul tău de festival”,

19.00 - 20.00 - Treasure hunt/ + 5 ani: “ Descoperă Eppicul din tine”,

 

DUMINICĂ, 11 Septembrie

12.30 - 14.30 - atelier artistic creativ/ + 5 ani: “ Magia poveștilor”,

15.30 - 17.00 - atelier creativ/ + 7 ani: “Curcubeul fermecat”,

17.30 - 18.30 - atelier artistic/ + 6 ani: “ Jocuri teatrale interactive”,

18.30 - 20.00 - atelier artistic creativ/ + 6 ani: “ Tu dai suflet pietrelor”.

Ludicul e prezent, anul acesta, în două zone, ambele pe Bulevardul Corneliu Coposu, după zidul Cetății.


În zona principală pentru copii va mirosi a turtă dulce și a multă creație. Copiii vor putea participa la ateliere de pictură pe figurine ipsos, vor învăța să creeze coronițe de toamnă și vor contura tablouri de poveste.

Program: 12.00 – 22.00

Atelier de turtă dulce

Ateliere de Creație:

Pictură pe figurină de ipsos

Coronițe de Toamnă (Atelier senzorial)

Tablouri de Poveste (Craft)

Foodie este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și organizată de Asociația Sibiul de Odinioară.

Evenimentul este susținut de Magnolia Residence și Promenada Sibiu

Partener de eveniment: Bakyard

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 1 an

Referitor la titlul articolului: cum s-a stabilit ca respectiva strada e cea mai frumoasa din SB? S-a facut referendum, a fost consultat Ordinul Arhitectilor? S-au detinatorii de restaurante din zona au promovat aceasta idee gandind ca asa mai atrag musterii??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus