Luni,
03.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Recordul nedorit al weekend-ului: alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Peste 500 de amenzi date de polițiști și 29 de permise reținute

Recordul nedorit al weekend-ului: alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Peste 500 de amenzi date de polițiști și 29 de permise reținute

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 29 de permise de conducere, au retras 33 de certificate de înmatriculare și au aplicat 524 de sancțiuni în valoare de peste 160.000 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis TS.

Recordul nedorit al ultimelor zile a fost stabilit de un șofer în vârstă de 61 de ani, din Tilișca, care a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 18:05, pe DJ 106E, pe raza  localității Tilișca, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Tilișca," precizează sursa citată.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică

În 11 septembrie, în jurul orei 17:15, pe DJ 104D, în localitatea Retiș, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Brădeni.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Totodată, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. 

La nivelul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Tot duminică, în jurul orei 16:05, pe strada Hipodromului din municipiul Sibiu, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 23 de ani.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul are exercitarea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată,  în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere unui autoturism de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată. 

În jurul orei 06:30, pe str. Unirii localitatea Cisnădie, polițiștii din Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Sadu

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Poliției Orașului Cisnădie s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă

În jurul orei 05:45, pe str. Gheorghe Lazăr din Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 45 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. 

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Vineri

În jurul orei 16:30, pe str. S. Cipariu din Orlat, polițiștii au oprit pentru control un moped condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, iar mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat. 

În cauză, la nivelul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

In vino veritas.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus