Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

În acest week-end Profi lansează la Apoș, Sibiu, una dintre cele mai puternice campanii de susținere a producătorilor locali

În acest week-end Profi lansează la Apoș, Sibiu, una dintre cele mai puternice campanii de susținere a producătorilor locali

Profi lansează una dintre cele mai puternice campanii de susținere a producătorilor locali, chiar la Sibiu, în localitatea Apoș. Evenimentul va avea loc în 23 și 24 septembrie. Dacă vineri este o zi dedicată exclusiv angajaților Profi, sâmbătă oricine este binevenit. Când vei ajunge la Apoș vei descoperi un târg al producătorilor locali artizanali, cu bunătăți din cele mai alese, activități și experiențe autentice. Peste 25 de producători locali se vor afla la acest târg. Le poți cunoaște poveștile și descoperi produsele.   

Profi anunță lansarea publică a campaniei sale de susținere a producătorilor locali pe 23 și 24 septembrie, la Apoș, localitate situată la o oră de mers cu mașina de Sibiu. Locul de desfășurare este Villa Abbatis Equestrian Center, în intervalul 12:00-18:00. Evenimentul va fi onorat de prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Satul nu a fost ales întâmplător. Localitatea împlinește 700 de ani de la atestarea documentară, iar frumusețea locului, tradițiile nealterate, importanța sa istorică și împrejurimile formează cadrul perfect pentru un astfel de eveniment.

Sâmbătă, 24 septembrie, târgul este deschis tuturor, iar participarea gratuită

Vineri, 23 septembrie, evenimentul este dedicat exclusiv angajaților, dar sâmbătă, 24 septembrie toată lumea este așteptată la un târg al producătorilor locali. Peste 25 de astfel de producători din Sibiu se vor afla la Apoș cu delicii culinare, produse artizanale și demonstrații meșteșugărești, iar un spectacol de muzică live folk și instrumente tradiționale va face experiența și mai plăcută.

Vei putea descoperi siropuri și uleiuri naturale, gem și dulceață de casă, miere bio, produse de băcănie, lactate, mezeluri, legume și fructe, dar și multe alte surprize autentice.

Ce poate fi mai frumos decât măiestria cailor în demonstrații ecvestre? Copiii ajunși la eveniment se vor putea plimba cu poneiul și se vor bucura de ateliere organizate special pentru ei. De asemenea, se va face turul satului săsesc cu trăsura, vizite la fabrica artizanală de țiglărie și la turnul vechii biserici, iar după-amiază vei putea participa la concerte special organizate. O senzația unică într-un peisaj care merită văzut .

Consultații medicale gratuite pentru doritori

Important de știu este faptul că, la evenimentul de sâmbătă, vor fi prezenți peste 20 de medici din Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșanu”. Aceștia vor fi pregătiți pentru a-ți oferi consultații gratuite. Este un mod prin care Profi subliniază importanța prevenției în actul medical și le mulțumește tuturor celor care le vor fi alături.

Prin noul său program CSR, Profi încurajează creșterea de comunități în care produsele locale devin mai cunoscute și apreciate, iar producătorii și familiile lor duc mai departe rețetele și procedeele lor străvechi, obținând totodată venituri constante care să le permită să trăiască și să muncească așa cum s-au obișnuit de generații, fiind totodată mai puțin tentați să renunțe la tradiție, sau chiar să plece din țară în căutarea unei alte vieți.

În același timp, acest program ai cărui principali beneficiari urmează să fie producătorii locali și turismul, ne invită pe noi, toți ceilalți, să redescoperim România.

În plus, la Apoș, Profi are mai multe motive de mândrie.

Împreună cu Asociația Monumentum, reprezentanta din România a The Prince’s Foundation a cărui președinte este Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și care apreciază în mod deosebit proiectul „Ambulanța pentru monumente”, a contribuit la restaurarea bisericii evanghelice și a țiglăriei, păstrând farmecul aparte al locului. Astfel de contribuții Profi nu se opresc aici, ci urmează să fie extinse și către alte zone ale țării.

„Ne străduim să menținem vii și cât mai nealterate frumusețea acestei țări și tradițiile ei culturale, inclusiv culinare, astfel că împreună cu Asociația Casa Majestății Sale și alte ONG-uri puternice, investim într-un program de susținere a producătorilor locali. Vă invităm la Apoș, ca să faceți cunoștință cu unii dintre producătorii din zona Sibiului care participă la acest program, și pentru a afla în ce fel îi susținem atât pe ei, cât și pe mulți alții din întreaga țară”, transmite Călin Costinaș, director general adjunct al rețelei de magazine Profi.

Pentru detalii și înscriere: https://profilaapos.ro/

Cu aproape 1.600 de magazine integrate și partener aflate în 758 de localități și cu peste 27000 de angajați, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică si cel mai mare angajator privat din România.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus