Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Recomandările Salvamont Sibiu pentru turiștii care ajung la munte: Informați-vă despre starea vremii și echipați-vă corespunzător

Recomandările Salvamont Sibiu pentru turiștii care ajung la munte: Informați-vă despre starea vremii și echipați-vă corespunzător
Serviciul Public Județean Sibiu oferă mai multe sfaturi celor care ajung pe munte în această perioadă.  Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum și intensificarea precipitațiilor din zona montană,  vă recomandă să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum și să vă echipați corespunzător.
 
„Momentan la altitudini de 2000 m exista un strat consistent de zăpadă.
 
La altitudini de peste 1600m vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri:
- o geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie;
- folie de supraviețuire;
- lanternă frontală;
- baterie externă pentru telefon sau sa economisiti bateria telefonului;
- o sticlă de apă
- baton energizant;”, transmit reprezentanții Salvamont Sibiu într-o postare pe pagina de Facebook. 
 
De asemenea, aceștia recomandă oamenilor să aibă aplicația SALVAMONT instalată pe telefon si aplicația Anii Drumeției unde pot găsi trackul tuturor traseelor turistice omologate din Județul Sibiu.
 
Sursă foto: Serviciul Public Județean Sibiu/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus