Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Creșterea tarifelor de salubrizare și deszăpezire pe ordinea de zi a Consiliului Local: Combustibilii s-au scumpit cu 62%, materiile prime cu 75%

Creșterea tarifelor de salubrizare și deszăpezire pe ordinea de zi a Consiliului Local: Combustibilii s-au scumpit cu 62%, materiile prime cu 75%

Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați săptămâna viitoare să discute și să supună aprobării un proiect de hotărâre care prevede modificarea tarifelor de salubrizare stradală și deszăpezire prestate de operatorul Soma SRL.

Conform referatului pus pe masa consilierilor locali, Soma SRL a solicitat modificarea tarifelor justificând că din 2019 și până în prezent există numeroase scumpiri în piață. Spre exemplu, pentru deszăpezire sarea s-a scumpit de la 330 lei/tonă fără T.V.A. la 500 lei/tonă fără T.V.A.

”În memoriile tehnico-economice, operatorul a justificat oportunitatea modificării tarifelor prin creşterea cu 62,78% a preţului la combustibil și lubrifianţi , creşterea cu 64,08% a salariilor personalului, creşterea cu 75,99% a preţurilor la materiile prime, materiale şi consumabile, creşterea cu 24, 15% a cheltuielilor cu depozitarea la D.E.D.M.I Cristian, creșterea cheltuielilor financiare de la 5% la 8,7%, a taxelor, licenţelor, asigurărilor, impozitelor cu 177,01 %, precum şi modificarea contribuţiei datorate la bugetul A.N.R.S.C. de către furnizorii/prestatorii de servicii de salubrizare de la 0,12% la 0,20%”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

Toate detaliile care stau la baza solicitărilor Soma SRL au fost analizate de Serviciul Public de Management Salubrizare şi Protecţia Mediului din cadrul primăriei, ”confirmându-se creşterea cheltuielilor pe baza cărora sunt fundamentate tarifele, prin urmare considerăm oportună şi legală solicitarea de modificare a tarifelor serviciilor de salubrizare stradală şi a serviciilor de deszăpezire”.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 6 zile

Așa, băgați acum o creștere masivă a taxelor ,că altceva nu știți. Ăștia nu au voie să economisească, să -si reorganizeze resursele. Creștere de 62%la salarii ?! Luați fraților și pielea de pe noi. CL asta trebuie să facă -aprobati indivizilor orice mărire de taxe, că ăștia v-au votat !!
Raspunde

Muresan

Acum 4 zile

Majorarea taxei de salubritate vom avea. In ceea ce priveste dezapezirea, putem tot astepta. Vom merge pe ghetus ca pinguinii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus