Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Fatic câștigă turneul de la Sibiu și merge la Australian Open. Dublul, câștigat de gemeni sârbi

Fatic câștigă turneul de la Sibiu și merge la Australian Open. Dublul, câștigat de gemeni sârbi

Finala de simplu a adus față în față doi bosniaci, buni prieteni și parteneri de antrenament, în timp ce l-a dublu s-a înregistrat o premieră, prima finală disputată de jucători din Top 100 ATP.

Pentru prima dată în cele 11 ediții ale Sibiu Open ambele finale s-au disputat în aceeași zi. Tradițional, finala de dublu se juca în urma semifinalelor de simplu, în penultima zi de turneu, însă capriciile vremii au dus la multe meciuri anulate și reprogramate, ceea ce a făcut ca duminică să se joace ambele finale. 

Jucători din Top 100 la dublu

Finala de dublu a adus față în față 4 jucători din Top 100 ATP, jucători prezenți la majoritatea turneelor de Grand Slam. Campionii de anul trecut, perechea austriacă Alexander Erler / Lucas Miedler i-au întâlnit pe gemenii Ivan și Matej Sabanov, din Serbia.

Și, după cum era de așteptat, finala a fost una cât se poate de echilibrată. Primul set le-a aparținut austriecilor, care au reușit primii să facă break-ul și au câștigat setul cu 6 3. În setul secund s-a mers cap la cap până la 5-5, când sârbii au reușit să facă break, apoi și-au câștigat serviciul și setul iar partida a avut nevoie de un super tie-break pentru a stabili câștigătorii.

Tot sârbii au fost primii care au făcut mini-break-ul iar până la final nu au mai cedat niciun serviciu propriu și au câștigat cu 10-4.

Frații Sabanov, câștigători la Sibiu Open

Premieră în circuitul ATP: finală bosniacă

Doi foarte buni prieteni, colegi și parteneri de antrenament și-au disputat marea finală a turneului de simplu. Bosniacii Damir Dzumhur și Nerman Fatic se cunosc de mulți ani, se antrenează împreună iar în urmă cu câteva săptămâni au jucat o altă finală de turneu Challenger, câștigată de Damir.

În urmă cu câțiva ani, Dzumhur ocupa locul 23 ATP și are cinci victorii la jucători de top 10, Nadal, Zverev, Tsitsipas, Wawrinka și Berdich. Dar la Sibiu a fost rândul lui Nerman să adune punctele și marele premiu, după o revenire incredibilă în setul secund.

În primul set Fatic și-a jucat partitura perfect. A alternat servicii foarte puternice cu slice-uri la fileu iar la 3-3 a reușit să facă break și a preluat conducerea, 4-3. Și-a câștigat serviciul și apoi a închis setul cu un nou break.

În setul secund, Dzumhur a pornit ca din tun și a câștigat primele 4 seturi fără drept de apel. La 4-0, însă, temperamentul vulcanic al bosniacului a explodat, nervii i-au dat jocul peste cap și până la final aproape că nu a mai contat în meci.

A mai câștigat câteva puncte, foarte spectaculoase, dar i-a lipsit consistența. Iar Fatic atât a așteptat și a cules punct după punct, game după game. Este primul turneul ATP câștigat de Nerman Fatic, care va sări în Top 200 ATP după contabilizarea punctelor de la Sibiu Open, ceea ce îi va permite înscrierea pe tabloul de calificări al turneului de Grand Slam Australian Open.

Iar finala de la Sibiu este prima finală ATP în care se întâlnesc doi jucători bosniaci.

Nerman Fatic, câștigătorul turneului Sibiu Open

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus