Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Sondaj CURS: PSD – 35%, PNL – 23. 69% dintre români ar prefera un venit mic și sigur

Sondaj CURS: PSD – 35%, PNL – 23. 69% dintre români ar prefera un venit mic și sigur

PSD se află pe primul loc ca intenție de vot într-un sondaj CURS, realizat în perioada 28 martie – 11 aprilie, față în față, la domiciliul respondenților, cu un procent de 35%, anunță Europa Liberă.

PSD ar câștiga alegerile parlamentare dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, potrivit sondajului menționat. Social-democrații sunt creditați cu 35% intenție de vot, urmați de PNL cu 23%. Alianța pentru Unirea Românilor se află în scădere, având 12%, iar USR nu reușește să mai crească după ieșirea de la guvernare – 11%.

PMP ar reintra în Parlament cu un procent de 5%, în timp ce partidele lui Liviu Dragnea sau Ludovic Orban ar lua doar 1%. Pro România, partidul lui Victor Ponta, este creditat cu 3% intenție de vot, iar UDMR cu 5%.

Cei mai mulți respondenți, 53%, se declară îngrijorați de creșterea prețurilor, potrivit sondajului CURS de la începutul lunii aprilie. Războiul din Ucraina reprezintă o îngrijorare pentru 18%, corupția - 9 %, starea de sănătate - 6%, iar o eventuală criză politică doar 5%. Pandemia nu mai reprezintă o temere pentru români, procentul fiind de doar 3%.

 Conform cercetării sociologice, românii preferă un venit mic și sigur în proporție de 69%, în timp ce un venit mare, chiar dacă este nesigur reprezintă o opțiune pentru 23%. Un procent de 8% a refuzat să se pronunțe.

Românii continuă să aibă cea mai mare încredere în biserică și armată, pe locul trei se află primăriile, iar mass-media ocupă locul al patrulea cu 27% încredere multă și foarte multă, dar 70% declară că nu au încredere în mass-media. Parlamentul beneficiază de o încredere de 16%, Președinția de 17%, iar partidele politice de 10%.

Datele din sondaj indică faptul că respondenții consideră în proporție de 64% că alianța PNL – USR a fost inutilă sau foarte inutilă. În schimb, 44% creditează Coaliția PNL – PSD ca fiind utilă și foarte utilă, în timp ce 43% spun că este inutilă sau foarte inutilă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andronache

Acum 2 luni

Se vede ca AUR-ul nu plateste presa corupta
Raspunde

Munteanu

Acum 2 luni

Dar AUR?
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 2 luni

Se pare că, din lipsă de alte subiecte interesante, Alin Bratu s-a specializat în manipulările de presă. Îți sugerez să te duci fie la Sociopolul infractorului Mirel Palada, fie l CURS-ul lui Vasile Dîncu-Goebbels, conducătorul de facto al grupului infracțional organizat numit psd. De ce răspândești punctaje Mafia Media Alin Bratu?
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Haita PSD-PNL are partea leului din prada iar hiena maghiara rupe câteva fleici.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kris Kiki

Acum 2 luni

Daca USR nu castiga alegerile cu 90%, eu si iubitul meu influencer vom parasi tara asta medievala si necivilizata si vom pleca in Elvetia!
Raspunde

Cichicean

Acum 2 luni

90% ? ce ai fumat? poti sa pleci linistita .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus