Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

De ce se duce naibii încrederea

De ce se duce naibii încrederea

Săptămâni, luni la rând au urlat peste tot că e nevoie de recensământ. Au răspuns la toate întrebările posibile, au încercat să spulbere orice tentativă de fake-news. Au încurajat oamenii să participe la sondaje, au făcut campanii în sate uitate de lume. Au strâns primarii și i-au dădăcit cum să convingă cât mai mulți oameni să meargă, să vorbească cu recenzorul, dacă să răspunzi la câteva întrebări online e prea complicat. Au implicat și Biserica, au cerut sprijin pentru a-i convinge în primul rând pe ei că cel puțin aici nu e nimic demonic.

Și s-a terminat.

La ora Z și două secunde sistemul a ieșit din priză, iar de atunci sună ocupat.

De la fix două secunde de la ultima oră de recenzare nimeni nu a mai putut da nicio informație. Nici eu, și nici alții care au trimis solicitări, nu am cerut ceva senzațional. Pe mine mă interesa doar care e rezultatul populației existente pe fiecare localitate din județ. O treabă de maxim 2 minute, pentru că totul exista deja într-un tabel.

Dar la fix două secunde de la încheierea operațiunii, toți operatorii din teritoriu au fost deconectați de la date. Au fost deconectați și specialiștii din județe, oamenii de la direcțiile de statistică, cei care vor lucra mai apoi exact cu aceste date. Totul s-a centralizat undeva la București, iar de acolo nu mai iese nimic.

Sursa foto: Pixabay

”Primele rezultate ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 vor fi publicate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete şi finale să fie făcute publice la sfârșitul anului 2023”, anunță formal Institutul Național de Statistică.

Având în vedere și numai acest mic exemplu, nu e normal ca în țara asta să crească nivelul de scepticism? Nu e normal ca încrederea în instituții să fie la un nivel incredibil de jos? Toți cei care urlau pe străzi că sistemul vrea să le impoziteze casele nedeclarate nu jubilează acum? Deși sunt în continuare pe dinafara subiectului.

Același mod de a vedea lucrurile, aceeași idee de a închide ușa în fața celor cărora le ești dator cu niște minime explicații o vedem din plin și în Sibiu, la mulți aleși locali.

Insist cu asta, pentru că în continuare nu mi se pare normal: Astrid Fodor, primarul Sibiului, nu a susținut nicio conferință de presă în acest mandat, să răspundă direct la întrebări legate de felul în care administrează orașul. Nu am văzut-o lângă oameni. Oameni de rând, așa cum acum mulți ani a dat ocolul orașului în întâlniri punctuale cu cetățenii. A ieșit acum public doar atunci când avea nevoie disperată, speriată fiind că-și va pierde mandatul pe motiv de incompatibilitate ANI. Atât.

Dar și ea e doar un exemplu. Câte alte exemple de acest gen sunt în oraș? În țară?

Cine mai are încredere în voi, atâta timp cât interesul și doar interesul de moment duhnește de la o poștă?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 1 an

Crima, hotia, coruptia si minciuna fac casa buna in Romania.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Cum sa crezi ca risca sa-ti dea rezultatele pe localitati , cand inca nu au fost eliminate eventuale greseli, dublari de date, informatii incomplete? Poate voi publicati informatii inainte sa le verificati, ca na, senzational, dar astia de ce sa va dea date neauditate? pe care sa veniti cu concluzii incorecte (pt ca o sa le comparati cu date finale, de la ultimul recensamant)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

[email protected]

Acum 1 an

Sibienii nu vor vota romani smecheri la conducerea Sibiului , oricat te-ai agita tu. Intr-un oras normal lucrurile merg si cu o cnducere mediocra. Angajatii primariei isi fac treaba fara sa le fie frica de sef.

Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

chiar acum e in functie "o smechera"...votata prosteste de sibieni!!!
Raspunde

Amn114

Acum 1 an

Nu e ca și cum ai fi avut o revelație. De 30 de ani lucrurile merg prost, iar dacă înainte de 1989 multe se făceau în interesul țării, astăzi se fac în interes particular, de partid sau din slugărnicie față de noii noștri stăpâni "strategici". Jubilează cei care au refuzat recenzarea împreună cu cei care au refuzat vaccinarea pentru că au avut dreptate. Tot ce face Statul român este suspect, iar suspiciunea se adeverește în doar câteva luni sau cel mult câțiva ani. Dar speranța moare ultima...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus