Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Plase de protecție montate la Boița. După tragedia din Gorj, drumarii verifică stâncile periculoase

Plase de protecție montate la Boița. După tragedia din Gorj, drumarii verifică stâncile periculoase

După tragedia produsă duminică după amiază în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a omorât șoferul, drumarii din toată țara au primit indicații să verifice drumurile care traversează zone montane sau cu versanți.

„Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, a anunțat şeful CNAIR, Cristian Pistol.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care au în grijă și drumurile naționale din județul Sibiu, au explicat faptul că verificări prin rănguire s-au făcut deja pe Valea Oltului.

În plus, pe tronsonul din DN 7 apropiat de limita cu județul Vâlcea și până la Boița, la ieșire de pe Valea Oltului, urmează să fie montate plase speciale pentru reținerea stâncilor, ori a bolovanilor. Reamintim că acest tronson de drum este în lucru încă din vară, șantierul vizând consolidarea căii de rulare în vederea dării în folosință a lotului de autostradă Sibiu-Boița.

Oficialii DRDP estimează că aceste lucrări, care provoacă adesea ambuteiaje în trafic, se vor încheia până la finalul anului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 2 luni

Normal au lipit bolovani cu poxipol!...doar trece săptămânal omul pe acolo...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus