Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO Nicu Ștefănuță, despre noul spital al Sibiului în Parlamentul European: ”Hai să le trimitem banii promiși”

VIDEO Nicu Ștefănuță, despre noul spital al Sibiului în Parlamentul European: ”Hai să le trimitem banii promiși”

Europarlamentarul USR Nicolae Ștefănuță a vorbit astăzi în Parlamentul European cu privire la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), cerând banii pentru sănătate.

„Cât să mai fim pacienți de mâna a doua? Cum e să fii bolnav și să știi de exemplu că în Belgia ai tratament medical imediat, iar în România nu ai nici măcar un pat liber în spital? Să nu ai seringi, să nu ai săpun sau hârtie igienică. Uneori trebuie să cumperi și medicamente din spital, să vii cu ele de acasă”, a spus Ștefănuță.

Europarlamentarul a amintit și despre finanțarea noului spital al județului.

”Sibienii mei își doresc atât de mult un nou spital încât au făcut deja planul, studiul de fezabilitate, mai au nevoie doar de bani să îl construiască. Hai să le trimitem banii promiși pentru sănătate, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

Am trecut 2 ani grei prin pandemie împreună. Și Europa a știut să fie împreună. Iar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a făcut un adevărat scut pentru viață și sănătate. Dar Agenția are nevoie de noi ca să mergem mai departe. Are nevoie de bani, are nevoie de resurse, are nevoie de oameni. Acum este momentul să o ajutăm.

Nu mai putem continua ca unii europeni să aibă și alții să nu. Unii să trăiască și alții să moară cu zile”, a mai spus europarlamentarul.

Săptămâna trecută, Ștefănuță a propus la Sibiu două moduri prin care ar putea fi finanțată construirea noului spital din Sibiu.

A vorbit despre o finanțare PNNR plus un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI) sau o finanțare prin Programul Operațional pentru Sănătate (POS), un program nou de finanțare ce urmează a fi lansat în luna noiembrie sau decembrie și BEI.

După o serie de argumente acesta a concluzionat că este important să luptăm uniți, fără culoare politică pentru ducerea la împlinire a acestui proiect și că este important ca cei din Guvernul României să prioritizeze calitatea proiectelor înscrise în PNRR și nu cantitatea.

Citește și: Europarlamentarul Nicu Ștefănuță propune două soluții pentru noul spital: „Să facem tot ce putem și să fim uniți fără partipriuri politice”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Radu

Acum 1 an

Felicitări! Mulțumim de intervenție și de susținere!
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

M am liniștit! Iată cine a rezolvat totul. Ce simplu era! Aveam nevoie doar de un om de valoare care sa" hai sa le trimitem banii..." ! Parca o vad de ieri pe cei de la UE cum in urma îndemnului asta s au apucat sa umple sacii cu bani sa I trimită la Sibiu! Numai sa nu greșesca cind ii numără
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus