Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

La doar 13 ani pilotul sibian Mircea Marco Pătru devine Vicecampion Național 2022 la clasa Junior Rotax

La doar 13 ani pilotul sibian Mircea Marco Pătru devine Vicecampion Național 2022 la clasa Junior Rotax

Sibiul are unul dintre cei mai buni piloți juniori de karting din România. A încheiat anul competițional cu titlul Vicecampion Național 2022 la clasa Junior Rotax după ce în weekendul trecut a terminat pe prima poziție în ultima etapă de la București, desfășurată pe circuitul AMCKart.

Citește și „La doar 12 ani, sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României și este multiplu vicecampion național la Karting”

Mircea a avut parte de un an cu rezultate remarcabile, însă a avut parte și de ghinion. După câștigarea Cupei României, a urmat prima etapă a Campionatului Național de Karting, la București, unde pilotul a fost nevoit să abandoneze o finală, din cauza unui incident cu un alt pilot.

Mircea Patru pe podium

Etapa a doua desfășurată la Tg. Secuiesc pe circuitul Skat Kart, îi aduce victoria în ambele finale, dar din cauza penalizărilor pentru spoiler față, termină etapa pe poziția 5.

A treia etapă de la Bacău, desfășurată pe circuitul Speed Park, îl readuce pe Mircea în puncte importante, terminând etapa pe locul 2.

A patra etapă de la Tg. Secuiesc este încheiată de Mircea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

La Bacău a urmat a cincea etapă, iar tânărul sibian termină pe locul 3, întâmpinând dificultăți cu setarea șasiului și tot locul 3 îl obține la Transylvanian Trophy organizat la Tg. Secuiesc.

Mircea patru

„Am început anul competițional la clasa Junior Rotax ca debutant. Sincer, m-am gândit că voi fi pe locul 5 sau 6 la fiecare etapă, fiind majoritatea piloților cu experiență la această clasă, dar am început cu o victorie (Cupa României) la București și am terminat tot cu o victorie (etapa VI) tot la București”, spune Mircea.

Ultima etapă de la București, desfășurată pe circuitul AMCKart weekendul trecut, este încheiată de Mircea pe locul întâi, oferind tuturor o cursă spectaculoasă, de neuitat. Cu această victorie, obține titlul de Vicecampion Național 2022 la clasa Junior Rotax.

Mircea Patru

„Suntem extrem de mândri de rezultatul lui. A fost un an dificil, dar frumos. Mircea a învățat multe, este foarte ambițios. Pentru anul următor, țintește titlul de Campion la clasă, totodată urmează și examenele clasei a VIII-a, dar avem încredere în el”, spun părinții.

Mircea Marco Pătru este unul dintre cei mai tineri și talentați piloți de karting din Sibiu. La numai 12 ani era multiplu vicecampion național și câștigător al Cupei României. A descoperit kartingul la vârsta de 5 ani și de atunci, cu pasiune și dedicare, Mircea a demonstrat că poate fi, cu ușurință, printre cei mai buni. Anul acesta, la cei 13 ani este Vicecampion Național la clasa la care concurează.

Mircea Patru

Mircea patru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus