Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Filiala Județeană Sibiu a ACoR Sibiu organizează cursuri de perfecționare a contabililor din primării

Filiala Județeană Sibiu a ACoR Sibiu organizează cursuri de perfecționare a contabililor din primării

Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România are un obiectiv axat pe profesionalizarea personalului din administrația publică locală – rurală. Punem accentul pe competență profesională în toate domeniile administrației publice locale. 

Zilele acestea a început programul postuniversitar de perfecționare a personalului din Serviciul de contabilitate publică  angajat în administrația locală. Cursul de perfecționare este realizat pe baza unui parteneriat încheiat între  Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România, Universitatea "Lucian Blaga" prin Facultatea de Științe Economice din Sibiu și TNT Computers.

Programul postuniversitar are o durată de 6 săptămâni. Experți din domeniul contabilității vor perfecționa cursanții în domeniul contabilității instituțiilor publice, controlului și execuției bugetare precum și utilizarea Microsoft Excel în instituțiile publice. Practicieni precum Ghimiș Diana Monica (expert contabil CECCAR), Streulea Niculina (expert control și execuție bugetară) și Tocai Nicolae Emeric (consultant soluții integrate TNT COMPUTERS) vor asigura transferul de cunoaștere către cursanți.

Programul este acreditat (înscris în Registrul Național al Programelor Postuniversitare cu nr. 394), cu un total de 10 credite ECTS.

În prima serie s-au înscris un număr de 20 cursanți, ponderea fiind auditorii interni din cadrul Serviciului public de Audit intern al Filialei, iar în lunile următoare se va organiza încă un program de instruire. 

Pentru viitor vor fi pregătite noi programe postuniversitare de instruire a personalului în care vor fi incluse module practice și concrete astfel încât să poată fi instruiți angajații tuturor compartimentelor.

Asociația Comunelor din România are obligația și misiunea de a îmbunătăți și crește calitatea serviciilor oferite către cetățeni de către administrațiile locale. Profesionalizarea și instruirea continuă a personalului propriu trebuie să se realizeze ținând cont de evoluția tehnologică și schimbările din societate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1221

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus