Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

În Sibiu vor fi plantate 35.000 de noi plante, flori și arbori toamna aceasta

În Sibiu vor fi plantate 35.000 de noi plante, flori și arbori toamna aceasta

Numărul arborilor promiși a fi plantați de Primărie în Sibiu în această toamnă este de 150.

Plantările de toamnă sunt realizate în Sibiu de către angajații Serviciului Parcuri și Zone Verzi atât în zonele verzi din cartiere, cât și în sensurile giratorii și pe aliniamentele stradale. 

Lucrările au început pe strada Negoi, în cartierul Valea Aurie, pe bulevardul Victoriei, în fața magazinului Dumbrava și în zona Agenției Tursib de pe Calea Dumbrăvii unde a fost amenajat un spațiu verde cu gazon, arbori și arbuști, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului. Cei mai mulți arbori sunt în curs de plantare în cartierul Ștrand – aproximativ 100 de arbori. 

Vor urma plantări pe străzile Lungă, Semaforului, Negoi, Gheorghe Dima, în sensurile giratorii, în parcurile Tineretului și Astra, iar în Piața Mare și Piața Mică se amenajează în această perioadă jardinierele.

“Putem realiza plantările fie toamna, fie primăvara, când vegetația este în repaos. Pentru această toamnă, avem pregătiți și vor fi plantați în oraș aproximativ 500 de arbori și arbuști ornamentali și 30.000 de plante și flori, inclusiv în cartierele în care s-au efectuat modernizări, cum ar fi cartierul Ștrand, spre exemplu. Activitatea este în curs”, transmite primarul Astrid Fodor.

Echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi vor planta în acest săptămâni:

-       150 de arbori ornamentali (arțari, cireși japonezi, catalpa, tei, frasini, salcâmi, etc)        

-       peste 300 de arbuști ornamentali,                                                       

-       22.000 de bulbi de lalele și narcise,

-       2.000 de crizanteme,

-       5.000 de pansele,

-       alte 500 de plante perene.

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Pe lângă plantări mai au loc și acțiuni de toaletare de arbori și arbuști, de însămânțare și de tuns de gazon și de pregătire a trandafirilor pentru sezonul rece.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Perfect! In sfârșit au găsit o utilitate gropilor din asfalt și tuturor gurilor de canal care nu sint la nivelul asfaltului! Asa poate nu mai simțim atâtea hopuri. Numai ca dacă vor sa le umple pe toate ar trebui cel puțin dublat numărul florilor!

Raspunde

Daniel

Acum 1 an

150 de arbori ornamentali, adica mai nimic. Strazile chelite din Strand vor ramane la fel de defrisate.

Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Dar trotuarele vor fi curatate de zapada iarna care vine? Inteleg ca din plantarea de flori si arbori cineva are muult de castigat. Dar la curatenie si la deszapezire nu se baga nimeni?

Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Sa ne aratati si noua unde vor fi plantati acei "150 de arbori" si speram ca totusi gradul lor de maturitate sa fie suficient de ridicat incat sa creeze umbra, altfel, degeaba. Si oricum putin 150, dat fiind faptul ca numai de pe malul cibinului au ras vreo 30 de salcii iar regulamentul primariei spune ca pentru orice arbore taiat de pe domeniul public sau privat, trebuie plantati alti 2.

Raspunde

Ioana B.

Acum 1 an

Pe malul Cibinului se planteaza 300, separat de acesti 150 din articolul dat https://www.turnulsfatului.ro/2022/05/18/a-inceput-taierea-unor-salcii-de-pe-malul-cibinului-primaria-anunta-ca-alte-300-vor-fi-plantate-192906
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus