Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Operatorii din telecomunicații se pregătesc să majoreze tarifele la abonamente: două companii deja au făcut-o

Operatorii din telecomunicații se pregătesc să majoreze tarifele la abonamente: două companii deja au făcut-o

Operatorii locali de telecomunicații ar urma să majoreze tarifele practicate la abonamente pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică.

„În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne. Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat", a declarat pentru Profit.ro o sursă din cadrul autorității de reglementare în domeniu (ANCOM).

Precizăm că în luna septembrie Vodafone România și-a notificat clienții că, începând cu luna octombrie, va majora abonamentul lunar cu un euro, ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică. Aceeași decizie, doar că începând cu 13 octombrie, a fost luată și de Orange Romania Communications SA: „pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și pentru a putea să oferim clienților noștri aceeași calitate a serviciilor, dar și pentru a face față provocărilor determinate de creșterea costurilor asociate cu furnizarea serviciilor de telecomunicații (...)”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

E normal sa-si creasca pretul abonamentului cata vreme ei sunt si furnizori de energie electrica si operatori de telecomunicatii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus