Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
32°C

Primăria Rășinari negociază cumpărarea casei lui Emil Cioran. Proprietarii cer o sumă de zece ori mai mare

Primăria Rășinari negociază cumpărarea casei lui Emil Cioran. Proprietarii cer o sumă de zece ori mai mare

Nepotul lui Emil Cioran, Șerban Stăvrescu, a vorbit într-un podcast despre dorința sa de a se realiza o casă memorială a filisofului la Rășinari. Acesta a menționat faptul că, la aceste momente, casa este în proprietatea unor persoane care cer o sumă exorbitantă pentru vânzarea ei. Primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur, spune că primăria își dorește să cumpere casa și că a fost deja alocată o sumă de bani în Consiliul Local pentru acest obiectiv. 

„Dorința mea este să fie cumpărată casa lui Cioran și să se facă o casă memorială, Barcianu are, Goga are. Are locuința lui, s-a pus un bust și în fața căminului cultural, dar mi-ar fi și plăcut să fie și casa memorială a lui, la Rășinari.

Casa de fapt a fost vândută, dar persoanele în cauză cer o sumă exorbitantă, cam de zece ori cât ar valora casa. Am discutat foarte mult și cu Bogdan Bucur, primarul Rășinarului, dar depășește posibilitățile primăriei de a fi achiziționată” a spus Șerban Stavrescu. 

Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, a declarat pentru Turnul Sfatului că primăria face demersurile necesare pentru a intra în posesia casei și că deja a fost stabilită o sumă în consiliul local care va urma să se modifice.

„Ce vă pot spune este că primăria Rășinari vrea să cumpere casa. Consiliul Local a stabilit o sumă, dar urmează să fie modificată. Nu vă pot spune exact care este suma actuală pentru că se va schimba. Noi încercăm să vorbim și cu proprietarii ca să o aducem cât mai repede în posesia noastră. Vrem ca Emil Cioran să aibă o casă memorială”, a spus acesta.

Nepotul lui Emil Cioran, Șerban Stavrescu, a vorbit sâmbătă, 29 octombrie, într-un podcast realizat de Adrian Artene, despre viața filosofului rășinărean, despre optimismul său, deși era cunoscut drept un filosof al pesimismului, dar și despre posibilitatea de a deschide casa memorială de la Rășinari.

Citește și: Nepotul lui Emil Cioran: Mi-ar fi plăcut să aibă o casă memorială la Rășinari, casa a fost vândută, cer o sumă exorbitantă. Filosoful Cioran: românii exagerează

Sursă foto: Wikipedia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 1 an

Nepotii astia sun corcituri din Cioran...Filozoful Emil Cioran n-a dorit niciodata sa se mai intoarca in haznaua romaneasca Rasinari.
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Lăsați casa. Important e sa nu le distrugă citeva livezi cu centura orașului!
Raspunde

D-le Bucur,

Acum 1 an

La felul cum actualii proprietari au "intretinut" casa ar trebui sa se multumeasca cu urmatoarea oferta de nerefuzat: le dati maxim jumate din cat au cerut SAU ii expropiati frumos si legal in interes public local (pt o suma si mai mica) pentru a salva de la distrugere imobilul.
Raspunde

Dfgdf

Acum 1 an

cei din primarie daca stiu cum vor putea lua casa la pretul real de piata nu cel umflat... trebuie doar sa aplice legea privind intretinerea imobilelor de cultura (dupa cum se vede asta se afla in stare de degradare avansata) sa impuna repararea si renovarea ei (sa vezi atunci ce repede vor vrea sa o vanda sa scape de chletuieli) si mai sunt si alte metode de constrangere legala pentru a putea cumpara acea casa la pret corect...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 1 an

Cioran și-a renegat originea românească. A murit ateu, ca un necuvântător. Banii publici n-ar trebui cheltuiți pe memoria unuia ca el.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

De 10 ori ? Adica cam cat orice cotet pus la vanzare momentan ? Mda, preturile imobiliarelor sunt complet aberante ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus