Luni,
26.02.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Administratorul celui mai mare cimitir din Alba Iulia a însemnat cu vopsea portocalie mormintele neplătite. Dosar penal pentru profanare de morminte

Administratorul celui mai mare cimitir din Alba Iulia a însemnat cu vopsea portocalie mormintele neplătite. Dosar penal pentru profanare de morminte

Poliţiştii din Alba efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, după ce societatea care administrează cel mai mare cimitir din Alba Iulia a aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte, ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale.

"La data de 03 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că reprezentaţii societăţii care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acţiunea acestora a avut loc ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a obligaţiilor legale", a transmis vineri Agerpres Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit sursei citate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, faptă prevăzută de art. 383 alin. 2 din Codul penal.

Mai multe morminte din cimitirul din Alba Iulia au fost marcate, în preajma Luminaţiei (Ziua morţilor), cu vopsea de culoare portocalie, motivul invocat de reprezentanţii societăţii private care administrează cimitirul respectiv fiind acela că astfel ar fi vrut să atragă atenţia că nu sunt achitate la zi taxele pentru locurile de veci în cauză.

foto unirea.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Claus

Acum 1 an

Nici sa mori nu mai este ieftin,de sute de ani nu s au perceput taxe pe morti,azi e o afacere cu profituri uriase. Ard ingeri in spitale,diavoli danseaza'n catedrale...buna remarca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus