Secretul președintei. Cîmpean stă în chirie preferențială la familia care a primit contracte de milioane de euro la Spitalul județean

Din cele cinci contracte de reabilitare, modernizare sau extindere aflate în derulare la Spitalul județean Sibiu, trei au fost atribuite firmei Total NSA AG Construct SRL. Toate înregistrează întârzieri, care adunate se apropie de doi ani, iar valoarea lor a crescut cu peste 70%: de la zece milioane de euro, au ajuns la peste 17 milioane de euro. Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, ascunde cu îndârjire motivele cascadei de întârzieri, cu impact direct asupra a mii de pacienți. Asta în contextul în care locuiește, cu chirie la preț redus, într-un apartament al familiei principalului asociat al Total NSA AG Construct.

Este vorba de contractul de reabilitare și modernizare a Secției de Neurologie, cel referitor la reabilitarea clădirii ”spitalului nou” (clădirea Maternității, de pe bulevardul Corneliu Coposu) și cel de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe. Toate fac parte din Spitalul județean Sibiu și toate au fost atribuite, prin proceduri publice, societății Total NSA AG Construct, controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu.

Lucrările la Neurologie (unde alături de liderul de asociere Total NSA Construct mai este angajată și societatea Pro Hart Group) ar fi trebuit să se încheie în luna martie a acestui an, dar stadiul lucrărilor era de doar 60% în luna iulie (iulie este ultima lună în care instituția condusă de Daniela Cîmpean a mai răspuns la întrebări pe tema acestor contracte). Reabilitarea clădirii Maternității ar fi trebuit finalizată în august, conform declarațiilor de la semnarea contractului, dar avansul lucrărilor era de doar 6% cu câteva zile înainte de acest termen. 

În fine, contractul de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) avea termen luna aprilie a acestui an. Inaugurarea a fost realizată în noiembrie, dar – după cum avea să iasă la iveală în scurt timp – contractul nu este întru totul îndeplinit: computerul tomograf, deși amplasat, nu poate fi folosit deoarece nu are încă toate actele necesare. De ce nu le-a primit, a rămas o întrebare fără răspuns din partea Consiliului Județean Sibiu.

Valoarea inițială a acestor contracte a fost de 49,6 milioane de lei. Între timp, ca urmare a creșterii costurilor și altor motive invocate de constructorul aflat în întârziere, valoarea totală a contractelor a crescut la peste 85 de milioane de lei. Indexarea cu peste 70% a valorii contractelor a fost aprobată treptat de plenul Consiliului Județean Sibiu, unde PNL-ul pe care îl reprezintă Daniela Cîmpean deține majoritate absolută.

”Joaca” de-a răspunsurile

La mijlocul lunii iulie a acestui an, Turnul Sfatului a solicitat conducerii CJ Sibiu detalii despre întârzierile care deja erau evidente pe șantierele aflate în derulare la Spitalul Județean Sibiu. În răspunsul transmis și neasumat de vreo persoană din conducerea instituției, pe lângă descrierea stadiului fizic și financiar al lucrărilor, întârzierile erau justificate la modul generalist. ”Motivul principal pentru întârzierile înregistrate la lucrările menționate stă în  necesitatea derulării simultane a celor cinci șantiere din cadrul Spitalului Județean, o adevărată provocare, întrucât a presupus relocarea activității în alte spații. Nu trebuie uitat faptul că cea mai mare unitate spitalicească a județului este funcțională și că toate lucrările ce presupun relocări de pacienți, personal și aparatură medicală, trebuie făcute fără să afecteze calitatea actului medical”, se arăta în răspunsul CJ Sibiu (pe care îl puteți citi integral aici).

Un alt motiv generalist prezentat a fost pandemia de Covid-19, care a blocat anumite spații din spital. Cum nu constructorul era de vină, ci spitalul – care nu îi putea asigura front de lucru - , nu au fost aplicate penalități ca urmare a nerespectării termenelor, se mai arăta în răspunsul conducerii administrației județului.

Începută a fi reabilitată din 2018, în cadrul unui contract reziliat în 2020 pentru nerespectarea termenelor, secția de Neurologie este în continuare în lucrări, de această dată executate de Total NSA AG Construct. Contractul care trebuia să se încheie în martie și-a dublat valoarea, fără ca motivele întârzierilor să fie făcute publice de CJ Sibiu

Turnul Sfatului a revenit și a solicitat, explicit, detalii precise despre întârzierile contractelor în discuție. După câteva zile de la această nouă solicitare, reporterul Turnul Sfatului a fost contactat de către administratorul județului, Adrian Bibu, pentru o discuție despre aceste detalii solicitate. La întâlnirea care a urmat, în sediul CJ Sibiu și în prezența unuia dintre consilierii personali ai președintei Cîmpean, Adrian Bibu a citit dintr-un nou răspuns întocmit. Deoarece era promis și pe mail redacției Turnul Sfatului, reporterul nu și-a luat notițe din răspunsul astfel citit. 

Răspuns care părea să conțină și inexactități. Cum ar fi invocarea unor vicii ascunse descoperite în clădirea secției de Neurologie. Or, astfel de vicii ascunse au fost invocate încă din vremea vechiului contract pentru reabilitarea Neurologiei, contract atribuit din 2018 societății Construcții SA Sibiu și reziliat în 2020 tocmai ca urmare a nerespectării termenelor de execuție. Iar de lipsa ”frontului de lucru” nu poate fi vorba: clădirea a fost golită de orice pacient de aproape cinci ani.

După întâlnirea cu Adrian Bibu, răspunsul citit în biroul din sediul CJ Sibiu nu a mai fost transmis. L-am solicitat, inițial telefonic, lui Adrian Bibu. El a arătat că a primit doar acordul de a-l citi, nu și de a-l transmite. Ultima dată când acest răspuns a fost solicitat conducerii CJ, în scris, a fost pe 12 octombrie 2022. Fără nicio reacție din partea administrației condusă de Daniela Cîmpean.

Clădirea Maternității, văzută din curtea Spitaliului, trebuia să fie finalizată în august, conform declarațiilor de la semnarea contractului. În iulie (foto sus), avansul lucrărilor era de 6%. De atunci, au mai fost puse ceva schele și izolație termică (foto jos), iar pe plăcuța de șantier a fost trecut termenul de decembrie 2022

Nu doar în relația cu Turnul Sfatului instituția dominată de liberalii sibieni manifestă lipsă de transparență când vine vorba de contractele semnate cu Total NSA AG Construct. La inaugurarea UPU, Daniela Cîmpean a respins iritată dialogul pe tema termenului de finalizare a lucrărilor de la secția de Neurologie, clădire aflată în șantier de mai bine de patru ani.

Chiriașa familiei Domnariu. La preț preferențial

Lipsa de transparență a administrației condusă de Daniela Cîmpean în ceea ce privește relația cu Total NSA AG Construct nu este adusă pentru prima dată în atenția publică. În primăvara acestui an, exact aceleași suspiciuni erau ridicate și în ceea ce privește un drum pe care administrația Cîmpean încearcă să îl repare tot din fonduri publice, deși drumul este încă în garanție (detalii aici).

Atunci, Turnul Sfatului a rugat-o, în scris, pe Daniela Cîmpean să răspundă dacă locuiește într-o locuință care aparține lui Ioan Domnariu, asociatul principal al Total NSA AG Construct, ori aparține vreunei firme care are legătură cu acesta. ”Deși întrebarea referitoare la  situația locativă a președintei Consiliului Județean Sibiu nu face parte din categoria informațiilor de interes public, pentru o informare cât mai transparentă și corectă a publicului, vă comunicăm faptul că această situație nu are nicio legătură cu domnul Ioan Domnariu sau cu firmele controlate de domnia sa”, răspundea, tot în scris, Daniela Cîmpean în luna mai a acestui an.

Pe fondul lipsei de transparență dovedită ulterior, Turnul Sfatului a reluat investigațiile pe subiectul locuinței președintei CJ Sibiu. După discuții cu locuitorii din zona pieței Prahovei, care au observat adesea șoferul instituției așteptând-o pe președinta administrației județene, Turnul Sfatului a reușit să identifice clădirea. Apoi, locuința. Apoi, de la Cadastru, am aflat și proprietarii apartamentului de 183 de metri pătrați, pe două niveluri, cu loc de parcare la subsol, în care Daniela Cîmpean s-a mutat de mai bine de un an, când toate contractele cu Total NSA AG Construct mai sus discutate erau deja semnate. 

Este vorba de Euro Group Imobiliare SRL, societate deținută în proporții egale de Adrian Nicoară (cumnatul lui Ioan Domnariu) și de Andrada Ioana Domnariu, fiica lui Dumitru Domnariu (fratele lui Ioan Domnariu).

Ansamblul în care locuiește Daniela Cîmpean, după ce contractele cu Total NSA AG Construct au fost semnate. Apartamentul este deținut de cumnatul și fratele asociatului principal al Total NSA AG Construct

Relevantă în acest context este și chiria pe care Daniela Cîmpean o plătește, una mult mai mică decât cea percepută pentru alte apartamente deținute de același proprietar în același ansamblu. Președinta CJ Sibiu plătește aproximativ 250 de euro pe lună, cu tot cu utilități, pentru cei 183 de mp suprafață utilă. Din verificările Turnul Sfatului, pentru un apartament cu un singur nivel (deci la jumătate din suprafață) chiria percepută ”oamenilor normali” este de aproximativ 600 de euro, tot cu toate utilitățile incluse.

Valoarea chiriei, confirmată pentru reporterul Turnul Sfatului și de apropiați - potrivit cărora ar fi intervenit între timp și o creștere de 50 de euro - este atât de scăzută ca urmare a relației cu Maria Delia Domnariu, soția fratelui lui Ioan Domnariu, susțin alte surse apropiate personajelor din acest articol. Maria Domnariu a fost colega de cabinet avocațial al Danielei Cîmpean, înainte ca aceasta să fie aleasă președintă a CJ Sibiu.

De remarcat că, judecând după numerele de înmatriculare ale mașinilor parcate în zonă, în ansamblul în discuție locuiesc și alți angajați ai grupului de firme condus de Ioan Domnariu.

Blestemele

Cu tot acest peisaj documentat, reporterul Turnul Sfatului a încercat să obțină noi răspunsuri de la președinta CJ Sibiu. La finalul conferinței de presă de la inaugurarea drumului județean dintre Agnita și Sighișoara (drum finalizat cu două luni înainte de termen de un alt constructor), am întrebat-o pe Daniela Cîmpean dacă nu se poate considera că Total NSA AG Construct este favorizată în relația cu CJ Sibiu, din moment ce ea stă într-o locuință deținută de familia asociatului principal. Și în contextul în care toate contractele de la spital sunt în întârziere, fără ca motivele să fie făcute publice.

Daniela Cîmpean a cerut, mai întâi, oprirea înregistrării ”să discutăm separat”. După care a început să ridice tonul, să acuze reporterul Turnul Sfatului de rele intenții pentru asocierea din întrebările care îi sunt adresate și, la un moment dat, chiar să invoce pronia cerească și ”răsplata din ceruri” care va urma să se abată asupra reporterului. Printre alte amenințări mai mult sau mai puțin voalate, Daniela Cîmpean a insistat că instituția publică la conducerea căreia se află este cât se poate de transparentă. ”Dar, ce vrei, ca tot Consiliul Județean să lucreze pentru tine? Ai primit suficiente răspunsuri!”, a decretat Cîmpean, la replica potrivit căreia din iulie am tot insistat pentru răspunsuri clare pe subiectul contractelor care au ajuns la 17 milioane de euro.

Pe tot parcursul discuției cu reporterul Turnul Sfatului, Daniela Cîmpean l-a denumit cu familiarul apelativ ”Nelu” pe proprietarul Total NSA AG Construct și l-a prezentat pe acesta într-o lumină cât se poate de favorabilă: a arătat că ”Nelu Domnariu a fost singurul” dispus să se implice în contractul de Neurologie, deoarece toți ceilalți constructori ar fi fugit de această lucrare. Afirmație inexactă: la licitația în urma căreia contractul a fost atribuit societății Total NSA AG Construct au fost depuse trei oferte.

Rugată să răspundă, totuși, la întrebarea dacă nu poate fi vorba de favoritisme pe bani publici având în vedere situația ei locativă, Daniela Cîmpean a oferit o singură propoziție: ”Viața mea privată nu vă privește”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

72 comentarii

Kokos

Acum 2 săptămâni

A ajuns si Sibiul sa aiba o baroneasa care controleaza tot judetul. Oare mai avem DNA? Nu cred.
Raspunde

Asen

Acum 2 săptămâni

Bravo domnule jurnalist! Tine o tot asa!
Raspunde

Lol

Acum 2 săptămâni

Pacat ca nu mentionati nimic de Calugarul, drum distrus de catre TOTAL NSA, cu basculantele supraincarcate, care exploateaza piatra de la lupoaica. Oare cum au ajuns sa isi permita sa rupa drumul si sa il lase plin de mocirla? Oare cum au ajuns sa exploateze dintr-o arie naturala cica protejata? Mai mai.. ne facem ca nu vedem. Alt tun dat de catre CJ
Raspunde

Nelu

Acum 2 săptămâni

Musteste de coruptie la Sibiu in toate sectoarele publice!
Raspunde

Gaby Gabor

Acum 2 săptămâni

Asa batăva sa va bata asa traba. lo facut pe shovi sipe dl dotcos acu sa vada cum ii nedrept
Raspunde

Forest Gump

Acum 2 săptămâni

Felicitari pentru curajul de a scrie despre acest subiect. Din cate am auzit dl Domnariu a fost si nasul de casatorie al doamnei de la CJ Sibiu, e de verificat.
Raspunde

Poseidon

Acum 2 săptămâni

Pacat ca lipseste curajul de a depune si o plangere penala. :(
Raspunde

Costel

Acum 2 săptămâni

Bravo, felicitări pentru investigație. E clar ca lumina zilei ca o chirie de 250 euro pentru un asemenea apartament e ridicol de mica. Și e clar ca restul înseamnă favoruri și cumetrii. PNL=PSD=Aceeași mizerie.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

chiar te gandesti ca plateste chirie? trebuia sa puna ceva in contractul de inchiriere...
Raspunde

Parvenitism clasic

Acum 2 săptămâni

Face ce vrea pe banii noștri distinsa…
Raspunde

Georgeta Tiliscan

Acum 2 săptămâni

Felicitari TS pentru articol! Este bine sa se stie din ce increngatura mafiota face parte doamna Campean. Auzi la ea, aroganta pamantului: "rasplata din ceruri!"! HAHA! E bine ca "plateste" si aia 250 EUR chirie. Oare cum au negociat suma? "- Hai ma Nelu, sa nu fie chiar gratis ca bate la ochi si ma sapa dusmanii, ajung iar in presa. Dar nici 1000 EUR ca n-am de unde. Sunt bugetara, ce naiba! "
Raspunde

Cornelia

Acum 2 săptămâni

As vrea sa felicit redacția pt acest articol, e bine ca noi sibienii sa vedem mai des si mai exact cum merg treburile in instituțiile importante ale județului si evident in relatia politic-afaceri. Doamnă, pai se poate asa ceva..? 2 nivele si doar pe banii aia? Plus garaj. Da macar pe aia 250, ii dati de chiar, sau? :)) Ca eu cred (nu sunt sigura, doar banuiesc) ca nu doar ca nu ii dati, dar va mai și da omu niste sume pe an, prin interpuși.. Asa ca bonus ca sunteți f buni colaboratori. Baroni locali, baroneasa in cazu asta. Si apoi sa nu votam legi ca sa mai construim niște pușcării, sa le umplem..!
Raspunde

Sibianul

Acum 2 săptămâni

Incet, incet lucrurile devin mult mai clare. Intrebarile corect puse si oneste o deranjeaza pe doamna. Lumea ei perfecta plina de PR, fotografii, clipuri profesionale se pare ca nu e asa perfecta. Problemele se aduna si cetatenii incep sa isi arate nemultumirile. Pacat ca restul presei este nepasatoare si mai degraba da din coada cand mai primeste cate un film de propaganda.
Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

Vorba unei avocate, hoți ne nastem, hoți murim.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

deci cine închiriază o locuință trebuie să întrebe la voi, la partid, cu cât s-o închirieze? S-au dus vremurile alea, delene. Interesantă metoda de localizare "locuitori din zonă care au observat mașina care o aștepta ...." Ești jurnalist "meseriaș" delene. Ai făcut vreo școală la care să te învețe că afirmațiile trebuie dovedite fără echivoc?
Raspunde

Alex

Acum 2 săptămâni

Trebuia sa apara si un sclav al mafiei ca tine .. hai s...r !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

sclavi sunteți voi, care dați like-uri și dislike-uri pentru o zamă chioară de la ciordacu și siminichion
Raspunde

Piata prahovei et4

Acum 2 săptămâni

Cand esti in functii publice iti asumi expunerea inclusiv a vietii private ! Mai mult noi va platim pe voi asa ca aveti obligatia de a raspunde ! Abea astept alegerile ! Ati uitat ce ati promis la ultimele !!!
Raspunde

John Doe

Acum 2 săptămâni

Bine că nu e invers....sa plătească ,,proprietarul,, ,,chiriașului,, pentru că ,,l-a ales,, pe el...asemenea personalitate... mulțumim din inimă partidului...alo DNA-ul dormiți....nu e singurul caz de plată a unor servicii sub evaluate...
Raspunde

Sorin

Acum 2 săptămâni

Pe cînd și o anchetă cu contractele de monopol cu SOMA!?!? Anchetă cu întreaga istorie,cu clauzele din contract,modul de atribuire,profitul firmei..., și concluziile le vor trage cetățenii județului de ce taxa de salubrizare din judetul Sibiu este cea mai mare din țară!!!!
Raspunde

Sinea

Acum 2 săptămâni

Ash fii cea mai fericita sa dispară gunoaiele mari si colorate si multe din sibiu ..
Raspunde

Un cititor

Acum 2 săptămâni

Așteptăm cu interes dezvăluiri și despre alți membri ai găștii liberale: cei de la Muzeul Astra împreună cu al lor Astra Film Festival, Astra Rock, etc.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 2 săptămâni

Noi, Daniela, te iubim // Că ca tine nu gasim.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 săptămâni

golani!
Raspunde

Corbul

Acum 2 săptămâni

Bravo!
Raspunde

Ion

Acum 2 săptămâni

Înseamnă că chiriile în Sibiu pot fi totuși mai mici! Că cele de azi sunt exagerate.
Raspunde

Duduia pare stat in stat la CJ si are apucaturile lui ciordache - alta intrebare

Acum 2 săptămâni

1. Duduia ar trebui cercetata pentru conflict clar si cras de interese. 2. Duduia ar trebui cercetata de curtea de conturi pentru ca nu apara interesul CJ – parte contractanta a contractelor de mai sus. Fiecare contract de lucari (sau de ce-o fi) are clauze de modificari de preturi si de intarzieri de finalizare a lucrarilor cu penalizari stipulate in contract. La asemenea intarzieri trebuiau percepute penalizari si nu acordate majorari de sume de 70% !!, plus premise intarzieri de luni sau ani ! 3. Contractele CJ cu Total NSA AG sau cu orice alta firma trebuie facute publice in baza legii 544/2001 si apoi duduia cimpean sa justifice pe ce baza a acordat majorari de pret si a permis totodata intarzieri la finalizarea lucrarilor.
Raspunde

Nemo

Acum 2 săptămâni

Pana luni, 14 noiembrie ora 9, articolul a fost vizualizat de 5580 ori. Nici o reactie, de la nimeni, nici de la "Va vedem (doar cand vrem) din Sibiu", nici de la PNL sau chiar PSD, poate si FDGR... Domnul Bibu e vlastarul pregatit de PNL spre a deveni primar ( e impregnat de datoria spre cei ce i-au oferit o sinecura, nu spre sibieni). Vai de noi...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Pāi eu dacā as fi in locul ei as " bāga plugul în brazdā" mai adânc. Hai ga-ta cu ipocriziile, ce rost are sā " fii pe cai mari" dacā nu iti obtii avantaje? Adicā, in opinia ipocritā a multora, este mai competent un ales dacā merge cu autobuzul si stā la IPAS in cāmin de nefamilisti si joacā table cu Onu sudoru' decât dacā sta la buza Subariniului si merge cu Q5 ????? Bravo ei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Campanie electorala ... articol politic plătit de p.e.s.d.u . & co !!!

Acum 2 săptămâni

Ce sa înțelegem ... ca el are un frate , fratele are o fata, fata are o mama, mama este căsătorită cu tatăl fetei ...wowww... fata are un apartament, fata are o sora, fata are un frate ... minunat :)))) ... după o asemenea investigație trebuia sa mai faceți o precizare ... votați p.e.s.d.e.u. ... ca doar suntem obișnuiți la turnul sfatului sa vedem articole politice platite de p.e.s.d.e.u. & co !!!!
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 2 săptămâni

Oh, Doamne, dacă și pentru a locui într-un micro-ghetou ca ăsta îți trebuie pile la nivel înalt, cred că nu mai sunt șanse de vindecare. Noroc cu casele de la celelalte părți ale străzilor, care încă mențin zone în parametri normali, și nu te bagă în depresie când treci pe acolo. Priviți, vă rog, pe google maps cum (nu) arată trotoarele de lângă cealaltă față e clădirii verzi (cea din poză). Priviți cu câtă ură pentru pietoni sunt construite celelalte două clădiri (albe). Da, știu, ține de serviciul de urbanism al primăriei, instituție unde vrea să ajungă persoana aia din penele cu nume de familie compus din patru litere...
Raspunde

Papa di Gio

Acum 2 săptămâni

Cum de la atâtea vizualizări a acestui articol nici un comentariu??? Ăsta i mersul lucrurilor,Mafia din județ,la fel ca multe altele din toată țara și ptr.care am ,,evoluat" așa mult în acești ani.
Raspunde

Clau

Acum 2 săptămâni

asteptam preluarea articolului in g4media si mai asteptam si alte investigatii la toate institutiile publice ca apoi sa cerem si demisii
Raspunde

Kokos

Acum 2 săptămâni

E oe g4media de aseara , are 4200 vizualizari si aco;lo
Raspunde

Daaa

Acum 2 săptămâni

Cu siguranță că, dacă s-ar săpa mai adânc s-ar da de infracțiuni grele. Dar asta ar trebui să fie datoria instituțiilor abilitate, nu doar jurnaliști
Raspunde

Bubi Seven

Acum 2 săptămâni

Vedeti cum e cumparat Sibiul de ciobanii banosi ! iar politicienii de carton sint doar niste carpe pentru ei. Singurul scop este sa stoarca cati mai multi bani din orice, al ciubenilor iar restul se multumesc cu niste maruntis cum e si tovarasa de la judet. Liga ciobanilor din judetul sibiu.
Raspunde

Petrică

Acum 2 săptămâni

Cu aceeași nesimțire au măsluit un concurs de formă la aeroportul Sibiu, numindu-și două leoparde în funcții de director fără să le recomande absolut nimic în afară de pantalonii lor strâmți și călătoriile gratuite la întâlniri în Norvegia. Investigați și acolo un pic. Veți avea mari surprize!
Raspunde

Mari

Acum 1 săptămână

Pai oare președinta de ce nu sta la ea în apartamentul din turnisor? A...stai ca acela este închiriat la directoarea tehnica de la aeroport. Asa se laudă în oras ca isi bea cafeaua cu președinta în fiecare luna când când vine după chirie. Stăpâna acolo...ca pe moșia ei....mare sefa și doamna se crede,doar ca atitudinea și vocabularul ei , vai de ele. Dar se vor termina și astea....
Raspunde

Cititor

Acum 2 săptămâni

Intr-o tara normala, acest personaj - D. Campean - si-ar fi dat demisia imediat dupa aparitia articolului. Dar, in "tara normala" a stiu eu cui, nu este cazul... Felicitari, d-le Deleanu ! Asa DA jurnalism...
Raspunde

Anemona Perișoreanu-Mutică

Acum 2 săptămâni

WOW!!! Ce surpriza!!! Nu putem crede ca un exponent al PNL se ocupa de furaciuni!!! Adica, noi, ca sibieni liberali si germanofili, suntem dezamagiti pana in maduva oaselor! Iti dai seama acum, cat de manipulati am fost sa iesim sa protestam impotriva PSD, Dragnea, Teldrum, legile justitiei. În anul 2022, ne dam seama ca liberalii fura de rup, ca Iohannis este cel mai mare tradator de tara, ca Teldrum este Total NSA, ca legile justitiei au fost masacrate de PNL, etc. Ce ****!!!

Raspunde

Ludwig von Gușteritz

Acum 2 săptămâni

Putem face un astfel de reportaj documentat si referitor la relatia de dragoste dintre primarie si Terra B.?
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 2 săptămâni

Oare eroul local, marele poet-scriitor-revolutionar-influencer, Raducu Vancu ce parere are? Nu ne organizam sa protestam tacut in fata sediului CJ ca niste iubitori de malahie?
Raspunde

Antiuniversitar

Acum 2 săptămâni

Răducuțu Vancu, maaarele scriitoraș de provincie e ocupat să îl sufle pe prietenul Andreiut, marele cercetător academician de baltă... Doi papagali troglodiți care într-o societate normală ar fi fost niște amărâți de funcționari la salubritate.
Raspunde

Sandel

Acum 2 săptămâni

cineva mai sus amintea de "Va vedem din Sibiu" care acum tace malc, e tot mai clar ca acea asa numita organizatie vedea doar contra cost. Daca acum vreo 3 ani erau platiti sa vada acum sunt platiti sa NU VADA. Era un domn pe acolo mare deontolog, scriitor si ce o mai vrea el sa se considere RADU VANCU,care acum tace pe bani la fel de multi cum statea zile intregi tot pe bani tot la fel de multi in spatele la " VA VEDEM DIN SIBIU". In rest despre distinsa doamna Cimpean Daniela, aroganta si incapacitatea manageriala nu poate merge la nesfarsit. Noroc cu managerul judetean Dl. Bibu, apropo de ce e nevoie de aceasta functie(adica alegem un sef de consiliu judetean care mai apoi numeste un manager judetean ???????? Alooooo ne trezim si noi). Cunoscatorii stiu ce il recomanda pe Dl Bibu, manager judetean, functie subordonata direct dnei Cimpean. *****

Raspunde

Ovidiu

Acum 2 săptămâni

VaVedem nu au fost platiti de PNL Sibiu, CJ sau Primarie. Problema este si nu ar trebui sa fie o problema in a ridica vocea dinspre VaVedem este ca personaje importante de acolo desfasoara activitati cu finantare si suport dinspre CJ si Primarie. Ori tipic romanesc nu ridicam vocea ca s-ar putea sa ni se taie craca de catre cele 2 institutii. Ori intr-o tara cu adevarat democrata acele activitati merg mai departe sustinute de autoritati locale indiferent de cine le conduce. Contractul este intre institutie si societatea, ONGul care desfasoara activitatea si nu intre X care conduce institutia publica si cei din urma.
Raspunde

Bunul Simț

Acum 2 săptămâni

Confundați grav lucrurile în cazul Vă Vedem din Sibiu. Oamenii aceia au ieșit în stradă pentru că era amenințat statul de drept, eram pe marginea iesirii din Uniunea Europeană și scoaterii dintr-un sistem care asigura funcționarea corecta a statului. Era o încălcare de drepturi fundamentale ale unei națiuni. Dar “ omul e atât cât înțelege” și e de așteptat ca nu toți comentatorii de aici sa aibă discernământ, informații și cultură politică. Deci cum spuneam, amestecați grav lucrurile și proporțiile. Oamenii aceia au ieșit pentru statul de drept - asta e tot ce au asumat. In rest, sunt cetateni cu o viața personală. Pe de alta parte, dacă la fiecare derapaj este invocata gruparea civica, asta înseamnă ca și-a făcut perfect datoria morala in viața comunității. “ Au fost plătiți” e o acuza pe care, dacă sunteți bărbați, ar trebui sa o puteți susține cu probe și fără protecția anonimatului.
Raspunde

Bibicu

Acum 2 săptămâni

Ce îl recomandă pe papagalul ăla de bibu?? Nimic. Este o nulitate . Doar servilism politic. Doamne ferește Sibiul de un primar că el. El e in Sibiul lui
Raspunde

Ion

Acum 1 săptămână

Chiar așa, cultura politica a dv. va spune că modificările recente in justiție sunt de bun augur ? Cam cum puteam ieși din UE, doar fiindcă PPE dirija cu mâna de fier totul ? Hai nu mai mințiți ! Nu toată cultura e la dv.
Raspunde

Catalin

Acum 2 săptămâni

Sa nu mai vorbim ca duamna Daniela isi petrece timpul in care ar trebui sa fie la servicu la Aria Magura Cisnadie. Inoata doamna, in timpul programului de lucru, aproape in fiecare dimineata.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George

Acum 2 săptămâni

Gazetarul pleaca de la ideea ca functionarii sunt hoti si ca toate cele descrise ascund o manarie. Eu va propun sa incercam sa gandim ca el: sa ne imaginam ca poate ziaristul e un hot si ca in ceea ce scrie se ascund e o manarie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

APROXIMATIV

Acum 2 săptămâni

"Presedinta CJ Sibiu plateste APROXIMATIV 250 euro pe luna." Evidenta? Si minciuna ii vorba, si aici scrisa!
Raspunde

No Name

Acum 2 săptămâni

Bravo pentru articol! Probabil ar trebui verificat putin si proiectul "Anii Drumetiei". La baza ideea este buna: promovam miscarea investind in trasee care erau amenajate demult, adaugandu-se in unele cazuri niste placute pe niste pari de lemn! Asta este unul din exemplele clare in care cei de la putere si-ar fi dorit ca implementarea cbdc-ului sa se faca cat mai repede posibil: in astfel de situatii ar fi pus data de expirare banilor jurnalistilor pe motiv ca gandesc "impotriva politicii statului"!
Raspunde

Lidy

Acum 2 săptămâni

Oooo da!!! Cu siguranta se sifoneaza bani gramada prin acel pseoudo proiect. Oare cine se ocupa de site? Marketing? Alte cele. Haha
Raspunde

Koba

Acum 2 săptămâni

Se ascute lupta de clasă, tovarăși!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

dap, nu vezi câți au răspuns chemării partidului de a lua atitudine fermă împotriva dușmanului de clasă? Avantajul on-line-ului e că nu trebuie să-i aducă în autocare de prin județele din sud
Raspunde

Catalin

Acum 2 săptămâni

Constructia bazei salvamont Paltinis a fost facuta tot de firmele lui Domnatiu. O constructie supraevaluata, ma mir cum de n-ati remarcata asta @turnulsfatului. Asa fac baietii aia milioane de euro. Ia mergeti la ei la sediu sa vedeti cate bmw-uri ultimu model au in curte. Toti sefii, sefuletii conduc masini de zeci/sute de mii de euro
Raspunde

Hahahahah

Acum 2 săptămâni

Ma intreb cat dureaza pana o sa pice constructia aia. Se vede de afara ce lucru de mantuiala este si acolo. Oare si prin salvamont a ajuns sa sifoneze bani? Nu m-ar mira.
Raspunde

Ion

Acum 2 săptămâni

oare nu verifica fiscul daca plateste Domnaru impozit la finantele publice ????
Raspunde

Culae

Acum 2 săptămâni

dl Domnariu este nasul acestei doamne. Frumos articol, bine documentat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Traian

Acum 2 săptămâni

Ferească cel de sus sa apuci in pixul unui jurnalist care nu-i plătit; scormoneste si scrie cate-n luna si-n stele. Halal presa frustrată. Votați PSD si USR cam acesta-i mesajul. Au început campaniile deci tineti-va bine ca peste câtva timp iesim iar pe străzi ca șobolanii cand vor ajunge ceilalți la conducere. Vai si amar de voi ce jurnaliști. Îngropați firmele din roata Romania care plătesc la bugetul de stat si va întrețin inclusiv pe voi prostimea jurnalistică, creaza locuri de muncă sa nu mai plecam din țară și tot nu-i bine . Din cauza voastră se întâmplă multe nenorociri iar lumea nu observa. Distrugeti vieți, amenințări, stiri senzationale si spalare de creier cu articolele voastre, îmbolnăviti populația cu televizorul si presa scrisă. Mai opriti-va si lăsați firmele romanesti sa creeze locuri de muncă. Ca sa ne putem întoarce acasă.
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 2 săptămâni

Asta se numeste conflict de INTERESE si se sanctioneaxa cu DEMISIA ! Si se maii intreaba ma Ciuca de ce nu ne vor euopenii in Schengen ?
Raspunde

Unaudiofil

Acum 2 săptămâni

Bună seara Foarte bun articolul Vă rog să mai verificați următoarele aspecte: Cine cumpără teren pe viitorul drum al centurii Sibiului; Cine a cumpărat în zona Câmpșor unde se vrea noul Aquapark; Declarația de avere a domnului Bibu, în privat cât a fost nu avea nimic acum s-a îmbogățit din salariu de bugetar; Ca zvon tot doamna și fam apropiate O seara minumată
Raspunde

Nelu

Acum 2 săptămâni

Oare plateste dl domnariu impozit sau este in comodat , nu cumva este un conflict de interese ce face ANI. ??????
Raspunde

Romi

Acum 2 săptămâni

O nouă dovadă că toți cei care ne conduc de 32 de ani sunt, hoți, mincinoși și incompetenți. Nici o deosebire ( înafara de siglă) între partide, toți lupta pentru ciolan. De la PNL așteptările erau mai mari dar începând cu; "pă", "dă" , continuând cu ceilalți, căcarai, sile mandolini, bețivi toți și-au dat masura incompetenței. Daca vârful este așa mai jos nu pot sa fie decât mai slabi.
Raspunde

“CUNOSCĂTOR”

Acum 2 săptămâni

Din păcate consider ca doamna Campean nu stăpânește termenii juridici, in condițiile in care am inteles ca este fosta avocata! Ea făcând parte prin asociere prin cabinetul de avocatura tot din acest grup de interese a familiei DOMNARIU. Probabil cand afirma doamna CAMPEAN ca este un șantaj la persoana se referea la aceasta familie DOMNARIU care sigur o șantajează daca nu obține vreun contract cu CJ SIBIU, nicidecum din partea vreunui jurnalist care relatează niște fapte pe care doamna CAMPEAN nu a reușit sa le demonteze , din contra se incriminează singura! Slabi consilieri are pe langa ea , care nu îi sugerează ca nu se reacționează in modul acesta in condițiile in care este in slujba comunității si este plătită din banii contribuabililor SIBIENI! Va atașez mai jos ce înseamnă ȘANTAJUL din Codul Penal si la cine se referă daca tot îl invocați! Infracțiuni asupra libertății persoanei -ȘANTAJUL- Art 207 Cod Penal (1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1). (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Raspunde

Iulian dorian pirtz

Acum 2 săptămâni

Tovarasu cioban de la nsa si scandia are o gramada de camioane pe firma lui. Face-ti un calcul cit trebuie sa plateasca taxa de tranzitare in oras si vedeti de ce sta duoamna aceea acolo ! Plus alte camioane ale pretinilor care circula prin oras si nu platesc taxa, asta e usor de verificat ,uite asa se practica la noi la ciubanistan ! arunci cu straita cu branza unde trebuie iar altii se fac ca se uita in alta parte. Unii strica drumurile cu betoniere,basculante si alte utilaje , apoi vin aceiasi sa repare drumurile cu multi bani, asta da SMECHERIE !
Raspunde

Eu

Acum 2 săptămâni

Parca motivul plecării lui Dotcos din Cj a fost fix asta. Ma bucur ca insfarsit vede lumea ce individa fără caracter și scrupule a ajuns doamna

Raspunde

Ionut

Acum 2 săptămâni

daca verificati pe termene .ro veti vedea ca nelu domnariu este actionar, cu un procent mai mic, si la Euro Group Imobiliare (sau cel putin era acum cateva luni cand am verificat eu). Puteti verifica. Ca acolo apar si hotararile aga in caz ca nu mai e actionar dar cu siguranta este.
Raspunde

Ionut

Acum 2 săptămâni

Si Pro Hart Group e tot a lui Domnariu. Chiar daca are mai putine procente ca actionar, prietenii stiu de ce. Iar sediul il au tot in aceeasi locatie.
Raspunde

Ffn

Acum 1 săptămână

Nasul finul si vecinul si dezamagirea liberalilor
Raspunde

Andi

Acum 1 săptămână

Cimpean nu are niciun fel de argumente la faptul ca e in conflict de interese si ca sta pe chirie aproape zero la unul din dezvoltatorii contractati, care nici nu isi face treaba. Coincidenta? Nu prea cred. In loc de argumente ce a zis doamna a fost “vaaaiiii dar lasati-ma in pace railor ce aveti cu mine”. Argumentele lipsesc in continuare… mai railor de la Turnul Sfatului.. serios acum!!!! potoliti-va!
Raspunde

Andi

Acum 1 săptămână

Hai DNA-ul, hai ca se poate!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus