Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sabin Adrian Luca, noul cetățean de onoare al Sibiului

Sabin Adrian Luca, noul cetățean de onoare al Sibiului

Prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, fost director al Muzeului Național Brukenthal, este propus pentru titlul onorific de cetățean de onoare al Sibiului.

Propunerea aparține Forumului Democrat al Germanilor din România și are la bază ”întreaga sa activitate de promovare a valorilor culturale, arheologice şi istorice, precum şi pentru protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural național”.

Aprobarea titlului de cetățean de onoare ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre de Consiliu Local fiind deja inițiat în acest sens.

Enumerăm mai jos câteva din concluziile analizei activității lui Sabin Adrian Luca, pentru care inițiatorii proiectului au decis că merită titlul de cetățean de onoare:

  • Activitatea sa în calitate de manager general al Muzeului Naţional Brukenthal, unul dintre cele mai apreciate muzee din ţară şi din Europa, reprezentând o parte importantă din Sibiul cultural
  • Activitatea sa în mediul academic sibian, formând generaţii noi de specialişti
  • Faptul că a organizat numeroase expoziţii , congrese, conferinţe i simpozioane atât pe plan local, cât şi la nivel naţional şi internaţional care au pus Sibiul pe harta marilor evenimente ştiinţifice
  • Contribuţia sa valoroasă în programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 în calitate de manager al Muzeului Naţional Brukenthal

Decizia urmează să fie luată joi, 24 noiembrie, de la ora 14:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Zzz

Acum 1 an

LOL sunt convins ca toti angajatii muzeului B precum si colaboratorii(atat pe orizontala cat si pe verticala) acestui tip sunt f entuziasmati si reusesc cu succes sa inghita tot ce le vine inapoi acum
Raspunde

GEORGE

Acum 1 an

LUPUL ALB
Raspunde

Chirtutza

Acum 1 an

Ce a facut Masonul asta sa merite sa fie cetatean de onoare!! Bine ca a scapat muzeul de el!! Nu a fost in stare sa faca demersurile necesare sa fie restaurate fatadele muzeului si poarta de intrare in curtea muzeului..
Raspunde

Herman

Acum 1 an

Se dorește sublinierea legăturii și slugărnicie pe care Sabin Luca a manifestat o către sasi. După ce Muzeul Național Brukenthal a ajuns în starea în care este astăzi, FDGR îl decorează pe Luca ca cel care le a dat patrimoniu, adică 200.000 piese și a investit în Palatul Brukenthal din Piața Mare, clădire a parohiei evanghelice, zeci de mii de euro, din banii statului, pe când clădirile statului român se dărâmă. Rușine!!!
Raspunde

Ganz

Acum 1 an

Corect: premiul slugărniciei față de sași. Sa-l ia cu totul.

Raspunde

Brukenthal

Acum 1 an

Ce piese a adus Sabin Luca în muzeu? Nu are nici un merit! Ce expoziții a făcut Sabin Luca în muzeu? 3 de arheologie iar echipa Muzeului a făcut zeci de expozitii: Chituta, Galabut, Mesea etc Muzeul Brukenthal, nu a făcut nimic totul e în ruina, angajații sunt debusolați și bolnavi, un muzeu multă vreme neprietenos. Cred ca singura gura de scăpare acum este managerul interimar ca în rest totul se ruinează. Oare aceste motive nu le scotoceste nimeni?! Asta e mana întinsă de consolare pe care Zeno Pinter i o da lui Luca. Pinter cu Iohannis la pus manager și acum la plecarea lui Luca îl cinstește! Rușine! Pinter mai dorea ca și clădirea Muzeului de Istorie Naturală sa fie data FDGR ului și atunci Luca era sluga perfecta. Sa va fie rușine!!!!!
Raspunde

Alexandru Ispășoiu

Acum 1 an

Sinistru personaj. Bine că s au scăpat de el ... toți cei care îl cunosc știu de ce ...
Raspunde

Cosa Nostra

Acum 1 an

Titlul de cetatean de onoare al Sibiului este, de fapt, recunoasterea serviciilor aduse de odiosul tiran si plagiator dovedit Luca S. A. oligarhilor acestui oras. Fara a putea vedea nimic, nici macar sa citeasca documentele ce le avea de semnat ca director general, acest ciocoi facea pe criticul de arta si avea de gand sa mai stea inca 3 ani director, continuandu-si afacerile si abuzurile, crezand ca va pacali la nesfarsit pe toata lumea, cu sprijinul unei gasti masonico-mafiote si lingusind politicienii locali si de la centru, de toate culorile. Este un ipocrit de frunte, un maestru al fatarniciei, al discursurilor umflate, sforaitoare sau dupa caz lacrimogene, dar si nationaliste, un manipulator, un om care si-a facut cariera prin exploatarea si terorizarea angajatilor. ultima sa victorie va fi locul de veci gratuit si scutirea de taxe locale pe care i-o aduce titlul de cetatean de onoare. O mana spala pe alta si amandoua obrazul de jos, adica fundul... Rusine, Pinter, rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus